Среща със Стефан Вълдобрев на Киномания

Вечер с текстовете, музиката и ролите му
30 мар 2021 22:40, Петя Славова
1
Среща със Стефан Вълдобрев на Киномания
Снимка: Киномания

"Моята страст към киното" е озаглавено специалното събитие на Киномания, в което актьорът, певец и композитор Стефан Вълдобрев ще покаже и разкаже повече за музиката и ролите си, свързани с киното, както и ще ни запознае с любими свои филми. В това начинание, предвидено за 5 юни от 19.00 часа в зала 1 на НДК, ще му помогнат негови близки приятели и колеги, които ще са гости на вечерта.

Сред тях са: Камен Донев, Мая Бежанска, Койна Русева, Стефка Янорова, Алек Алексиев и  Яна Титова. Те са свързани с различни моменти от живота и творчеството му, а с актрисите Койна Русева и Стефка Янорова ги обединяват и спомени от родното място. Като гост на събитието ще видим и дъщерята на Вълдобрев – Мария, която се занимава с кино.

"Идеята ми е да се получи нещо като  late night show - уютна вечер с приятели, смях, четене, истории и пеене", казва Вълдобрев и допълва, че по време на вечерта ще бъдат показани и много кадри от филми с негово участие ("Изпепеляване", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Доза щастие", "Стъклената река", "Миграцията на паламуда", "Подгряване на вчерашния обяд", "Потъването на Созопол", "Далеч от брега", "Недадените" и др.), както и от филми от детството му, на които той се възхищава.  

Публиката ще може да чуе и откъси от "Книга за песните", която Стефан Вълдобрев създава по повод 50-годишния си юбилей (който беше през май 2020 г.), съпроводени с изпълнение на песните, за които се отнасят прочетените текстове.

"Моята страст към киното" няма как да не мине и без "Обичайните заподозрени" – групата, чийто фронтмен е Вълдобрев. Зрителите в зала 1 ще могат да се насладят на няколко знакови парчета на бандата, свързани с филми като: "Бряг с цвят най-зелен", "Аз ли съм или не съм", "Сняг над Сахара", "Тази песен не е за любов", "Холивуд" и др.
 
При противоепидемични мерки, важащи до 31 март 2021, обявените прожекции от програмата на Киномания през април остават непроменени, а билетите са в продажба.

Не пропускайте и ексклузивната прожекция на филма „Ханът и империята”, с който НДК ще отбележи своята 40-та годишнина на 12 април в зала 1.


1
Още от Книги
Най-съкровената любов и най-тежката загуба в "Оцелелите"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Иван Георгиев преди 3 седмици
Този измислен ***
хич не ме кефи.