Българин в Шанхай - как градът заживя отново?

Заразените с коронавирус в мегаполиса са много малко
20 апр 2020 10:25,
12

Американският президент Доналд Тръмп твърди, че Китай укрива информация за броя на заразените и за произхода на коронавируса, неговото протичане и лечение. Нашият сънародник и преподавател в българското училище в Шанхай - Димитър Владиков, посочи, че думите на американския президент са много актуални в момента в Китай.

"Това, което се коментира в китайските медии, защо за ебола, който беше разпространен от Африка, не се спекулираше по този начин, за финансовата криза 2008-2009 г., която бе започната от фалирането на "Лемън Брадърс" също не се спекулираше за компенсации, но сега за коронавируса се изнасят такива съмнения", коментира Димитър Владиков за "България сутрин".

Според китайското правителство това са просто спекулации, поради липсата на доказателства за подкрепата им, добави той.

В Шанхай вече всичко работи - паркове, ресторанти, училищата започнаха постепенно да работят, всичко вече е нормално. И въпреки това хората навсякъде са с маски. По улиците всички са с маски, в метрото всички са с маски. Шанхай е 30 млн., на територията на Шанхай има 300 случая на заразени с коронавирус. България е 7 млн., доколкото чувам, че има над 900 заразени", каза още Владиков за Bulgaria ON AIR.

Относно теорията, че вирусът не е мутирал от животно, а е разработка на китайска лаборатория, сънародникът ни обясни, че тя се е разпространила в Китай още през началото на месец февруари. Той отбеляза и че дисциплината на китайците, както и затварянето на провинция с 60 млн. население с цел ограничаване на инфекцията, са изиграли важна роля за овладяване ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Истина преди 4 години
До коментатор с номер 10 .Не ти правя разбивка на коментарите,не прави на моя.Това е моето мнение имам право да го изкажа..,както и всеки човек .Уважавам твоето мнение не го коментирам,уважавай моето и не го коментирай .
8
2
 
1
 
! Отговори
Истина? преди 4 години
До Истина: След време всички започват да си мислят, че са знаели всичко още от самото начало. Но всъщност е точно обратното. Всяка година има поне по една грипна епидемия и светът знае за това. И при тази епидемия намаше как да се знае от самото начало как се разпространява вируса и колко устойчив е. И в Италия (а и у нас) имаше хора, които казваха че "това е грипче".Това е истината, другото са спекулации.
7
3
 
8
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Не ми е зор как е заживял Шанхай.а ми е зор какво ще направят СЗО по въпроса ,че заразиха целия свят и не се знае какви ще са последиците върху човешкия организъм след 20 години.Като видяха как се разпостранява Защо не затвориха границите на тази държава ,никой да не излиза от там?Кажете го това на близките на починалите.
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Импортът приключи "успешно" за китайската компартия.Посяха си заразата из целия свят....
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи всеки ,който работи и живее в чужбина поради някакви причини-независимо какви-се обявява за родоотстъпник.Това ми напомня за грозната стара мома,която се хвали с това че е девствена и обвинява хубавичката комшийка,която излиза с привлекателен мъж -за ку..ва.По темата-китайците са прави,още повече ,че те вярват ,че американците са им натресли вируса,като част от икономическата война,която се води в момента
4
1
 
4
 
! Отговори
Дачо преди 4 години
"Претърпял е информация" ??? Значи като те информират и те облучват така ли ?
3
8
 
12
 
! Отговори
затворен преди 4 години
Седи вкъщи и слуша китайски новини, търгува с китайци и разчита на тях за живота си. Как да не поглъща всяка лъжа по пътя ?
2
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано китайската чума да се върне в родината си с десетократно по-голяма сила. Тогава ще го питам този родоотстъпник.
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на този са му промили мозъка.