Учени: Ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи години

Отмяната на ограниченията е виновна за разпространението му
86
Учени: Ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи години
Снимка: БГНЕС

Учени от Австрия изброиха факторите, които са допринесли за възникването на новите щамове на коронавируса.

Новите варианти на SARS-CoV-2 започнаха да се разпространяват, след като в много страни ограниченията бяха премахнати, твърдят изследователите от Института по наука и технология, а резултатите от работата им са публикувани в научното списание „Scientific Report“.

Те разработили епидемичен модел и установили, че рискът от появата на мутации зависи от два фактора: дела на ваксинираното население и прага на заразените. Изчисленията довели до извода, че е необходимо да се ваксинира по-голямата част от населението - най-малко 60%.

Учените прогнозират, че ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи „години наред“.

Изследователите потвърдиха също, че хората трябва да продължат да носят маски и да спазват мерките за социално дистанциране и след ваксинация. Според експертите, свободното движение носи рискове от инфекция заради различните нива на ваксинация по света, както и заради появата на нови опасни щамове в населението. За да се предотврати това, епидемиологичните ограничения трябва да бъдат договорени на международно ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме обречени, защото никой не избягал от смъртта. Но вие искате да ни унищожите преждевременно. Няма да стане вашата, лакоми фашисти!!!
11
1
 
53
 
! Отговори
Само преди 2 години
Глупости изливат тези добре платени псевдоучени. Всяка година по 6-7инжекцийки за нас, а за тях луксозен и безгрижен животец, а? Няма да стане!
10
1
 
65
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Когато някой кажеше нещо подобно преди година, дори на майтап - ни викаха конспиратори, плозкоземци и т.н. Конспирацията вече е факт: задължителни Препарати, за да работиш и да се придвижваш; измислени 'паспорти', за да пиеш кафе или да си изхвърлиш ***; обещания за трета-пета игла и всичко ще приключи; военно положение в Сидни, заради 50 кихащи на ден, и т.н., и т.н..... Ами честито на всички!
9
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият Менгеле, Dr. Mylo Canderian, който разработва и патентова графеновия оксид използван във т.н.ваксини, дава максимум 8 години живот от момента на първото инжектиране.
8
56
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше всеобщ локдаун още в началото, но моментът е пропуснат. Трябваше 90% ваксинация на всички едновременно, максимално бързо. Моментът е пропуснат. Сега ще се ваксинираме ежегодно, а тези които отказват, на втория или третия път от заразяването най-късно, ще умрат.
7
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят на фашистите наближава, световна революция е просто неизбежна. Правосъдие ще се раздава по улици и площади.
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест, всяка държава да си затвори границите, да няма "свободно движение" по света, с една дума-всяка жаба да си стои в гьола.
5
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините ще са всяка година до гроб. Те не са направени да ви предпазят. Така са направени че годноста им минава и организма се нуждае от нова доза. Това не са онези ваксини които ни салагаха като деца и ни предпазват за цял живот. Днес капиталиста се нужда е от пачки. А откъде ще ги вземе. Ами от офцете от кои други. По добре да си отидем чисти от този свят отколкото ваксинирани с капиталистическо недоразумение. Бог и без ваксина ще ни приеме. Бог е едниственото спасение от Капитализма.
4
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще е съгласен да стои години под домашен арест? Тези учени не чувстват ли, че на хората ще им писне и може да се стигне до нещо по-лошо да се изправят ваксинирани срещу неваксинирани това ли трябва да стане???
3
7
 
55
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Боцнати - Тествани - Маскирани - Дистанцирани - Карантинирани - Заключвани - за години напред - КУКУРИГУУУ???? Да се събуждате вече и последните заспали?
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ке да се ваксинирам!
1
4
 
31
 
! Отговори
ВЕЧЕН БОЦ преди 2 години
А в България приключи.