Българинът - недоверчив към онлайн пазаруването преди COVID-19

Потребителят залагал на качеството на стоките, но търси и промоции
5 ное 2021 18:08, Анисия Иванова
8
Българинът - недоверчив към онлайн пазаруването преди COVID-19
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България потребителят залага на качеството, но търси и промоции. Това е бомба със закъснител, тъй като пазарът започва да става все по-конкурентен и в един момента бизнесът няма как да продължи да съществува, ако всяка една компания се опитва да сваля цените. Подобно мнение изрази Ирина Лазова, регионален мениджър, за рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

"По време на пандемията ритейл индустрията беше ударена с оглед на физическите магазини и големите търговски центрове. В глобален мащаб онлайн търговията започна да расте. Преди ситуацията с Covid-19 българският потребител беше недоверчив към онлайн пазаруването".

През последната 1 година и половина темата за производството в модната индустрия се появи на дневен ред. Преди пандемията модните марки трябваше да произвеждат глобално и бързо. Това се промени, тъй като хората започнаха да се интересуват къде и от кого са произведени техните дрехи. След пандемията компаниите се преориентиха към производство на дрехи в Европа, Полша, Турция. Преди този човешки фактор беше умаловажаван в продължение на години. Тази промяна обаче доведе до повишение на цените на дрехите.

От думите на Ирина Лазова стана ясно, че мобилните приложения са от голяма важност за онлайн търговията.

 "Ние пуснахме на пазара нашето приложение в началото на тази година и само за този месец около 73% от клиентите ни са пазарували през него. Останалата част от поръчките са направени през таблет или компютър".

Целия разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


8
Още от Коронавирус
Проф. Александрова: Антителата намаляват с времето
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българският бизнесмен скъпо продава. Конкуренцията е най-големият враг на българския бизнесмен. Той прави картели и само чужденците му пречат да печели и му губят парите......................Трябва да сме свободни от българските бизнесмени.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще и се на Иринка да и посещаваме магазинчето и да купуваме китайски и турски "маркови" стоки трета употреба на петорни цени. Онлайн си е много добре.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес протести няма ли? Ше помислят, че им вярваме.
4
2
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 3 седмици
А пък за ваксините сме много доверчиви.
3
2
 
6
 
! Отговори
Българинът преди 3 седмици
И сега е недоверчив.
2
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 3 седмици
У Кауфланд на касата та лъжат с друга цена.... чи ко остава он лайн :)))
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко от онлайн магазините е от Китай и е менте.