Уволниха 82-годишен, тръгнал си 3 минути по-рано от работа

Забранили му дори да си прибере личните вещи
20 май 2015 19:22, Елка Василева
12
Уволниха 82-годишен, тръгнал си 3 минути по-рано от работа
Снимка: архив, Reuters

Британският ветеран Айвър Смит е бил освободен от работа, тъй като е напуснал работното си място три минути по-рано от установеното време, съобщи в. "Дейли мейл".

82-годишният мъж е бил уволнен дисциплинарно от магазин в Глазгоу на търговската верига B&Q. Шефовете му дори не са взели под внимание факта, че преди 12 години Смит е бил отличен като "образцов служител".

Според уволнения началниците му са се вбесявали, когато са виждали, че възрастният им сътрудник се справя малко по-бавно с парите на касата, отколкото младите му колеги.

След като е взело решението да уволни Смит, ръководството забранило на ветерана да влезе в магазина и да си прибере личните вещи.

"Бях изхвърлен от службата за сигурност като престъпник - разказва Смит. - Казаха ми, че дори нямам право да общувам с останалите сътрудници на магазина."

"Когато член на семейството ми отишъл да ми вземе нещата, една от сътрудничките се разплакала, тъй като разбрала, че насила са ме изхвърлили на улицата" - добавя мъжът.

Айвър Смит е бил нает на работа по програмата за трудоустрояване на пенсионери, когато е навършил 70 години.

Веригата магазини B&Q търгува във Великобритания със стоки за дома и градината.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'*** "държавата"!
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представям си как са го дебнели, за да го уволнят по такъв смешен повод.СВИКВАЙТЕ И ВИЕ БЪЛГАРИ, пенсии имаше при Бай Тошо и при социализма, сега ще бачкате, докато ***, ако преди това не ви уморят насила в болницата по някоя "кланична пътека"
6
0
 
5
 
! Отговори
жуан преди 8 години
Много демократичо бе ...цивилизационно и ценностно.
5
8
 
3
 
! Отговори
shopar преди 8 години
Nie balgarite mrazim da rabotim mnogo sme kalpavi, Tova go znaem vsichki.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е бъдещето на Европа, след като вече не си конкурентен, те извърлят на ***.
3
2
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
...kolko pari ste im smukne na glupacite..., tova ne vi e bantustanA...Stiga da ne sa izpusnali vazni podrobnosti i uvolnenieto da e zaradi nesto suvsem drugo..., takuv slucai e mectata na vseki solicitor...:))Na moia poznata za padnala staiga v Aldi, bez mnogo damages...7000 evro... A tuk-govorim za desetki hiliadi......a za psevgo-pabotodatelite v BG-to-samo AK-47 za vas...:))
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом като ТАМ работят и 82-годишни, ТУК, у нас, вероятно ще се работи поне до 92 г.След като 70% от неработещите понастоящем младежи са от онези, които нямат дори основно образование или в краен случай са завършили 8-и клас, не търсят работа, но правят много деца, то съвсем логично е, че онези, които желаят да работят и да изкарват пари за соц.помощи на търтеите, как да се оправим, ако не работим доживот!
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според уволнения началниците му са се вбесявали, когато са виждали, че възрастният им сътрудник се справя малко по-бавно с парите на касата, отколкото младите му колеги."Интересно колко ли бързо ще се справят на неговата възраст... Пълни ***.