Будите се през нощта? Ето 5 причини защо

Малки промени ще направят голяма разлика в съня ви
17 ное 2019 18:55, Екип на Tialoto.bg
5
Будите се през нощта? Ето 5 причини защо
Снимка: iStock

Заспивате бързо и лесно, дори сънувате, но по средата на вечерта изцъкляте очи и започва будуването. Звучи ли ви познато?

 
Буденето посред нощ може да бъде много досадно, но още по-неприятно е, когато не можете да заспите отново. Ако това ще ви успокои, не сте единствените. Събуждането в средата на нощта е често срещан проблем при много хора.
 
Ето и 5 от възможните причини за това:
 
Вашата стая
 
Човек спи най-леко в първия стадий и тогава е най-вероятно да се събуди от неща, като непривична температура (по-студена или прекалено топла стая), скърцаща врата или прозорец… дори от светлина, която попада в близост до очите ви.
 
Най-добре се спи на тъмно, по-хладно и тихо място.
 
Страдате от тревожност
 
Ако страдате от тревожност е силно вероятно да се будите редовно нощем и след това да ви е трудно да заспите отново. Някои хора дори изпитват панически атаки посред нощ, които могат да ги събудят от доста дълбок сън.
 
Кои са другите причини вижте в Tialoto.bg

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка нощ се събуждам в 2 през ноща с въпроса: възможно ли е в тая държава да има 1 млн. идиoти, които да гласуват за Винету?
3
3
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
В монголската армия се...практикува всеки ден войниците да пробягват 20-сетина километра.След това спят като...къпани.Пробвайте,много е...удачно за добър сън.
2
0
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Девойката на снимката заспива, но посред нощ се е събудила и се е хванала за главата и си казва: Майкооо, какво правя с тоя шмиргелак до мен?
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз ако не ударя 2 кила вино винаги се събуиждам през нощта.