4 години по-късно – скри ли Малайзия истината за изчезналия MH370?

Свидетели твърдят, че са видели самолета, но показанията им не са оповестени
12 фев 2019 12:50, Нели Христова
32
4 години по-късно – скри ли Малайзия истината за изчезналия MH370?
Снимки: Reuters

4 години след изчезването на малайзиският самолет, полет MH370 остава една от най-големите мистерии в историята на авиацията. Спекулациите около него продължават и до ден днешен, а последната версия, която се лансира в медиите е, че самолетът е бил свален по погрешка, а след това случая – прикрит.

Пред Daily Star, частният разследващ Ноел О' Гара твърди, че малайзиското правителство е покрило инцидента, защото е станала една голяма грешка.

Боингът с 239 пътници на борда излетял от Куала Лумпур и трябвало да пристигне в пристигне в столицата на Китай, Пекин, в 6:30 сутринта местно време.

Но по-малко от час в небето, докато пресича Южното Китайско море между Малайзия и Виетнам, полет MH370 губи връзка с въздушния контрол.

В 2:14 сутринта военен радар засича машина, за която се твърди, че е изчезналия самолет. Ала посоката е друга – той се движи към Андаманско море.

Множество свидетели твърдят, че горе-долу по това време са видели самолет, който очевидно бил изгубен, между Тайланд, Индонезия и  Малайзия.

"Много хора са видели как самолетът обръща и тръгва в обратната посока. Те са дали своите показания на полицията, но те никога не ги оповестиха“, твърди О' Гара.

Един от тези свидетели е домакинята Ража Латифа. 58-годишната жена пътувала с полет  SV2058 на Саудитските авиолинии. След като излетяла от Джеда,  тя прелетяла над индийския град Ченай около 8 и 30 сутринта. И видяла нещо странно.

"Беше сребрист обект, приличаше на самолет. Когато се вгледах по-внимателно установих, че това е крило и опашка на самолет в океана“, твърди Джеда пред малайзиското издание The Star.

Въпреки че множество пилоти твърдят, че полет  SV2058 е бил прекалено високо, за да види тя каквото и да било във водата, майката на 10 деца държи на думите си: "Знам какво видях. Убедена съм, че беше самолет. Няма да ви лъжа, вярваща жена съм.“

Ноел О' Гара също застава зад думите й.

"Въпреки че властите не й вярват, тя е много достоверен свидетел. Има син, който работи в полицията и я е помолил да даде своите показания. Според мен тя е забелязала машината в диапазона от няколко часа, в които той е бил почти на повърхността преди да потъне”, обяснява той.

Друг свидетел е британката Катрин Тий, която заедно с мъжа си е на яхта. Двамата плават от Кочи, Индия до Пукет, Тайланд. В сайта Cruisers' Forum през 2014 година тя пише: "Видях горящ самолет да преминава зад кърмата ни, от пристанището до десния борд, приблизително от север на юг.“

Пред тайландския вестник Phuket Gazette тя твърди, че докато е плавала през ноща, а съпругът й спял, забелязала очертанията на самолет с оранжеви светлини. Това привлякло вниманието й, защото не била виждала нещо подобно. Когато се загледала, установила, че машината гори.

Нейните показания също били игнорирани. Думите на множество рибари, които били край водите на Банда Ачех, също не били взети предвид в разследването.

60-годишният Азид Ибрахим твърди, че е видял светлините на самолет, който пътува на север, обратно на посоката по която обичайно се движат машините.

Бизнесменът Алиф фати Хади от Банда Ачех също е убеден, че е видял ярка светлина в небето, която се е спускала със страшна скорост.

Според Ноел  О' Гара, официалната версия на малайзиското правителство, че пилотът е отвлякъл самолета, е абсолютна измислица.

"Ако това беше истина, щеше да се стигне до развръзка благодарение на всички тези показания. - категоричен е О' Гара. - Ала те остават прикрити. Според мен, малайзийското правителство е свалило самолета, ала осъзнавайки жестоката си грешка, е решило да прикрие случая.“


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До lol до 3

Глупости! В момента в който се заключи в кабината качва самолета на 45,000 фута, спира им кислорода и ония умират за секунди.
То ако така се разбиваше врата Андреас Любиц нямаше да убие 150 човека.
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нищо не е скрила Малайзия. Капитан Захари Ахмад Шах тресна самолета в Южния Индийски океан. 100% самоубийство с послание: "А намерете къде е!"
5
4
 
20
 
! Отговори
lol до 3 преди 1 година
няма как да се случи подобно нещо, защото пилотите са 2-ма. а и дори да успее да се заключи сам в кабината, самолетът е летял сума ти часове преди да изчезне...т.е. за това време все щяха да успеят да разбият вратата. самоубийство не се прави летейки 5 часа над океана, а се случва импулсивно като оня немец, който направо заби самолета надолу с главата.
4
11
 
34
 
! Отговори
САЩ СА ГО СВАЛИЛИ преди 1 година
и както с боинга , свален от украинците над Донбас никога няма да признаят вината. Същото се случи и с уж либийския атентатнад океана. Осъдиха задочно либийски агенти, поискаха 10 млрд $ компенсации от Кадафи, накрая се оказа , че са замесени израелците и имали двоен агент при Кадафи....
3
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше отличен филм по NG който ясно обяснява каква е най-вероятната версия - някой от пилотите е решил да се самоубие и е подкарал самолета към огромната ненаселана част на океана на изток от Австралия - иначе казано искал е да изчезне, и го е направил успешно
2
16
 
4
 
! Отговори
lol преди 1 година
още преди години стигнаха до заключението, че е най-вероятната причина за изчезването му е разхерметизация, вследствие, на което всички на борда са изпаднали в безсъзнание. до последно двигателите са връщали сигнали за разпознаване, което е показателно, че машината е летяла, докато е имало гориво, след това вече къде е паднала е друг въпрос...
1
29
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 1 година
болните за конспиративни теории отново във вихъра си