Турчин избяга от австрийски затвор, заловиха го на Калотина

Опитал да влезе у нас с паспорта на братовчед си
2 апр 2019 16:30,
3
Турчин избяга от австрийски затвор, заловиха го на Калотина
Снимка: архив "Булфото"

Граничарите на ГКПП Калотина заловиха 23-годишен австрийски гражданин от турско потекло, който е избягал от австрийски затвор през 2018 година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата

Пътникът опитал да влезе у нас с паспорта на братовчед си. Граничарите видели, че снимката не съответства и повикали турчина за допълнителна проверка. При опит да бъде идентифициран в системата АФИС, пътникът блъснал в земята и повредил единия от четците за пръстови отпечатъци към системата. Последвало задържането на мъжа, който заявил пред граничните служители, че е 23-годишен турски гражданин.

Граничните полицаи потърсили за съдействие австрийските власти. От там пристигнали биометрични данни за сравнение с тези на пътника. Така било установено, че мъжът е австрийски гражданин от турски произход, избягал от австрийски затвор през август 2018 г. 

Към настоящия момент се издирва от австрийските власти за тежка телесна повреда, квалифициран случай на изнудване и незаконно проникване в частна собственост.

На 23 – годишния чужденец е повдигнато обвинение за повреждане на държавно имущество и опит за незаконно влизане в страната с чужд документ за самоличност. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избягал от 5-звезден затвор в Австия. Този е луд.