Бой в парламента в Турция, депутат е в интензивно

Той бил ударен в главата
7 дек 2022 11:45, Нели Христова
65
Бой в парламента в Турция, депутат е в интензивно
Снимка: Twitter

Турски опозиционен депутат е хоспитализиран след сбиване в парламента, до което се стигнало в хода на бурни дебати за бюджета за следващата година, предават водещите местни и световни медии, сред които AFP, Associated Press, Euronews и др.

Съобщава се, че Хюсейн Орс, депутат от североизточната черноморска Трабзон, е бил ударен в главата и откаран в интензивно отделение. Според медийните доклади той е бил ударен от член на управляващата "Партия на справедливостта и развитието“ на президента Реджеп Тайип Ердоган. От партията засега не са коментирали информацията, предава Фокус.

"Установихме, че състоянието му се е влошило след удара в главата... В болницата беше извършена сърдечна дефибрилация“, каза Айлин Чесур, съпартиец на Орс от "Партия на доброто“.

Кадри в социалните мрежи показват скандала между народните представители на ПСР и опозицията в хода на напрегнат дебат за бюджета за 2023 г.

Частната информационна агенция DHA съобщи, че Орс страда от сърдечни проблеми и е настанен в интензивно отделени като предпазна мярка.

"Това е ден на срам за турския парламент и за тези, които извършиха това нападение“, каза говорителят на партията Курсат Зорлу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
7
 
! Отговори
BG-Tribune преди 1 година
Евала на комшиите.Трябва нашите депутати да вземат пример от тях как се прави бюджет! Както виждате там за разпределението на държавните пари се следи строго и изкъсо,и явно това е много важно вътрешнополитическо решение.Докато ,,240-те" винаги още напървото заседание си самоопределят заплатите,и винаги/забележете/ при затворени врати.А после каквото остане ,за пенсии и социални помощи.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азия...
18
6
 
7
 
! Отговори
М преди 1 година
Хора с мнение. Нашите кукли на конци и за това не стават.
17
1
 
9
 
! Отговори
Тиквичка с чесън преди 1 година
Моля нормалните хора да си държат самочувствието и да не се дават на надутите з.а.б.р.а.д.к.а.д.ж.и.и. които подкараха лирата към 5 стотинки вече.
16
2
 
15
 
! Отговори
преди 1 година
Абе ако е само бой не е страшно. Защото в тази държава имат и други традиции...Бой, сръбска музика и не знам какво още
15
7
 
26
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Турците (в турция) не познават що е възпитание, култура, музика, изкуства.. .Ислямът ги държи далеч от тези понятия.
14
7
 
8
 
! Отговори
бай реджеп преди 1 година
щом е бил ударен от член на управляващата "Партия на справедливостта и развитието сигурно постъпката е била справедлива и ще му повлияе добре на умственото развитие
13
2
 
6
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До Ф16Мисля, че Десислава Атанасова ще се справи с Кики много по-добре.
12
3
 
8
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
Те така се прави бюджет между партията на Доброто и партията на Справедливостта. Справедливостта явно е възтържествувала.
11
7
 
20
 
! Отговори
не е като тука... преди 1 година
Тука са едни льохави кокорчовци - ни за бой ни за е.. стават!
10
13
 
11
 
! Отговори
Ф16 преди 1 година
Много бих искал нашето народно събрание искам да се случи също една хубава схватка Петков да се направи на голям мъж да се развика на Борисов дали ще има това мъжество да го направи Петков аз мисля че е страхливец а забравих че Борисов владее няколко бойни изкуства значи Кокорчо ще го изнесат с носилката честно да ви кажа много ми се иска някой да го постави на място този шарлантанин
9
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето затова не трябваше да има такава партия като дпс, те са същите. Закона ясно пише, че не трябва да има партии на етническа основа, но 33 г. се показва.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та кой с кой се бие там, като всички са подопечни на Ердоган ?
7
13
 
17
 
! Отговори
Aliosman преди 1 година
Сега разбрахте ли защо има народ и народ. Вашите си подръпват вратовръзките.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше две три посягания но толкова. Това ако е бой....аз съм космонавт
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 5 И къде видя млатене? Аз видях от клипа само бутане. Те и нашите си се бутат така.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там си се млатят яко, не като у нас "Господин Копейкин" и дърпане на вратовръзки.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От клипа никъде не видях някой да бъде ударен така, че сега да е в интензивното. Като стана въпрос за бой в парламенти се сетих преди години в украинския парламент Виталий Кличко беше още само лидер на опозиционна партия и каза нещо от трибуната и негови депутати и тия от управляващата партия се събраха на трибуната и започнаха да се налагат, а Кличко стърчеше над тях безучастно и само им се хилеше на всички. Един не си позволи да го удари щото знаеше, че ще е мъртъв с един удар. Муахахаха....
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До циливилизацията са далечко. Както и ние. Въпреки външния вид и обстановката на които единствено се набляга по тия краища.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са готови за ЕС, в пакет с УкриУкриЛандия... другите, дето се млатят в парламента са грузинците, ама за тях - може би догодина да ги приемем...