Добрата новина: Триумф на златните ученици на България!

Отнесохме олимпийските медали по математика и информатика
19 яну 2016 15:30,
49
Добрата новина: Триумф на златните ученици на България!

Грандиозен успех за България постигнаха българските ученици на 12 Жаутиковска олимпиада по физика, математика и информатика, провела се в Алмати, Казахстан. Момчетата и момичетата ни се прибират с 5 златни, 4 сребърни и един бронзов медал.

В отборното класиране Софийска математическа гимназия е на първо място. Учениците от СМГ надвиха 54 отбора от 17 страни, сред които Русия, Румъния, Сърбия, Армения, Грузия, Беларус, Украйна, Индонезия и други.

В раздел "Математика" златен медал грабнаха Александър Чергански (12 клас), Деница Маркова (12 клас), Виолета Найденова (11 клас).

12-класникът Даниел Атанасов се връща със сребърен медал.

В раздел "Информатика" ненадминатият Христо Венев от 12 клас се връща с първото място и златен медал. Сребърен медал е присъден за Иво Дилов (12 клас).

Във Физиката злато завоюва Светлин Тотев от 12 клас, а Никола Пулев – сребърен медал.

Преподавателите на учениците от СМГ са: Математика – Линка Минчева, Иван Симеонов и Стойчо Стоев, физика – Илиан Илиев, Информатика – Бойко Банчев.

Със сребърен и бронзов медал се завръщат шуменските информатици – Антон Чернев и Иван Ганев с ръководител Бисерка Йовчева.

Международна "Жаутиковска олимпиада" се провежда от 2005 г. насам, като Софийска математическа гимназия участва от 2007 г.

В престижното състезание участват отбори на специализирани физико-математически училища. Целта е да се пропагандират науките математика, информатика и физика, както и да се развива международното сътрудничество и да се установят приятелски връзки между специализираните училища по цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО...ОБАЧЕ ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДОВЕЧЕРА ЩЕ ЗАПОЧНАТ С КОЙ УБИЛ , КОЙ ОКРАЛ , КОЙ Е...ВРЕМЕТО КАКЪВ СТУД ИДВАЛ ...ТРАФИКА ,,ОХ ТРАФИКА , АМА ВЪЪЪХ , АМА ИИИХ.., ..А ЗА ТЕЗИ ДЕЦА В КРАЯ
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До петърТи изобщо правиш ли разлика между смятане и математика?!? Браво на тези младежи, че поизмиха срама от бездушните ни лица зад камерите на телефоните! Честита победа ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ!
8
0
 
17
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 8 години
БРАВО.НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДЪРЖАВАТА ДА ИМ ДАДЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПО ЕДИН ИЗПЪЧЕН ЛАПТОП.НЕ САМО НА ТЯХ, А НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ТЕХНИТЕ УЧИЛИЩА. ОБРАЗОВАНИЕТО Е ЕДНО ОТ НЕЩАТА, КОИТО ЩЕ НИ СПАСЯТ.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че има още умни деца, а не само малки наркоманчета е ****оляци, жалко че и те ще се изнесат някъде в чужбина, то за това тука остана плявата.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно че ще живеят извън бг, нормално е. Тука не вирее акъла
5
3
 
5
 
! Отговори
Алекс 1 преди 8 години
До българина Може и да е така - той, май Чърчил го е казал, още преди много години, че тук трябва да се разоре и да се сеят само картофи. Цинично, нали? Пък, бих попитал онези, с боксовете, чалгата и побоищата, май че и те са към 12-ти клас ,нямате ли време да прочетете тези неща и да питате тези млади хора, дали носят бокс или нож?
4
2
 
22
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До петърпечелиш награда за най-мал.оу.мен коментар за деня
3
2
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Браво!
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!!! И както всички свои предшественици, тези млади хора съвсем скоро ще се озоват в Западна Европа или САЩ. Далеч от милата си татковина и още по-далеч от големият и "брат" на изток.
1
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО ДЕЦА