С желание всичко става: Учителят, който кара децата да пеят

Защо децата от село Батак влизат с желание в час по музика?
19 фев 2017 16:16,
6
С желание всичко става: Учителят, който кара децата да пеят
Снимка: Bulgaria ON AIR

Децата от училището във великотърновското село Батак очакват часовете по пеене с нетърпение.

Но не защото в този час няма смятане, писане и разказване, а заради учителя си Сава Матеев.

Само за няколко месеца той успял да постигне големи успехи с децата в различни музикални конкурси.

Младият учител е и голямата гордост на всички в училището, защото успял да провокира интереса на децата и да ги накара да обикнат часовете в училище.

Как успява Сава да привлече вниманието на децата вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR:


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Сава Матеев преди 6 години
Никога не съм бил и няма да бъда политически обвързан ! Работя това ,което ми харесва и се справям ,както повечето Българи тук ! Бъдете здрави и се радвайте на малките неща :)
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на учителя и от мен, всеки ученик трябва да знае поне 5-10 български възрожденски или народни песни и да може да ги запява след време. Музиката облагородява.
3
0
 
10
 
! Отговори
браво на учителя преди 6 години
Сега след тази новина по национален ефир веднага ще го наобиколят от различни партии да го убеждават да го турят в някоя листа за следващите избори през 2017, че хора няма и се чудят от де да намерят . А това, че мотивира ромчета да пеят умилява и седи муцка предизборно. Не омаловажавам труда му.
2
3
 
21
 
! Отговори
Шегувате се, нали? преди 6 години
Естествено в час по музика ще влизат с желание 12 ромски деца...Покажете ни нещастника, който им преподава по бълг. език или по математика...за същата заплата като учителя по музика, без да омаловажавам неговия труд! Или химика, историка, географа след няколко години...Аман от евтина журналистика! Да не вярваш колко е хубаво да преподаваш в това или някое друго българско училище! Само да си млад и ентусиазиран учител и успехът ти става от национално значение...
1
2
 
24
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 6 години
Жалко, че след десетилетия дискриминация над образованието и учителското съсловие, сега се радваме на такива единични случаи..... Сега ще ги търсим старите учители, които носеха идеята за просвещението в сърцата и душите си.