Вкъщи зад залостени врати... в Сливен пак не са на училище

Разпитан е активен агитатор в социалната мрежа Facebook
30
Вкъщи зад залостени врати... в Сливен пак не са на училище
Снимка: Pixabay

Повечето родители от ромския квартал в Сливен не пуснаха и тази сутрин децата си на училище след вчерашното напрежение в града заради слухове, че социалните работници извеждат непълнолетни от учебните заведения.

В резултат на тази провокация родители нахлуха в училищата и изведоха децата от страх, че ще им ги отнемат.

Още по темата

Активен агитатор в социалната мрежа Facebook е разпитан в полицията и публикациите от страницата му са свалени.

Институциите реагираха светкавично и опровергаха слуховете.

Тази сутрин обаче децата отново не са на училище, малгучани няма и извън къщите в района, съобщи bTV.

Провокацията от вчера съвпадна с посещението в Сливен на просветния министър Красимир Вълчев, който беше в града, за да резултатите от т. нар. мобилна работа на учителите, които агитират семействата и децата да ходят на училище. Подобен слух е способен да разруши усилията на десетки педагози.

Продължава полицейската проверка откъде е тръгнал слухът и кой го разпространява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Сливенучилищероми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Munistar Valche da sa maskira na niakoi gospodin Ovcharov, Magareshki, Koniarski, Kravarov, Petleshkov, Kokosharov ili Kozarov, da napravi vseki den po 10x... +...xxx... vnezapni proverki v klasni stai s aktion videocamera go pro za registrirane na prisastvie i otchetnoct v munisterstvoto na prostvetata...taka da vliza na vnezapni proverki za registrirane na truvata nalichna sila v rebege i v prezidentstvoto, parlamenta, durugite munisterstva...koi e tuk...koi go niama...i v vedomost zaplati?!
19
2
 
2
 
! Отговори
Опровергайте преди 4 години
Карбовски: Не е фалшива новина! Наистина извеждат деца от училище,заставам с името си зад това! Не вярвайте на приказките на Бойко!Случаят е от дни и се развива в село Балша, Софийско. Три деца са взети две малки са взети от дома им от ръцете на майката. Третото дете Цветелина е било на училище и е взето оттам по думите на родителите и свидетели.Също по техните думи децата са взети по анонимен сигнал.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, който е под 16 г. и не е неподвижен с тежка инвалидност, нито страда от прекалено тежко психично заболяване, по време на учебната година Е ДЛЪЖЕН да ходи на училище, според Конституцията на Република България.Този етнос над закона ли е?Законите вкараха и СОП-аджийчетата в клас, индийчетата се оказаха над закона. Докога така?
17
1
 
8
 
! Отговори
До даскал Пандо преди 4 години
Ако това, което описваш, се беше случило по времето на онзи чичко, нямаше да се наложи милиционери да довеждат пияндурата, за да се успокоят въоръжените му съплеменници. Просто няколко войника щяха да довлекат няколко тежки картечници.Случката щеше да вразуми останалите индийци и да станат кротки като агънца.
16
0
 
9
 
! Отговори
До 10 и Аззз 13 преди 4 години
Като им ги отнемат, нали ще бъдат на пълна наша издръжка, а това значипо над 1 000 лв на дете. Толкова отпуска бюджета за всяко дете в социален дом.Не е ли по разумно, така както са си всички у дома, да ги натоварят на рейсове заедно с родителите им и - до най-близкия граничен пункт. На когото не му харесва в България и не ще да изпълнява конституционните си задължения, да хваща пътя. Индия ги приема, значи могат да бъдат лишени от гражданство, щом не зачитат Конституцията!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙкое гарантира, че в училище учат?Аз също мога да потвърдя, че в 4-ти 5-ти клас не могат да четат и пишат.
14
0
 
9
 
! Отговори
12-3 преди 4 години
1/2 човеците си взеха ....ДЕТСКИТЕ пука им за децата , нали всяко ...паве носи приход ..е тва ги плаши..
13
0
 
9
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
Сега да им ги отнемат заради отказ на достъп до образование. Това не са хора, а животни. Мозъците им са недоразвити. Не могат да говорят членоразделно и не трябва да имат право да гласуват.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теи родителите са за началното...
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия всичките са кроманьонци и неандерталци, само не и хомосапиенс. Ще минат милиони години докато еволюират. За съжаление.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,сега и без стратегия от Закрила на детето трябва да им отнемат децата!А защо не е подведена под отговорност каката дето заплаши публично,че ще се въоражава? Не се учудвам какво става там,след като преди години БСП сами си пуснаха записа "БСП прави избори в Сливен".Само,че нещо бързо спряха да му обръщат внимание за разлика от"Ало Танов","Ти си го избра"и"Ало Банов".А записа от срещата в Банкя между ББ и Р.Петков бе спрян след като последния отправи предупреждение от ефира на Нова.
9
0
 
12
 
! Отговори
Сливен преди 4 години
Те и да ходят на училище ,полза няма.Масово 14-15 годишните не могат да четат и пишат на Български език.Плащат се заплати на учители и социални помощи на родителите.Докато не се обвържат заплатите и помощите с резултатите ,са пари хвърлени на вятъра.
8
0
 
20
 
! Отговори
Сливен преди 4 години
Стрес теста премина успешно.Представете си ги сега,всички тези с първичните инстинкти, как гласуват на предстоящите избори,за този ,който им обещае,че децата им ще са в безопасност.
7
1
 
25
 
! Отговори
даскал Пандо преди 4 години
Работил съм 30 години сред тези хора ! Те са първични и податливи на манипулация ! Веднъж в квартала ,където работех пуснаха слух,че българи пребили ром ! За нула време на площада се събраха поне 1000 души с тояги,секири,самоделни саби. Добре че полицията докара ,,убития,, -пиян залян,сам паднал и си разкървавил лицето...
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що годе грамотните хора успяват да различават "фак нюзове" , ама 80% усилено се ограмотяват от места като беге-мама и фаце бок, и резултатите са налице.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се да им се пишат отсъствия, както е редно и законно и след това, ако носят медицински бележки, то те да бъдет проверени от здравните органи за редовност и доказеумост на прегледа и заболяването.
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стотици хиляди хора правят протести против Стратегията на Норвежката Стратегия за детето, и въпреки че правят медиино затъмнение на тези протести все пак се чудят кой пък прави агитацията. Ами върнете милионите които сте лапнали за да я приемете тази стратегия на тъмно, а не да я замразявате щото на първи януари като я размразите тя влиза в сила. Не правете хората на ***.
3
2
 
19
 
! Отговори
ромалес стори преди 4 години
И да са на училище и да не са, файда ЙОК.
2
1
 
19
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
НЕЕ ЛИ ПО ДОБРЕ ДА УЧАТ ДА СЕ ИЗУЧАТ ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то пък щото голяма файда да са в клас. Тъкмо няма да пречат на тези, които искат да учат.