Втори ден на училище, първи заразен с коронавирус в клас

Цяла паралелка в Русе е под карантина
Обновена: 16 сеп 2020 15:04 | 16 сеп 2020 15:00, Нели Христова
101
Втори ден на училище, първи заразен с коронавирус в клас
Снимка: БГНЕС

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб, предаде БНТ.

Става въпрос за ученик от 11 клас на Математическата гимназия "Баба Тонка“ в крайдунавския град. По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

Момчето заедно със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса.

Директорът на учебното заведение Галина Бобева сподели, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.

Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.

 


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вълчо, овълчи се много.
Оставка веднага!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то Швеция е като Беларус, просто не обръщат внимание на вируса!
57
11
 
8
 
! Отговори
Дерибей преди 1 месец
Аз викам да оставим природата, включая човешката природа, да си върши работата. На всички е ясно че най-уязвими за вируса ще са точно гаменчетата дето от трети клас почват да пушат по кьошетата, и даскалите столетници дето още си мислят че са в соца. Прав им път у гроба и на двете прослойки, току виж останалите ученици успеят и да научат нещо в училището.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 50

НЯМА ИМУНИТЕТ БЕ! КАК НЕ ГО РАЗБРА?
55
7
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 1 месец
Ти от телевизията ли се осведоми? Защото аз гледам статистиките в Европа и кривата на Швеция си слиза бавно и плавно , докато тези на зомбираните страни като нашата в момента се стрелват нагоре. Ако не е на базата на изграждане на масов имунитет, които пресича заразяване на вълна, на какво се дължи? Плашат го със шведската горчивка ли?
54
0
 
5
 
! Отговори
един преди 1 месец
Нормалният тест е за минимум 24 часа, а т.н. бързи тестове са ненадеждни. Да се направи втори тест, защото често стават грешки!
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къдя го Вълчевия днес?
52
7
 
7
 
! Отговори
до 49 от славянин преди 1 месец
''Може ли да накараш шимпанзета да спазват дистанция и противоепидемични мерки? Същата работа и тука. Тия мерки няма да доведат до нищо освен до нови проблеми.''

''Шимпанзета'' не можеш, но короназомбита можеш, можеш и да ги накараш да живеят с тикви заврени в задниците им, за по-добра дезинфекция!
51
0
 
4
 
! Отговори
златно правило преди 1 месец
Дръж си устата затворена!
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 46. Какъв масов имунитет бе. Само ти не си разбрал че имунитета дар и само няколко месеца. А и аз имам дете на десет и си го гледам.
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ли да накараш шимпанзета да спазват дистанция и противоепидемични мерки? Същата работа и тука. Тия мерки няма да доведат до нищо освен до нови проблеми.
48
0
 
5
 
! Отговори
заповед преди 1 месец
Никой не казва кога, къде, как ...
Чакат да падне от най-горе.
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди всеки си изкарваше бележка за себе си. Сега с една бележка, целият клас се чупи.
46
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умниците с дистанционното обучение да ми обяснят какво правят родителите на половин милион деца под 14 години, които ходят на работа?!? Ако като шведите се държахме нормално , да дадем шанс на хората да се разболеят през лятото малко по малко, да се изгражда масов имунитет и да не се стига до втори, трети и пети вълни щеше да е друго сега. А ние на зима ще посрещаме вируса, когато е най-опасно защото се изострят хроничните заболявания, идва нормален грип, пада имунитета
45
1
 
6
 
! Отговори
Д-р Сибила преди 1 месец
Нека дойде да се лекува при нас във Велико Търново. Разполагаме с набор от революционни лекарства, които направи ще смажат вируса
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре е да се пазим, ама много са опасностите!
43
2
 
7
 
! Отговори
Безумието преди 1 месец
продължава,много успешно!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Иван

Може би ...
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А статията ме подлудява.
40
2
 
2
 
! Отговори
Мутафчийски преди 1 месец
Според най-новите изследвания на института Роберт Кох инкубационния период на коронавируса може да продължи от шест месеца до 1 година! Ха сега де!