Ако ситуацията не позволява, няма да има матури

Електронното обучение водило до дефицити
Обновена: 20 яну 2021 15:30 | 20 яну 2021 15:29, Камелия Цветанова
25
Ако ситуацията не позволява, няма да има матури
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако ситуацията не позволява, няма да провеждаме външните оценявания. Това обяви пред депутати министърът на образованието Красимир Вълчев,цитиран от Нова тв.

Още по темата
Той подчерта, че именно с тях има методологически проблем.

За определен брой ученици от 4 клас пък ще бъде направено електронно изпитване.

„Изводите у нас и в много други страни е, че електронното обучение води до дефицити. За миналата година само 1% от учениците не е имало педагогическо взаимодействие. С останалите е имало физически, асинхронно или друго взаимодействие. Това обаче не е толкова ефективно, колкото когато децата ходят на училище”, обясни министърът.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
До моля преди 1 месец
Повечето могат дистанционно. Само някои специалности като в медицината имат нужда от практика на място. И някои измервателни специалности. Банкера, адвоката, програмиста, телеком специалиста все могат дистанционно. Пък било то редовно или задочно. Някои специалности нямат никаква полза от редовната форма. Пък пак може да си имате разговори по кафенце. Просто дистанционно се вижда, че на повечето не им е до това.
24
1
 
3
 
! Отговори
моля ..! преди 1 месец
Може ли да се сравни редовното и задочното образование?
Имали разлика в нивото на тези които са завършили, например задочно и редовно образование?
По логиката на някои хора, ами няма смисъл и да се ходи на лекар, просто от скайпа ще си чата с него, ще му показвам дупарника или предника, а той ще ми сложи и една диагноза, нали?
Редовното образование това е и една по-елитна среда, с преподаватели, студенти, разговори, дискусии, мнения, та даже и пиене на кафе ..!
23
1
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
Предвид нулевото желание на населението не виждам проблема. За хората на първа линия се взеха от вече одобрените ваксини. За тези които не искат да се ваксинират, но ще трябва така или иначе. Ще вземат с по-ниска цена. Даже е бонус в очите на тези които не смятат ваксините за важни, че не се "прахосват" пари. Нали трябва да им се плащат заплатите за които не са внасяли осигуровки. И да им се плащат клиничните пътеки след партита с Милко.
22
1
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Направи си справка какво са поръчали другите и какво са поръчали нашите тарикати. Затова сме последни и при ваксинирането.
https://svobodnaevropa.bg/a/31052187.html
21
0
 
0
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Кой не е поръчал? Всички са поръчали и от различни производители. Чакат доставки всички се трепят да ги получат. Не става само с поръчка трябва време и ресурси да се произведе транспортира и използва. Иначе дали ще има матура или не, не е важно. То само показва колко са грамотни. Не ги прави умни.
20
0
 
6
 
! Отговори
Къде са ви ваксините преди 1 месец
Защо не сте поръчали повече от вече одобрените ваксини? На практика с некадърността си вие саботирате връщането към нормалното. Същевременно се гаврите с по-възрастните учители, като ги карате да работят присъствено с риск за здравето и живота им.
19
0
 
8
 
! Отговори
Важно преди 1 месец
А той дали ще е министър по време на матурите?Все пак избори са се задали!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кво и са тоя матури ) стех или без тях все едно...полувината са наркоманчета
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Втората вълна на коронавирусната епидемия в България видимо спадна. Тя можеше да е по-кратка, по-ниска и да вземе значително по-малко жертви, ако ограничителните мерки бяха по-навременни и по-строги. И затова важното сега е да не бъдат допуснати същите грешки. Защото с голяма доза сигурност може да се каже, че на хоризонта вече се задава и трета вълна
16
2
 
11
 
! Отговори
Ох преди 1 месец
Матурите не правят учениците грамотни. Те са мярка. Че няма термометър не значи, че водата не е топла или студена. Ще има научени ,но и изпуснати от системата. Винаги е имало. Децата са вкъщи, не губят време за транспорт. Не бягат да пият и пушат. Часа могат даже да си го запишат и гледат ако мислят , че не са разбрали от първият път. Хич не е лошо дистанционното обучение. Въпрос на желание е. А такова просто няма в децата или родителите им. Това е, системата е направена за хора с желание.
15
0
 
13
 
! Отговори
7 преди 1 месец
Стига е говорил глупости.Преди матури не е имало.Нищо няма да им стане на децата и сега ако няма!
14
2
 
2
 
! Отговори
G преди 1 месец
Спрете химическия пневмонит!!!
13
4
 
5
 
! Отговори
Серсем преди 1 месец
Първите набори бъдещи некадърници ще залеят след време бюрата по труда.
12
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
,Образование на практика вече няма.
11
3
 
16
 
! Отговори
Калинка преди 1 месец
Абе Цъкльо, да ти припомня ли миналата година как разправяше че електронното обучение било перфектно, даже децата учили повече. Сега изведнъж води до дефицити. Кое последно е вярното?
Или може би дефицитите са в твоята сметка. И затова сега ревеш за присъствено. Готов си да убиеш всички, само и само да си напълниш сметката. Обявявай нулева година, и напускай поста. Нека на твоя стол да седне някой кадърен. Видя се, че ти си некадърен.
10
1
 
8
 
! Отговори
1-n преди 1 месец
Кви матури ве

Важно е кръчмите да работят денонощно, за марурите взел да ми мисли...
9
17
 
6
 
! Отговори
990886 преди 1 месец
Значи аре веднага престанете с тия глупости, обявявайте веднага нулева учебна година тая година е напълно загубена.Нулева година и всички на училище чак есента,това желаем.
Аман от вашите глупости!
8
15
 
9
 
! Отговори
Само едно преди 1 месец
Решението беше едно - нулева година.
7
10
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
В Англия направиха много груба грешка, че отмениха матурите. Разбирам, че трябва борба с тази сериозна инфекция, изключително сериозна напук на приказките на небрежни и неинформирани хора, Англия страда от новия щам на вируса в момента, но не може да се оставят учениците неграмотни. Ваксините ще помогнат за по-леко протичане на болестта, но дефицитите в образованието трудно се компенсират.
6
2
 
9
 
! Отговори
не разбрал преди 1 месец
И какво всъщност и на ситуацията?!