Предлагат отговорите на матурата по БЕЛ срещу... биткойни

Цената е 50 лева
19 май 2021 15:45, Нели Христова
23
Предлагат отговорите на матурата по БЕЛ срещу... биткойни
Снимка: БГНЕС

Предлагане на отговорите на матурите тече от дни в групи в социалните мрежи, показа проверка на БНТ.

Екип на телевизията се е свързал с един от продавачите, който обяснил, че срещу цената от 50 лв., може да изпрати отговорите един час преди матурата. Уточнил, че сумата трябва да бъде платена в биткойни.

Около 6.00 часа тази сутрин продавачът изпратил отговори.

Дали те са верните - от телевизията ще проследят след като Министерството на образованието обяви правилните отговори от теста. В социалните мрежи има много продавачи, които уверяват, че ще изпратят коректни отговори не само на матурата по български език, а и по други дисциплини. Обявените от тях цени достигат 100 лв.

Над 49 000 зрелостници днес се явиха на матура по български език и литература. Рано тази сутрин в просветното министерство беше генериран изпитният тест. Матурата започна в 8.00 ч. и трябва да приключва в този момент. Темата за интерпретативното съчинение или есето се падна "Смисълът на благодеянието" в "Песента на колелетата" на Йордан Йовков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова ли било копаенето на биткойните,а повечето хора си мислеха,че копането е много сложно със сложна апаратура навързана за супер компютър в гига байта и вата,че да ги достига кат за цени в перли и диаманти по обмен щот цената за 1 перла или диамант може да съответства на един биткоин,а от туй че перли,диаманти са материални и различни на размери по цени оценени са ценни,а биткойните на основание материалните загуби по цени оценени са ценни,но по курса 1 бит=100000лв,а 50лв.=0,0005 бит/човек.
4
0
 
1
 
! Отговори
Rumen преди 2 години
До CHANGE бюро0,00088 Bitcoin
3
2
 
3
 
! Отговори
CHANGE бюро преди 2 години
А колко биткойна се равняват на 50 лева?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техниката е царица на прогреса. Пък и дигитализацията е основен приоритет на ЕС.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ви казах, яко преписване пада.