ВУЗФ с конференция за 20-ата си годишнина

Форумът събра преподаватели, бизнес лидери, водещи икономисти и експерти
23 юни 2022 22:04, Петя Славова
8

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира специална конференция по повод своята 20-ата годишнина. Форумът събра преподаватели, бизнес лидери, водещи икономисти и експерти, предава  Bugaria ON AIR.

За две десетилетия ВУЗФ успя да се превърне в едно от най-престижните училища за финанси в страната. Негов хоноруван преподавател е бил и председателят на Сметната палата в България – Цветан Цветков, под чиито патронаж се проведе днешната конференция.

"Училището се нареди, заедно с другите 3 висши икономически университети, в групата, която възпитават и обучават достойни икономически кадри, които се реализират успешно в корпоративния и публичния сектор", коментира Цветков.

Висшето училище се стреми да подготвя висококвалифицирани специалисти в съответствие с потребностите на съвременната практика. ВУЗФ има сключени договори за сътрудничество с водещи компании в страната и предлага възможности за започване на работа по време на обучението.

"Сътрудничеството е главно в подготовка на кадри, стажанти, стажове.... на наши студенти", посочи доц. д-р Григорий Вазов, ректор емеритус на ВУЗФ.

За високото качество на обучение важен принос имат преподавателите във ВУЗФ, които са изтъкнати учени с богат педагогически и практически опит, настоящи и бивши ръководители на държавни институции. А целта на ръководството е ясна:

"В следващите 20 години университета да бъде във всички челни класации в Европа", заяви доц. д-р Вазов.

Около 90% от завършилите висшето училище започват работа по придобитата специалност в банки, застрахователни, осигурителни и търговски дружества.


8
Още по темата: годишнинаВУЗФBulgaria ON AIR
Още от Образование
НАП: Зрелостниците да работят и сами да си плащат осигуровките
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Университетът на Жан Виденов.