Започва електронният прием на ученици в първи клас в Русенско

Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето
Обновена: 25 май 2023 17:39 | 25 май 2023 17:20, Йоана Цонева
0
Започва електронният прием на ученици в първи клас в Русенско
Снимка: БГНЕС

Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе стартира днес в 10:00 ч., като системата ще бъде отворена за регистрация на заявления до 23:59 ч. на 02 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Общо в 17 училища на територията на гр. Русе приемът ще се осъществява посредством електронна система за прием в първи клас, достъпна на school.ruse-bg.

Първото класиране ще бъде обявено на 5 юни, а записването на приетите деца ще се извършва от 6 до 8 юни в избраното училище. Следват още две класирания – на 16 и 26 юни.

След приключване на третото класиране родителите на незаписаните деца могат да подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание в срок до 2 юни 2023 г. Важно условие е подаването само на едно заявление – по интернет или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.

Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето, като най-голям брой точки получават тези с настоящ или постоянен адрес над 3 години в съответния район.
 


0
Още от Образование
"Бъдещето: Образование" представи иновациите в образованието и ролята на учителите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари