Доживяхме! Предлагат затвор за кървави боеве с животни (видео)

Боевете с кучета отдавна са един стабилен доход за участници и сеирджии
30 яну 2009 07:02,
99

Промени в Наказателния кодекс, с които да се инкриминира жестокото убиване на животни или организирането на боеве с животни, предлагат народни представители от ДСБ.

Евдокия Манева и Елиана Масева настояват добавянето на нов член в НК, в който да е записано, че лицата, които умишлено умъртвяват животни с особена жестокост чрез:

- удушаване, обесване, разкъсване, пребиване на животните;

- одиране, разчленяване или изкормване преди умъртвяването;

- хвърляне в огън, в агресивни среди, от големи височини или под движещи се превозни средства;

- чрез отрова или инжектиране на вещества, или по друг особено жесток начин, които предизвикват мъчителна и болезнена смърт,

да се наказват с лишаване от свобода до една година или пробация, както и с глоба от 2000 до 3000 лв.

Депутатите настояват още лицата, които организират боеве с животни или дават животни за боеве или за незаконни състезания, да се наказват с лишаване от свобода до една година, както и да им се налага глоба до 3000 лв.

Евдокия Манева обясни, че от два дни тече подписка в защита на законопроекта. За това време са събрани 6000 подписа. Подписката продължава, а промените ще бъдат гласувани днес.

Миналата седмица с промени в Закона за защита на животните, беше забранено организирането на боеве между животни.

За деянието се предвижда глоба между 500 и 1000 лв.

Къде и как обаче се провеждат боевете с животни у нас:

Българските центрове за боеве са Дупница, Хасково, Димитровград, Поморие.

Информацията за подготвяното "шоу" се предава от уста на уста, по интернет и телефон.

Догмените, както сами се наричат, пътуват из страната и избират за арени запустели фабрики, отдалечени места, гаражи и дори апартаменти.

Наричат зверството си "мъжки спорт с хуманни правила към животните".

Тези „спортисти” отглеждат кой по 3-4, някои по 30-40 клетници, за да ги убият мъчително и зрелищно след време.

Боевете с кучета отдавна са един стабилен доход за участници и за сеирджии.

Според запознати в България залаганията се движат между 400 и 10 000 евро за доказано куче.

А зрителската тълпа плаща, за да гледа. Да гледа осакатени, агонизиращи, умиращи кучета.

кадрите са любителски и са снимани с GSM


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Елена Папазова 24г. преди 15 години
Браво на ДСБ.Това е партия и това са хора!!! Животното с нищо не се различава от човека,даже напротив!То е много по-беззащитно,защото не може само да се опази от жестокоста на ***,наречени хора! Прекланяам се пред идеята и ако това стане лично ще целуна ръката на Иван Костов!Не може да се позволява ни най-малка жестокост към никой! Аз съм за смъртната присъда и за затвора на хората тероризирали,убили и малтретирали хора и животни! Твърдо подкрепям идеята! Искаме НАКАЗАНИЕ към тези хора!Успех!
77
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ УБИЙЦИ!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За какво е това каране? Кой е казал, че трябва да се наказва жестокостта срещу животни, а тази срещу хора не? Нищо подобно. Всяка проява на садизъм към живо същество трябва да се наказва. Че те убийците точно на животни почват да се учат. Никой не е казал, че няма да можете да си колите прасетата и кокошките!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Parvo triabva da se pretrepiat 100-tina ku4kari,posle i psetata
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Parvo triabva da se pretrepiat 100-tina ku4kari,posle i psetata
73
0
 
0
 
! Отговори
kuchar do 71 преди 15 години
v 72 bqh napisal 'ti si za ubivane pedera.t takyv, no go cenzuriraha
72
0
 
0
 
! Отговори
kuchkar do 71 преди 15 години
ti si za ubivane takyv
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a kato ubivat po sa6tite na4ini hora i osajdat ubiicite na po 1-3g,kakvo da kajem,ku4kari prokajeni,vie ste za izbivane,bokluci
70
0
 
0
 
! Отговори
val преди 15 години
Изцяло съм против каквото и да е посегателство над всяко едно живо същество, човек или животно , защото този негодник, които може да си позволи такъв садизъм , той си е жив убиец , а за такива - смъртта е божия милост!Да разчленяват , дерат , убиват колят и разчленяват децата си ,изверги такива.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Песента от клипчето на Бурзум ли е, защото не съм много наясно с Блека?
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евала, някой да започне да мисли и за животните, обаче глобите са малки, особено след като видяхме колко големи са им залозите.
67
0
 
0
 
! Отговори
Мила преди 15 години
Питам аз, законът ще се приложи ли при убиване на животни при лов ? Нали в този случай умъртвяването е умишлено и жестоко ! Как можеш да гледаш в очите елена, сърната, зайчето, птицата и т.н и т.н., да го убиеш, да се снимаш с трофея и да се хвалиш с това ?
66
0
 
0
 
! Отговори
НЕ НАВИЖДАМ НАСИЛНИЦ преди 15 години
"НЕ" НА НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИ!!!!! - СЕГА ЧАКАМ САДИСТИТЕ ДА МЕ ПОЧНАТ
65
0
 
0
 
! Отговори
Подкрепям !!!! преди 15 години
Браво , най -накрая нещо умно да се гласува в този парламент!!! НАКАЗАНИЯТА СА МАЛКИ, хората способни на такива неща, са способни да посегнат и на себеподобни. Самов в България няма нормален закон за защита на животните, щото сме садисти
64
0
 
0
 
! Отговори
A преди 15 години
Ти първо се научи да четеш, а след това си изказвай нелепото мнение. "...одиране, разчленяване или изкормване ПРЕДИ умъртвяването...". Неможеш да оправдаваш насилието с друго насилие. Никой не казва, че насилието към хора трябва да съществува. Темата е, че не трябва да има насилие към животните, което в никакъв случай не означава, че трябва да има насилие към хората. Напротив! Тези, които си позволяват да причиняват такова страдание на животните са същите, които проявяват агресия и към хората. Едно дете, ако бъде научено на любов към животните, то ще обича и хората и няма да оправдава агресията си с нещастието на други хора. Възмутена съм! Значи ти казваш, че щом има хора, които живеят в кашони, трябва да изкормим някое куче или да подпалим някоя котка. Това твърдение е нелепо и лишено от всякаква логика и дори мисъл. Хора, научете се да мислите преди да натрапвате мнението си!
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Време беше да има такъв закон, даже глобите са малки.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този, който упражнява насилие над животно е точно толкова садист, колкото и този, който насилва и убива хора за удоволствие. С тази разлика, че е по-страхлив и се съобразява с наказанията, предвидени от закона. Въпрос на време и обстоятелства е един такъв садист да забрави, че има закон и да посегне на човек.
61
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
коплексирани уруди - това може да се каже за такива хора
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дано яко да подгонят всички извратеняци!! По-правилно е да няма глоба (защото някои от хората, които се занимават с такива боеве примерно, имат много пари и кеф ти 500 лева, кеф ти 1000) . Най-добре - директно - в панделата - 2 - 3 години и ти идва акъла дали искаш още години от живота си да изгубиш там."Земляни" ще гледам, защото чувам наистина добри отзиви за него, но обожавам животните и сигурно ще докосне дълбоко.
59
0
 
0
 
! Отговори
РК1 преди 15 години
Значи при мен може, защото обичам кучешко.Пожелавам ти, най добрия приятел на човека в най скоро време да те оглозга ама хубаво. Да видиме тогава на какво мнение ще си .. ама ей така наоколо да няма никой или примерно аз да съм наблизо и настръхвам от умиление по озверелите ***