Идея за МВР: Полицаите в пенсия на 50 г., другите – на 53 г.

Синдикат решава да има ли протести на униформените
Обновена: 16 май 2015 17:50 | 16 май 2015 17:47, Миглена Иванова
53
Идея за МВР: Полицаите в пенсия на 50 г., другите – на 53 г.
Снимка: архив Булфото

Най-големият полицейски синдикат у нас - Синдикалната федерация на служилите в МВР, предлага компромис за пенсионирането на полицаите.

Синдикатът иска оперативните служители от системата да се пенсионират на 50 години, а служителите от администрацията – на 53 години, като възрастта влезе в сила от 2018 г., съобщава БТА. За служителите, които са работили на терен, а после са продължили на друг пост в системата на сигурността, се предлага да има компенсации – за всяка година прослужено време да се приспадат по два-три месеца от възрастта за пенсиониране за труда втора категория.

Решението е взето след двудневно заседание на федеративния съвет.

Очаква се до края на деня полицейският синдикат да вземе и решение дали ще има нови протести на служителите от системата на МВР заради пенсионната реформа, ако преговорите с кабинета се провалят, тъй като окончателните параметри на пенсионната реформа трябва да се гласуват от Министерския съвет през следващата седмица.

Припомняме, че през април министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин изненадващо предложи да се въведе минимална възраст за пенсиониране на служителите в силовите ведомства, както и плавно покачване на пенсионната възраст.

Социалното ведомство предлага военни, полицаи, служители в затворите, в ДАНС и други силови ведомства да се пенсионират при навършване на възраст 52 години и 10 месеца и при 27 години общ осигурителен стаж, от които две трети действително изслужени по Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", по Закона за МВР или на военна служба. Промените са заложени да влязат в сила от началото на следващата година.
 

Още по темата четете в Investor.bg


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
Един преди 5 години
До възмутен 36:Не е само Господин Попов!Абсолютно същият е и друг техен синдикален "лидер"- Иван Борисов Павлов от Ловеч.Човек,който благодарение на покойният си бивш тъст,стана офицер преди девоенизацията на МВР.След това беше в Сектор "КИАД",а сега Дежурен офицер???Точно той,човекът с обичките,караасанският ***,който няма един ден трудов стаж на терен,като оперативен работник или полицейски инспектор,седнал да ми говори за морал,права и други такива!Имало старци-ами той какъв е???
35
0
 
7
 
! Отговори
DANYELE преди 5 години
Ако се подложат на пълна проверка от НАП , КОНПИ , и КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР ще се установи че имаме много богати ченгета които са нямали пари и за цигари а вече притежават по 2-3 апартамента в жк.лозенец или жк.манастирски ливади без ипотечни кредити и заеми всичко с честен труд !!!
34
1
 
11
 
! Отговори
анономен преди 5 години
за това ли на пожарникари и полицай трудовия стаж и работа като цяло им започва след тяхното пенсиониране.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакво пенсиониране по рано от 60 години.
32
2
 
14
 
! Отговори
Kit Chelin преди 5 години
Само погледнете в някоя банка, бюджетна организация, направо навсякъде около себе си и ще разберете колко пенсионирани полицаи работят като охрана, заемат държавни постове в общини или работят в някоя фирма, за която млади хора чакат с години. В това е проблемът те искат да се пенсионират когато все още са работоспособни да получат 20 си заплати и големите пенсии и си осигурят други доходи.Всичко това не би изглеждало зле, ако имахме държава, развита икономика, а не толкова млади хора на улицата
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли полиция в северозапдна България- май не ,а и да има е заета да брои времето до пенсия.А бедния народ .. го яли или .....Явно че не се справят с работата.Да се командироват чантаджиите в МВР в Северозапада на ротационен принцип да си заслужат пенсионните осигуровки.Какво прави по въпроса МВР щото това което правят там тъмните братя е чиста проба тероризъм.Едно време имаше вътрешни войски.
30
8
 
25
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Полицай става всеки, който не може да си намери работа. И без това за нищо не стават, защо да се пенсионират по-рано. Издържаме 30к търтея, стига толкова.
29
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им се увеличи възрастта! Иначе и ние излизаме на протест! Трета категория - кучета ги яли!
И не само възрастта, а да имат удръжки върху заплатите, ! И не само те - а всички държавни служители,
28
5
 
20
 
! Отговори
DANYELE преди 5 години
Да съгласен съм да се увеличи трудоспособноста и годините за пенсия на нашите полицайчета време е да станат мъже !!!
27
4
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
къде им е морала когато сепен сионираха при пределна въздраст 60 год . а тези от армията се пенсионираха в зависимост образователен ценз пределно звание и т.н. тогава синдикатите мълчаха'
.Сега вдигнаха вой защото засяга лидерите като господина ПОПОВ.

Калфин нето крачка назад ,къде им остана честта на пагона.
26
1
 
12
 
! Отговори
6 преди 5 години
Нещо друго не искат ли?
25
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е на първо място в Европа, а ако не и в света, по брой дебелогъзи, рушветчийстващи ,тюфлеци, дремещи по трънки и катакомби, на глава от населението. Тази нищоправеща орда струва на данъкоплатците, над 1,5 милиарда лева годишно, без да броим щетите нанесени от престъпното им действие или бездействие. Направо да се разтури незабавно и с нови хора, и начисто.
24
5
 
27
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 5 години
И без това са повече от армията. Никаква работа не вършат ! Заплатите им са по-високи от средните за страната. А и видите ли те искали петнадесет години по-рано от нас да се пенсионират! Не би ли трябвало това да реши работодателя им а не техните синдикати ! Като не им харесва да се махат ! Ама друга работа едва ли ще намерят ! Особено такава дето нищо да не вършат ,пик и прилична заплата да взимат ! А и рано да се пенсионират и то на тавана на пенсиите ! Дали не са малко нахални ?!?!
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато те спират за изгоряла крушка на фара в някоя от милиардите дупки единият от полицаите снима с камера. И тоя ще се пенсионира на 50 години.
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен трябва да бъдат попитани хората които им плащат заплатите(след това и пенсийте)на колко години да се пенсионират.Моето мнение е,че всички трябва да сме със еднаква възраст за пенсиониране.Който не му изнася да ходи да става полицай във Германия,аз по-малко човек ли съм от тях и аз искам да се пенсионирам на 45
21
4
 
27
 
! Отговори
честит преди 5 години
Аре пускай мързеляците и за-никакъв-***-не-ставащите се пенсионират на 35 бе...
барем мирясат най-накрая.
То не беше кафета в градинката пред църквата, не бяха пушения на цигари , не беше чудо... ама ако ти трябватт да разследват нещо, никакви ги няма.

Де...б и нещастниците. Погледните ги на улицата едни гуши...едни лоени тумбаци, едни гъ...з...ове по 2 ката...
Това нещо не е от мотика.
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера докога ще откриваме топлата вода във всички сфери на живота.В другите държави всичко е открито далеч преди нас и работи.Защо плащаме на така наречените,,законотворци,, постоянно да чукат на отворени врати.
19
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не почнат реформите в МВР, след като сме на първо место по брой на полицаи на глава на населението в Европа и на последно по разкриване на престъпленията!? До кога ще се търпят престъпните банди, контрабандата и измамите по телефона? Това го няма никъде!
18
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом могат като вземат 20 заплати да станат сотаджии, значи могат да работят. Хубаво им е пенсийка + заплата. А гам как могат да тичат?
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Cheta vi komentarite i ne varvam na zlobata vi kam policaite...ot tah nicho ne zavisi...horata prosto si branat i malkoto koeto imat...vie znaete li kolko chasa raboti 1 policai ..problema ne e v policaite a v politicite..vseki pat..BB nastspva policaite..ad go e che protestiha pri nego..i nastroiva horata .. toi kaza che policaite sa tapi..i horata se zachitavat