"Информационно обслужване" ще обработва изборите

За 6 ноември дружеството ще изгради 31 изчислителни пункта
7
"Информационно обслужване" ще обработва изборите
Снимка: Булфото, архив

"Информационно обслужване" АД подписа договор с Централната избирателна комисия за компютърната обработка на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент и за националния референдум, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

За изборите на 6 ноември 2016 г. дружеството ще изгради 31 изчислителни пункта в цялата страна и един централен в ЦИК, който ще обобщи и верифицира обработваната информация.

В процеса на работа ще бъдат включени над 900 експерти, които ще работят по въвеждането на данните, сканирането на секционните протоколи, обобщаването на резултатите и публикуване на цялата информация на интернет страницата на ЦИК, отчитат от министерството.

Вече е осигурено online видеоизлъчване и видеоархив на заседанията на районните избирателни комисии, гарантиращо прозрачност и публичност на работата на изборната администрация по места.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 5 години
А,Цецо и неговата команда ще нагласяват изборите....
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професорче, ако работиш пак на два хонорара от тези, които печелят изборите преди отпечатването на бюлетините, ще те дадем на прокурор! Фалшификацията, дори на един подпис, глас, документ и т.н. струва години на топло. Прочети НПК преди изборите, не си млад - може и да не ти понесе топлото!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казва се не информационно обслужване а информационно услужване!
4
0
 
4
 
! Отговори
Прокуратурата спи преди 5 години
Константинов е в конфликт на интереси,този човек пиар на ГЕРБ ли ще бъде или ще обслужва 'честните' избори на Борисов и Цветанов?
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,оня професор пак ще фалшифицира изборите.Той си го каза в прав текст още преди да стане ясно кой е кандидата на ГЕРБ,професора го обяви за победител.По-ясо от това нямаше как да се каже.Затова,българи, излезте и гласувайте масово,поне да ги затрудним при фалшификациите.
2
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
До АнонименДа.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня професор пак ли ще фалшифицира изборите?