"Ало" измамници опитали да преметнат шефа на НИМ

Схемата: Преводачка за "задържан", от която искали пари
14
"Ало" измамници опитали да преметнат шефа на НИМ
Снимка: архив, БулФото

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров разобличил телефонни измамници.

"Сутринта ми звънна човек, който се представи за Иван Симеонов – заместник-началник на 6-то Районно управление. Той ми каза, че предстои разпит на задържан англичанин, който е уличен в няколко престъпления, но в момента няма преводач. Помоли ме да изпратя от музея човек, който говори английски език. Първоначално не се усъмних и изпратих жена, най-добрият ни преводач, като я снабдих с телефона на този човек, а дадох и нейния на въпросния Иван Симеонов. Той дори посочи номера на стаята, в който да го търси – 308“, разказва директорът на НИМ пред "Фокус".

След като жената тръгнала към полицейското управление, получила телефонно обаждане, с което са я информирали, че обвиняемият, на когото тя е трябвало да превежда, си е наел адвокат.

"Не кой да е, а известният адвокат Марковски. Малко по-късно ѝ се обажда човек, представящ се за адв. Марковски, който ѝ казал да купи един стек хубави цигари за подсъдимия. Казал ѝ да купи и една бутилка старо уиски, което да му дадат, както и да донесе 100 лева. Жената, много притеснена, обяснила, че има само 20 лева в себе си. От своя страна той й казал да се върне и да вземе пари от мен", разказа проф. Димитров.

Той се усъмнил и сезирал полицията. Негов познат в Криминална полиция му обяснил, че това е номер на телефонните измамници от последните няколко дни.

"Представят се за полицаи и не искат големи суми", коментира проф. Димитров и подчерта, че това е вторият му подобен случай за две седмици.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се е обадил в полицията ще има ли развитие? Или както винаги ще се пошуми два-три дни, а после нищо? После друг такъв случай ще има, и друг, и друг... А народът спи зимен сън и чака да го стрижат. Заслужаваме си и управниците, и престъпниците, и положението си, от което се оплакваме постоянно. Даже заслужаваме да бъде много по-зле, след като сме такива овце. Картината с овцете в президентството е много на място. Жалко, били сме горд народ, а вижте в какво се превърнахме.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искат да ги спрат - за един месец ще приключи всичко. Ама докато българинът си спи дълбок перманентен сън, тип кома, нищо няма да се случи. Българин стана нарицателно за мошенник, измамник, злоба и дребнавост. 10 процента *** стана каймака на обществото.
9
0
 
4
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Ето, професора е успял да се усъмни веднага и то за нещо относително дребно, в сравнение с хилядарките, които хвърчат от терасите. Значи не е до възрастта човек да си размърда мозъка, а до умствения багаж заложен в самия мозък.
8
1
 
6
 
! Отговори
ники преди 3 години
Глупости! Това е било позивня от Вежди Рашидов. Викал го е да поркат старо уиски, ама тоя не е разбрал. Все пак са алко- братя от доста време.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да коментирате, дочетете историята, за да разберете, че НЕ се е хванал. А отначало защо не се е усъмнил, като му поискали преводач - ми сещайте се, явно е редовна практика. После обаче с тия цигари и уиски измамниците леко са се оляли, доста нелепа схема.
6
0
 
7
 
! Отговори
Niki преди 3 години
И понеже са партия с куките, никой не знае какво се е случило с тях после ...
3 дни всички яли, пили и се веелили :)
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе ако беше казал че разследва канал за антики - да е хванал дикиш. За доста повече от шише уиски ))))
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не искали големи суми"??
100 лв., стек вносни цигари и бутилка марково уиски. Има няма- 600 лв.
Джобните за всеки ден на редовия български пенсионер.
Как да се усъмни човек.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е стар случай... преди година -две гочух по телевизията...той разказваше пред една журналистка.....на някой май са им свършили новините
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе професоре как не се сети че полицаите никога няма да искат точно от теб преводач? Толкова други учереждения има които се занимават с преводаческа дейност та даже и частни та точно до теб ли ще опрът? Ама си УМЕН черномерец! Някой ден ще те накарат да им откараш петолъчката от партиини дом дето я свалихте а на нейно място забихте колеца с байряка. Толкова грозно че чак пращи от грозотия. Като им я откараш ще те накарат да си я залепиш на челото! ХА ХА ХА ХА ХА!
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професора не гледа ли телевизия?Вече всеки ден разясняват за такива като него схемите на престъпниците.Щом и порофесори вече прецакват,как да се сърдим на възрастните и необразовани хора.