Внимание: Руска супер джаджа отключва всички лимузини

Машината прихваща сигнала на съответния ключ и изработва свой
18 май 2017 10:45,
31

Нова мода в автокражбите - руско устройство отключва всички луксозни коли. Темата коментира пред Bulgaria ON AIR журналистът Стефан Ташев, който каза, че има информация как такива устройства вече се произвеждат и в България.

"Сведенията за това руско устройство се появиха преди 3 години. Информацията дойде от полицията, която се опитваше да го открие. Според публикации стойността му варира между 5 и 10 хил. евро", посочи Ташев.

Журналистът обясни, че машината прихваща сигнала на съответния ключ, прехвърля данните на компютър и позволява да се изработи фалшив ключ, с който да се отвори колата. "Той не блокира данните, а ги копира", отбеляза Ташев.

Той твърди още, че колите, които се крадат са предимно луксозни автомобили с германски марки. Техният брой зависи от това колко са поръчките.

"Пазарът се определя от самите автокрадци, които работят обикновено по поръчка. Но в тази схема има и застрахователна измама", категоричен бе журналистът.

Темата коментира и автомобилният състезател Румен Дунев. Той даде своите съвети как да предпазим автомобила си от крадци като демонстрира и показа допълнително сложено в автомобила устройство, като Дунев каза, че неговото качество, производител и цена нямат значение, което затруднява автокрадците.

"Устройството, което монтирам е от доста висок клас защита - допълнителен имобилайзер, който не може да бъде разбит, тъй като е с "бягаща честота", показа пред камерата на телевизията Румен Дунев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Se edno преди 6 години
До 24ПОКЛОН
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - сигурната защита отдавна и измислена и внедрена от Mr. Bean !
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да се пробват да откраднат с това москвича ми. Успех!
21
3
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Мъка Интересно, по това време , имаше и български телевизори. Сега сме цъфнали и вързали, от всякъде.Сигурен съм, че руски телевизори още се произвеждат, а къде са българските??? Остави телевизорите, даже и кибрит не можем да произведем вече, внасяме от Пакистан.По-рентабилно е. А за запалването на пердето-възможно, но малко вероятно.Тогава имаще контрол и при производството, и след това, не само далавера, както днес.
20
2
 
14
 
! Отговори
Да преди 6 години
Аз нямам луксозен автомобил, така че ме .... фара!
19
2
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
До Рашки: искам да попитам, българско какво имаш ? ***? ТВ, коли, и прахосмукачки правят немци и китайци. Ние сме купувачи. Правим на едро, а не на дребно.
18
5
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Стига бе! Не може да бъде? Не бяха ли тези една алкохолизирана нация, продаваща само ресурси и крадяща технологии? Нали така ни го набиват в главите , откакто е демокрация? А то-какво стана?Вместо Запада да ги приспи със сладки приказки и да ги залюлее в робска люлка, както нас, те се развиват.....Сигурен съм, че технологията не е крадена от Китай и представена за руска, както у нас преди дни представяхте скутерче на новоизлюпена инженерка...
17
15
 
10
 
! Отговори
Мъка преди 6 години
До РашкиРуски телевизор съм виждал. В къщи имаше и запали пердето.
16
1
 
11
 
! Отговори
до Идея преди 6 години
Другия вариант е да сложиш една бомба която се активира с определен смс. И да имаш каско. И си оставяйте ключовете на таблото.
15
4
 
12
 
! Отговори
Идея преди 6 години
Слагайте GPS тракинг устройства, някъде на скрито място (и да имат батерия освен директно захранване). Вече ги има за по 30 лева, една SIM карта с предплатен интернер за 10 лева. Тракинга да се активира само при получаване на определен sms, за да можете да си я активирате само когато има нужда. И за 50 лева ще сте спокойни.
14
1
 
6
 
! Отговори
ДО БРАВО БЕ преди 6 години
Тествал съм го собственоръчно преди 7-8 години................И ОЩЕ НЕ СА ТЕ ХВАНАЛИ?
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама как, неможе, те Русия нали били изостанала бензиноколнка ???
12
17
 
18
 
! Отговори
чери преди 6 години
Нещастни драскачи! 100% не е руско защото това устройство го има отдавна. Но нали е лошо обезателно е от РУСИЯ. Смешни сте.Смешни.
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР:"Знаем престъпниците,но не можем да ги хванем, а ако ги хванем,не можем да ги осъдим"...Защо ли? Всъщност кои са истинските престъпници-извършителите или тези от Народното събрание,които създават обективните условия за тяхната "успешна" дейност?И не е ли време да народът да хване истинските престъпници и наистина да унищожи причините за престъпността?Спартак,Ивайло,Великата Френска революция,Великата Американска революция,великата Октомврийска революция са примери в това отношение!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нещо различно ли е от ретранслатор на безжичния ключ, който използват за кразени коли? Наистина ли е копиращо устройство?
9
1
 
24
 
! Отговори
Браво бе преди 6 години
Тази джаджа е измислена още в деня в който са измислени дистанциони ключове и в българия го ползват още от 90-та година. Тествал съм го собственоръчно преди 7-8 години.
8
5
 
12
 
! Отговори
BILL преди 6 години
До На БГ почва След 45 години братска дружба и 20 години прикрита такава, нормално.
7
2
 
24
 
! Отговори
На БГ почва преди 6 години
Щото ние в БГ сме много трудолюбиви и такива неща не пра'им.Просто потърсете подобни изобретения "маде ин БГ" и ще видите колко сме способни и ние.
6
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че освен да крадат и да пиянстват руснаците, какво друго биха могли да правят?
5
1
 
36
 
! Отговори
Тревопас преди 6 години
Абе турете си едно скришно "цък цък ключе" към някой скрит захранващ кабел та да ги видя тогава как ше се гaзypчат в колата да го търсят а бyдaлитe нека разчитат на електрониката.