Крайски: Бях уволнен, за да назначат Капралов!

Драмите в Националния литературен музей пред Bulgaria ON AIR
16 юни 2017 09:00, Петя Славова
27
Крайски: Бях уволнен, за да назначат Капралов!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Мотивът за уволнението ми е да бъде назначен на мое място Атанас Капралов, който беше класиран втори за директор на Националния литературен музей, категоричен бе Пламен Крайски, вече бивш директор на музея в студиото на "България сутрин"

"След като спечелих конкурса от Министерството на културата започнаха да ми отправят намеци да го назнача за заместник. Той постъпи като такъв на 6-месечен изпитателен срок, но след като не показа необходимите за длъжността качества го освободих.

В онзи момент Боил Банов заяви, че е добре Капралов да остане на поста си, тъй като правителството тогава се сменяше със служебно и по този начин ще бъдат избегнати скандали. Затова направих Капралов уредник в къща музей "Петко и Пенчо Славейкови" за срок от 3 месеца, през които да има време да си намери нова работа", обясни Крайски.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че непосредствено след изтичането на договора на Капралов се е появила снимката, която показва как паркира колата си в двора на къщата на Яворов.

"Паркирах със служебна цел в частен имот с разрешението на собствениците. Музеят не разполага с автомобил и затова се налагаше да ползвам личния си", каза още гостът.

Въпреки че случката се е разгиграла в частна собственост, министърът на културата преценил, че не може да работи с човек, който не разбира какво е паметник на културата.

Пламен Крайски подчерта, че не смята да обжалва решението за отстраняването му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Иван Русков преди 1 година
Четох коментарите -то злоба, злоба...Чак звучат зловещо !Капралов е талантлив и продуктивен автор, отличен ръководител и затова е обект на завист. Ами свикнете, че има кадърни и умни творци! Нека това не ви дразни и озлобява! Нездравословно за вaс е!А това ,че има интелигентна съпруга, която го подкрепя ,е един плюс в днешното време, когато 80% от българите са разведени или самотни.За всички умни хора Капралов е истински и талантлив поет, заради които нашата мачкана родина ще оцелее
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът го е казал: вземи единия, та удари другия! КОНКУРС! Проведен от независими експерти. Тук е нужен човек, който разбира от архиви и от литература, с доказани качества, ялко личност в българската култура!
23
0
 
2
 
! Отговори
пълна заблуда преди 6 години
ХИ, хи - моля ви се - не мога да спра да се смея! Страхували се разни от въпросния Капралов? Това е абсурд - този човек изглежда постоянно пред нервен срив, хаотичен, болнав и разчитащ май на жена си да го защитава от неправдите и житейските несгоди? Самия факт, че постоянно е в търсене на нова работа показва колко се страхуват от него - толкова, че по собствените му думи в интервюта" са го принудили да напусне родния си Димитровград.." ? Това дали е постъпка на смелчага и боец ,а?
22
0
 
4
 
! Отговори
всяко зло за добро преди 6 години
Е, струва ми се че Капралов е паднал в капана на собствените си болни амбиции, извънредно неприятното си излъчване и постоянното намекване за познанства с хора, които всъщност май не познава, а разчита на доверчивостта на околните. Просто сега ще лъснат всички "приятни" качества, които трудно се забелязват в банкетна обстановка, но са описани от потърпевши по разни сайтове. Жалко за тоя министър - с подобни кадри едва ли ще изкара дълго, пък и Борисов май не обича шуробаджанащината .
21
0
 
5
 
! Отговори
легенди преди 6 години
До Barba Yoani Ами по същата причина, по която населението хвърля десетки левчета от балконите " в подкрепа на акции срещу трафиканти", въпреки че им казват всеки ден, да не се връзват... Само се замислете ако имаше лоби при тези напъни досега защо нищо не му се получи на човечеца, защо се е молил да остане още 3 месеца на службица? Груба грешка, че Крайски го е пожалил...
20
0
 
1
 
! Отговори
Barba Yoani преди 6 години
До легендиЛуд умора няма, казваш! Склонен съм да ти повярвам, но защо тогава толкова много се страхуват от него?
19
0
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
До 18 - Знаете ли дали и Криско участва в "общите трапези", както пишете, щото министъра много държи да му праща поздравителни адреси? А сега и този "чалга поет", както бе определен в някои интервюта... Да се чуди човек на коя култура е министър този господин?
18
1
 
5
 
! Отговори
легенди преди 6 години
До Barba Yoani Тези измислици, че има лоби си ги разпространява самия Капралов - общо взето лобито му са май 4 баби.....и толкоз! За проверка можете да прочетете отзиви от всичките му местоработи - много интересно четиво! Методът му е май точно чрез разпространение на "легенди" за приятелства, които не съществуват реално и досаждане целодневно и ежечасно, да изтощава защитните сили на подобни на министъра! Жалко, че номера минава все още и затова вървим стремглаво по дъното...
17
0
 
5
 
! Отговори
мнение от безпартиен преди 6 години
До Анонимен 12Вижте, Наско винаги ще е от управляващата партия - без значение коя е тя. Той си е ХАМЕЛЕОНОпралов
16
0
 
2
 
! Отговори
18 преди 6 години
До Анонимен 10Имат общи трапези Наско и министърът - това е публична тайна. Питайте в "техните" среди
15
0
 
5
 
! Отговори
Да обжалва?! преди 6 години
До ГробокопачГосподин Гробокопач, този ще отмъщава на Крайски до гроб по всякакви начини, ако обжалва. Долен и опасен е Капралов.
14
0
 
2
 
! Отговори
Ха! преди 6 години
До АнонименТози не се отказва лесно.
13
0
 
6
 
! Отговори
barba Yoani преди 6 години
Драги господин Крайски!Какво очаквате от човек, който сменя партиите, урежда си литературни награди чрез нон стоп досаждане на журитата и е крайно подмолен. Тази службица беше актуалната му мечта и си я получи. Ако потърсите връзка между него и министъра на културата - лесно ще намерите. Злите езици разправят, че има пръст в отстраняването и на предишната директорка. Слаб автор, но със силно лоби. И опасен - да не си му насреща.
12
0
 
7
 
! Отговори
и заплата и редактор преди 6 години
ОПРАВДАНИЯТА НА КАПРАЛОВ ЧЕ Е ПРИКЛЮЧИЛ С ЧАЛГАТА, И Е РЕДАКТОР НА ПОЕТИЧНИ КНИГИ, САМО МОЖЕ ДА ИЗКАРАТ НАЯВЕ ФАКТА, ЧЕ СЪПРУГАТА МУ МОЖЕ БИ МУ ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНА РАБОТА ЧРЕЗ ИЗДАТЕЛСТВОТО, В КОЕТО РАБОТИ /НУЖНО Е ДА СЕ СВЕРИ ИЗДАТЕЛСТВОТО С РЕДАКТИРАНИТЕ ОТ Г-НА КНИГИ/? ТОВА С РЕДАКТИРАНЕТО Е СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ НАЛИ? ХЕМ НА БЮДЖЕТНА РАБОТА, ХЕМ СИ ПИШЕ ЧАЛГА ТЕКСТЧЕТА, ХЕМ РЕДАКТИРА.....КЕФ! МЪНИ, МЪНИИИИ
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ.ЯЗЪК ТИ ЗА РЕЙТИНГА, СЕГА ПОДИГРАВКИТЕ СЕ НОСЯТ КАТО ЧЕРНОМОРСКА ВЪЛНА
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ СИ Е ЕДНА ЧАЛГА. ЧАЛГА-ПРЕМИЕР, ЧАЛГА МИНИДТРИ, ЧАЛГА ПОЕТИИСТИНСКИ ВОДЕВИЛ, НАПИСАНА ОТ ЧАЛГА-АВТОР.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както дошъл. така си отишъл!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като как министъра, който не може да понесе паркирането в дома на Яворов / звучи като паркиране в хола на къщата на Яворов!? /, което изобщо не отговаря на истината, ще понесе директор на това светилище да е "чалга поет" - текстописец на чалга? И като как един министър нарича НАСКО кандидата за поста - май доста време са прекарали на маса, предвид умалителното НАСКО? Срам за културата! Има и други вакантни постове - май да се готвят безработни танцьори на пилон!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда е абсолютно вярно, защото с пристигането си от Димитровград,този Капралов се кандидатира за всякакви директорски постове - за председател на Съюза на българските писатели, прибран е в библиотека на заплатка от Михаил Белчев за когото пише текстове, сега явно си е харесал Националния литературен музей, за който май няма никаква квалификация / нито разбира от фондове, нито от архивиране, нито от икономикаи мениджмънт/ !? Но според публикуването в някои сайтове доста разбира от чалга.
6
0
 
10
 
! Отговори
стефанов преди 6 години
Политическите простотии в БГ нямат граници. За мен е унижение, да чувам такива дандании. Паркирането - това бил мотива за осбождаването му. До кога такива некадърници ще управляват държавата - нямам думи...