Влак удари пряспа, пътниците с безплатен билет за престоя

Инцидентът е станал по направлението Русе - Варна
27 фев 2018 13:52, Анисия Иванова
2
Влак удари пряспа, пътниците с безплатен билет за престоя
Снимка: архив Reuters

Пътниците от бързия влак Русе - Варна ще бъдат обезщетени за прекалено големия престой в гара Самуил. Вчера бързият влак № 9623 от Русе за Варна, който заминава от Русе в 16:20 ч., е престоял в участъка между гарите Самуил и Висока поляна.

Престоят на влака е бил вследствие на ударена заледена пряспа, от което възниква повреда в локомотива, съобщиха от БДЖ.

Композицията е изтеглена в гара Самуил, където за пътниците са осигурени храна и топли напитки до изчакването на дизелов локомотив от Варна, който да обслужи влака.

Въпреки независещите от БДЖ обстоятелства, предизвикани от тежката зимна обстановка, както и усилията на персонала за пътниците да бъдат осигурени нормални условия за престой, националният железопътен превозвач ще обезщети всички свои клиенти, пътували с този влак.

Поради прекалено големия престой в гара Самуил, на всички пътници от бърз влак № 9623 от Русе за Варна ще бъде предоставена възможността да получат билет за избран от тях маршрут за пътуване с влак в страната.

Клиентите на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД могат да получат своята компенсация на билетните каси във всяка една гара, като предоставят билета си от пътуването с бързия влак от Русе за Варна на 26.02.2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шефът на БДЖ така решава проблемите - няма влакове, няма проблеми ... задълженията също са по-малки, важно е държавната субсидийка да дойде :D пък ако ще и с 1 ден да закъсняват ...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж пътувах от София за Сливен.Всичко беше наред до гара Карлово където последва 30 минутен престой.Обърнаха локомотива и пренасочиха влака към Пловдив и Стара Загора където естествено спряхме и се качиха пътници,въпреки че тези гари не са в маршрута на подбалканската линия.Естествено никой не ти казва нищо.Причината беше в контактната мрежа преди гара Дъбово.И след 6 часа пътуване стигнахме в Сливен но влака е за Бургас и до там още час и половина.Пътувай с БДЖ за да опознаваш България.