Борисов: Турция освен съсед, остава важен наш партньор!

Премиерът ни присъства на откриването на новото летище
Обновена: 29 окт 2018 19:38 | 29 окт 2018 18:48, Веселина Йорданова
155
Борисов: Турция освен съсед, остава важен наш партньор!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на новото летище в Истанбул.

"За мен е чест и удоволствие да участвам в тържественото откриване на новото летище в Истанбул, което се провежда на националния празник на съседна, приятелска и съюзническа Турция – 29 октомври", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който го посрещна преди тържествената церемония.

Още по темата

"Убеден съм, че новото летище в Истанбул е не само огромен принос за развитието на транспортната инфраструктура, за контактите между хората и за развитието на търговско-икономическите отношения. То е значителна стъпка в реализирането на инфраструктурната свързаност на региона с ЕС, която бе сред приоритетите на българската външна политика по време на Българското председателство на Съвета на ЕС", подчерта Борисов пред турския президент.

Българският премиер беше категоричен, че освен непосредствен съсед на България, Турция остава и важен партньор в области като миграцията, борбата с тероризма, енергетиката, земеделието и животновъдството, търговията, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Вярвам, че откриването на новото летище символизира както нашите досегашни съвместни успехи, така и бъдещото ни сътрудничество, взаимно доверие, толерантност и мир", посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
1
 
! Отговори
до 124 преди 5 години
Турците са в Турция.В България има само потурнаци.
109
1
 
3
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Не знам какво всички бистрите Ердоган и Турция. В България сме и този който е избран за министър-председател е Борисов. Ние на себе си не можем да помогнем даваме мнение за турците. Да им е честито новото летище и безаварийни полетни за самолетите и пътниците.
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган води имперска политика............вкарва незаконно аскера си на свещената сирийска земя, освен това има териториални претенции към България и Гърция!!!Докога ще го търпят великите сили???Дали не е време за независима кюрдска държава??
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До послеслов 122Турция е продължител на Османската империя, освен това лудия диктатор Ердоган - султан води имперска политика!!
106
1
 
8
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
За съжаление ти си си най-големия си враг!
105
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление Турция ни е съсед,никога приятел но, най-голям враг.
104
3
 
9
 
! Отговори
послеслов преди 5 години
не бъркайте Османската Империя с Турция
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за ужас на рублофилите Турция е най важния съсед и партньор на България като голям фактор в региона и дори в Азия и Европа
102
0
 
2
 
! Отговори
ЦЕКО преди 5 години
на патриотите ли !?
101
2
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 5 години
А западните ни партньори КАКВО КАЗВАТ? Турция и Ердогон преследват политически затворници и други незачитани на човешките права в тази държава. Да му покаже на Ердоган , как бай Тошо се справяше с политическите затворници. Кога ще има Лустрация и присъди за виновните и техните наследници за убийствата в Белене, Ловеч, Скравена.
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РККААз пък си спомням репортаж по телевизията,в който ромско семейство-християни разказваха за тормоза над тях от мюсулманска секта.И тяхната не е лесна.
99
7
 
15
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Тук има няколко роми дето се турчеят.....да се изкъпят тогаз да турят феса,,и коги влизат в джамия да си махат сребърните кръстчета от вратовете...
98
15
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Турция е най-важният ни партньор, разбира се след САЩ.
97
11
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
ДОБРЕ ЧЕ Е ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН ДА ВИ ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА ....ИНАЧЕ ДО СЕГА , ДА СТЕ НАМЕТНАЛИ ВЕЧЕ АРАБСКИТЕ ЧАРШАФИ...!!!А , БКП/БСП-то ...ВЕЧЕ ДА СЕ Е ОБРЯЗАЛО...!
96
3
 
37
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Бойко да види как се прави. В Бг саниране на няколко блока - 1 млрд.евро. В Тр летище за 7 млрд.евро. В Бг 200 км.телена мрежа - 150 млн. Евро в Тр 900 км.стена с електроника и автоматични оръжия 600 млн.долара (450 млн. Евро). Ако Бг беше платила на Турция вместо телена мрежа щеше да има стена с успоредно асфалтиран път, наблюдателни кули на 300 метра, камери с инфрачервено виждане и автоматични оръжия за 150 млн.евро. Но много "усвояват" БГ "бизнесмените".
95
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 100Милионери те и милиардерите забогатяха от България с ограбването на социалистическата собственост и още крадат,само сградите построени през соца не могат да боядисат за 10 години.А на източна Германия беше смазана и унищожена икономиката от конкурентите,след падането на Берлинската стена,умишлено бе разорена.
94
16
 
23
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 5 години
ТУРЦИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА !!!!ВСИЧКИ ТУРЦИ СА КРЪВНО СВЪРЗАНИ С БЪЛГАРИЯ И СА НИ БРАТЯ!
93
0
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.interesno mi e ...Premiera ne chete li vestnitsi ...I nai-veche komentarite pod "novinite " ?!!??
92
7
 
25
 
! Отговори
Боко шафиорът наТато преди 5 години
Браво! Умникът бойо откри летището, откри и турски поток, време е да открие и резне лентата на унищожената от него България. Честито баце, с такъв заспал народ и най - последния аутист, който със сигурност е по - умен от теб ще може да стои на чело на тази територия, която ти и хунтата ти унищожихте!
91
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко, виждаш ли където не се краде какво се прави и открива? А ти какво правиш, даваш летищата на концесия....