С дарения от дядо Добри: Осветиха най-големия храм в Софийско

Светецът от Байлово дарил 18 хиляди лева на енорията от гара "Елин Пелин"
30

Осветиха най-големия храм в Софийска област, построен с помощта на покойния дядо Добри.

Светецът от Байлово е дарил 18 хиляди лева на енорията от гара "Елин Пелин", с които е завършен покривът на храма.

Църквата в селището има дълга и нелека история, предаде Bulgaria ON AIR.

Първоначалният храм е построен от работници на завод "Изида" и е осветен през 1923 година.

Впоследствие църквата е била разрушена през 1952 година и след дълги перипетии през 1999 е направена първата копка на настоящия храм.

 


30
Още по темата: църквахрамдядо Добри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
4
 
! Отговори
Ристу преди 1 година
Като си помисля, че този човек се дава за пример и има толкова много последователи, ми става лошо. Този човек не е помогнал лично на никого. Всъщност той използваше миловидния си външен вид и приликата си с Дядо Коледа, за да измами глупавите религиозни хора и да им вземе парите от джоба, за да ги дари на най-измамната и безполезна институция - църквата.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да кажем дядо Добри е добър човек а църквата какво е направила за народа ?Църквата овеличи свещите станаха скъпи !Та дядо Добри е светец защото си дал парите на църквата!
21
2
 
4
 
! Отговори
БатБулгар преди 1 година
Когато попитаха преди време Дядо Добри да си каже мнението за Бойко Борисов, слушайте какво каза той:Бойко Борисов е БОЖИЯ СИЛА, КОЯТО НЯМА КОЙ ДА СПРЕ!!! Или Вярваш на Дядо Добри или НЕ МУ ВЯРВАШ!!!
20
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРОБЛЕМА НЕ Е БРОЯ НА ЦЪРКВИТЕ В БЪЛГАРИЯ !! ПОВЕЧЕТО ЦЪРКВИ ЩЕ УВЕЛИЧАТ С НИЩОЖЕН БРОЙ БРОЯ НА ВЯРВАЩИТЕ!!!ПРОБЛЕМА ИМА ОТ УЧИЛИЩАТА КОИТО ВСЕ ОЩЕ СА С КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА НА ОБУЧЕНИЕ !!НЕ СА НУЖНИ ЧАСОВЕ ПО ВЕРОУЧЕНИЕ!! А ЧАСОВЕ ПО ТЕОЛОГИЯ ИЛИ ТЯ ДА БЪДЕ ВКЛЮЧЕНА В ДРУГИ ПРЕДМЕТИ!!!ДОКАЗВАНЕТО, ЧЕ БОГ НИ Е СЪЗДАЛ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЕСНО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА НАД 100 ВИДА РАЗЛИЧНИ МРАВКИ И ТЕ ВСИЧКИТЕ СЕ МРАЗЯТ И НЕ МОГАТ ДА СЕ СЪЧЕТАВАТ ЕДНИ С ДРУГИ ТОВА САМО БОГ МОЖЕ ДА ГО СЪЗДАДЕ!
19
11
 
6
 
! Отговори
Ристу преди 1 година
В България просията е забранена със закон. А НАП да се самосезира и да види какви данъци е плащал дядо Добри върху тези 18 хиляди лева. Като няма с какво да се похвалим, се хвалим с клошарите и дърти просяци...
18
6
 
9
 
! Отговори
стейси преди 1 година
Само Бог може да съди , а дядо Добри така го е почуствал тъка го е направил кой колко е безгрешен и знае саво той самия и Господ , явно вие сте безгрешни щом "хвърляте камък".
17
17
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОТЕЦ ИВАН ОТКРИТО СИ РАЗПРОДАДЕ ИМУЩЕСТВАТА И НАСЛЕДСТВОТО ЗА ДА ХРАНИ КОМУНАТА КОЯТО СЪЗДАДЕ И ОТКРИТО ПРОСЕШЕ ДАРЕНИЯ ЗА ТЯХ!! ЕТО ТОВА СА ПОСТЪПКИ НА СВЕТЕЦ ДО НЯКАКВА СТЕПЕН! ДА НАПРАВИШ ДОБРО БЕЗ ДА ИСКАШ В ЗАМЯНА ДА СЕ ПОЖЕРТВАШ ЗА ДРУГИТЕА ДЯДО ДОБРИ ИЗВЕСТЕН КАТО ЗЛИЯ СТАРЕЦ СИ ОСТАВА ЛЪЖЛИВ УЛИЧЕН ИЗМАМНИК САМО И ЕДИНСТВЕНО ЦЕЛЯЩ ДА СИ ОТКУПИ ГРЕХОВНАТА ДУША С ПАРИТЕ КОИТО Е ИЗКАРАЛ ОТ ХОРАТА КОИТО Е ИЗМАМИЛ!
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А деда ви поповете ще се "осветят" с по един нов Мерцедес или БМВ, може и Ауди!
15
17
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЗА ТОВА, ЧЕ ДЯДО ВИ ДОБРИ ИЗМАМИ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ДА МУ ДАДАТ ПАРИ КАТО НА ПРОСЯК И БЕДЕН ЧОВЕК А ТОЙ ПОСЛЕ ДА ГИ ДАРИ НА ЦЪРКВАТА ИМА САМО ЕДНО НАКАЗАНИЕ И ТО Е ДУШАТА МУ ДА СЕ МЪЧИ ВЕЧНО В АДА КАТО СЛУГА НА САТАНАТА КАКЪВТО Е!
14
17
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ИМАШЕ ЛИ ТАБЕЛА ДЯДО ДОБРИ, ЧЕ ПРОСИ ЗА ЦЪРКВИТЕ???ВИЕ КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ АКО РАЗБЕРЕ, ЧЕ СТЕ ДАЛИ ПАРИ НА ПРОСЯК ОТ СЪЖАЛЕНИЕ А ТОЙ СЕ Е ОКАЗАЛ ЛЪЖЛИВ ПРЕСТОРЕН ИЗМАМНИК ПРОСЕЩ ЗА ДА ДАРЯВА НА ЦЪРКВАТА БЕЛКИМ СИ ОТКУПИ ГРЕХОВЕТЕ!НЕНАВИЖДАМ ЛИЦЕМЕРИЕТО ТОВА СА НАЙ-ОПАСНИТЕ ХОРА В ЛИЦЕТО ТИ СЕ УСМИХВА А ТИ ЗАБИВА НОЖ В ГЪРБА ПРИ ВСЯКА ВЪЗМОЖНОСТ!АКО ДЯДО ВИ ДОБРИ ИМАШЕ ТАБЕЛА, ЧЕ ПРОСИ ЗА ЦЪРКВАТА БИХ МУ КАЗАЛ БРАВО!!! УВИ ТАКАВА ТАБЕЛА ТОЙ НЯМАШЕ И СИ ОСТАВА УЛИЧЕН ИЗМАМНИК ВОВЕКИ!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На твзи просяци пред СУ, църкви къде им отиват парите.
12
20
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КАКТО НОМЕР 8 НАПИСА МОМЕНТАЛНО ДА СЕ СЕЗИРА НАП И ПРОКУРАТУРАТА ОТКЪДЕ ГИ ИМА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИ ПАРИ И ДА БЪДАТ КОНФИСКУВАНИ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА !!!ИЗДАВАЛ ЛИ Е ДЯДО ДОБРИ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ЗА ПРОСИЯТА СИ!!!ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ НУЖДА НО ПРОСЯТ С ЦЕЛ ИЗМАМА КАТО ДЯДО ВИ ДОБРИ СА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ЛОШИТЕ ХОРА, ЗАЩОТО СА ПОДМОЛВНИ И ИЗМАМНО ПРИКРИТИ!
11
22
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
УЛИЧЕН ИЗМАМНИК ЛЪЖЕЩ ХОРАТА ДА МУ ДАВАТ ПАРИ КАТО НА ПРОСЯК И ПОСЛЕ ДАРЯВАЩ ГИ НА ЦЪРКВАТА ДА СИ ОТКУПУВА ГРЕШНАТА ДУША!!!ДЯДО ДОБРИ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен10Дядо Добри не е събирла кинти за ДС поповете,а за хората,които ще посещават храма. Ако той е разсъжддавал толкова повърхностно като теб нямаше да го има този храм,а щяха да цъфнат поне 2 джамии.
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До стейси 6..дядо Добри беше светец и бе далеч от ниските страсти събираше милостиня за добри дела...Абе добри р доста силно преувеличено но не и за лошо! Да събираш подаяние за ДС попове и червена църква е абсолютна безмислица! Да, дядо добри не си пада по ниските страсти за разлика от повечето наши попове. Ето точно тук се вижда плиткоумието на тази жертва в името на какво - едно попоско хриситянски лицемерие водещо след себе си един тотално изтрещял български народ.
8
7
 
18
 
! Отговори
стейси преди 1 година
Всеки сам избира за какво да дари , а вие за какво дарихте ?
7
11
 
11
 
! Отговори
процедурно питане преди 1 година
абе нали според НПК просията е незаконна?....или за алчните попове е разрешена.
6
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стейси,Да дариш всичките си пари на най-богатата НПО в България не е добро дело, а глупост. И то за какво? Да ремонтират поредната хранилка на НПО-то.А можеше да ги дари за благородна кауза, например на дом за сираци. Бай Иван от Нови хан щеше да ги използва по добър начин. Той поне прави нещо, за разлика от цялата БПЦ, която и за ччепп за зеле не става
5
8
 
21
 
! Отговори
стейси преди 1 година
Срам и позор вие само това ли разбрахте от цялата статия , и пак се хванахте гуша за гуша , дядо Добри беше светец и бе далеч от ниските страсти събираше милостиня за добри дела , тъжно и жалко за нас като нация че дори в едно добро дело ни дели.
4
6
 
22
 
! Отговори
до Деян Куцев преди 1 година
споко, всеки си получава заслуженото и твоето ще дойде