Станишев не вижда завръщането на джедаите: Топим се в самота!

Според него местните избори са пропуснат шанс за БСП
114
Станишев не вижда завръщането на джедаите: Топим се в самота!
Снимка: Facebook

БСП не е алтернатива и се изолира и капсулира. Това заявява лидерът на ПЕС Сергей Станишев в свой пост във Facebook.

Очевидно е, че ГЕРБ спечелиха местните избори. Да, в условията на ниска избирателна активност, отвращение от изборния процес, корпоративен и купен вот, недопускане на адекватна кампания и политически сблъсък на национално ниво, с негласната подкрепа на ДПС, посочва Станишев и допълва, че доминиращата позиция на ГЕРБ ерозира, но БСП повтаря резултатите си от 2015 г.

Още по темата
Местни избори 2019 са пропуснат шанс за БСП, защото днес все повече хора търсят алтернатива. От най-ниския резултат на партията са изминали 4 години, маркирани от победа на президентските избори, ерозия и безкрайни скандали в управлението – от “суджукгейт” до “апартаментгейт”. И най-важното, от засилващото се усещане, че се движим по инерция и без ясна посока като държава. В такава среда резултатите ни са разочароващи, заявява лидерът на ПЕС.

Според него БСП не е направила нищо да противодейства на "грубия натиск, заплахите и купения вот".

Той прави извод и че левицата няма да спечели следващи избори, защото "не предложи модерна, задълбочена и експертна политическа оферта", защото се изолира и деидеологизира.

В кампанията, най-близка до хората, не се чу нито едно ляво послание – за доходи, за политики за децата, за здравеопазване, образование. За битка с огромните неравенства. За жилищната политика. Бяха пропуснати национални протести, за които БСП беше молена за помощ – за заплатите на медицинските сестри и редица други. Стигна се до абсурда синдикатите в България да подкрепят ГЕРБ, подчертава Станишев, според когото БСП е наляла във ВМРО и НФСБ и е освободила целия терен в център-ляво.

Точно на него се прояви гражданската енергия и немалко кандидати спечелиха места в общинските съвети с традиционни наши послания. А те може би са следващи политически проекти? Ще никнат на територията на модерното ляво, ще привличат гласовете на младите, активните, работещите, на хората от центъра. А БСП ще се топи в самота. В тясната ниша на популизма. Където ръководството я постави, смята той.

Според Станишев червената партия се авторитаризира, реди листи под диктат и "расте само толкова, че да е удобна опозиция на ГЕРБ".

"Ако наистина искаме да изиграем епизода със завръщането на джедаите, трябва да сме от добрите. Трябва хората да ни повярват. И да не избират ГЕРБ като по-малкото зло. Нужно е младите и активните хора да припознаят силата в нас, а не в моментни герои. И не, посланията за антикомунизъм при тях не работят. И не могат да служат за оправдание.

БСП спешно да заложи на обединението, вместо на разкола. Да избере политиката, модерните леви послания, отварянето към центъра. Да се върне към работата по места и завръщането на членове и симпатизанти. Да се завърне към себе си. Да застане рамо до рамо с европейската левица и да се завърне на страната на промяната, с Будапеща вместо с Орбан", казва Станишев и допълва, че тогава БСП ще печели избори и ще управлява.

Той поздравява Калоян Паргов и Мая Манолова, както и Пенчо Милков и Крум Зарков, защото показали, че ветрилото на подкрепа може да се разтвори и вотът за БСП отново може да стане престижен.


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не ми е "симпатичен" като почти всички Български "политици",но за някои неща казва абсолютната истина.Примерно за:Ниската избирателна активност,отвращение от изборния процес,купен и корпоративен вот .....Тези неща се знаят и няма да има промяна и ще става все по-зле!!!!!Проблемът е,че няма "ЛИЧНОСТИ" и заради това е такова положението в България.За партий не гласувам никога!!!!!
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не ми е "симпатичен" като почти всички Български "политици",но за някои неща казва абсолютната истина.Примерно за:Ниската избирателна активност,отвращение от изборния процес,купен и корпоративен вот .....Тези неща се знаят и няма да има промяна и ще става все по-зле!!!!!Проблемът е,че няма "ЛИЧНОСТИ" и заради това е такова положението в България.зщЗа партий не гласувам никога!!!!!
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе тоя премиер беше, евродепутат стана, а не разбра от кого какво зависи....
Накаканизал ги е едни, все едно парламентарни избори е имало.
Ама какво да пра*иш - комунист, само локуми знае да разтяга.
88
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Голям угодник. Те са едно с Бойко Борисов. Неблагодарен е, БСП му е дала всичко.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има предвид себе си с Дайнов .За смях станахте !!!
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Джедай от джендър ли идва..?
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ами да вземе да се върне като толкова се е загрижил.същият е живял в България само малка част от живота си даже мисля че не беше роден тук.
84
1
 
5
 
! Отговори
R2-D2 преди 11 месеца
Станишев има-няма е към 1000 пъти по тъпп от Трипио.
83
1
 
5
 
! Отговори
не ползва преди 11 месеца
няма изненади в глупостта все е глупост-празни неща,които не са полезни
82
1
 
3
 
! Отговори
безбожие преди 11 месеца
не се знае какво дондуркаме-син или внуче-кръвна връзка,боже,боже в какво вярват некои-холивуд звезди от 1989 и преди това
81
1
 
2
 
! Отговори
някой разумен има ли преди 11 месеца
да забременяват децата ги учим няма друг да ги учи-европаденско обучение каква лудост-англииска боза
80
2
 
2
 
! Отговори
червени боклуци преди 11 месеца
лудите бсп не са сами бсп колко луди ги дават по тв и медии за ,,модел,,-холивуд бсп
79
1
 
11
 
! Отговори
Във всеки дом- съсел преди 11 месеца
И нека Съсел-джедай бъде с вас!
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей от тоя сорт идеолози ни обезличиха като нация ! И са решили да ни обезличават и като хора..... ...аморфна маса от същества, без род, пол, раса, семейство, националност, религия... ...целта е да сме само електорат, данъкоплатци и донякъде работна ръка...
77
1
 
6
 
! Отговори
портрета от стената преди 11 месеца
Кутев ? А ти призна ли третия пол ?
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тоя почти беше разкарал бсп
нали е храненик на сор.ос
по нищо не се отличава от банкянската кратуна
и двамата служат на един господар
затова и го направиха шеф на ПЕС- организация дето няма нищо общо със социалистическите идеи превзета отвътре със сорсои.дни отрочета
само с цел да се противопоставя точно на това за което афишира че се бори
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Извинявайте, но не съм веган и не разбирам точно какво иска да ни внуши заглавието какво точно си стапят самотните гейдаи.
74
1
 
7
 
! Отговори
ключът за бараката преди 11 месеца
"Да избере политиката, модерните леви послания, отварянето към центъра. Да застане рамо до рамо с европейската левица и да се завърне на страната на промяната, с Будапеща вместо с Орбан".... ....и да подпише Истанбулската конвенция ? Да подккрепи глобализма и африканските гости ? И разбира се третият пол.....
73
3
 
11
 
! Отговори
муци преди 11 месеца
С ъсел, дай една цунка !
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 44
Не са ли те учили, че от лъжците стават наой-калпавите трольовци? Не вървиш към прилична копеечна заработка, за по-изкусни лъжи прибягвай до алибито на жена си, избягвай Бабикян-Хаджигенов-МинеТов.