2019-та – година на избори и тъжни раздели

Кое е най-важното събитие в страната ни през отиващите си 365 дни?
Обновена: 31 дек 2019 15:46 | 31 дек 2019 15:30, Красимир Ангелов
24
2019-та – година на избори и тъжни раздели
Колаж: Dnes.bg

Година на избори и важни решения бе отиващата си 2019-та у нас. В нея българите избраха новите си кметове, ВСС избра нов главен прокурор, а посещението на папа Франциск отново обърна погледите на целия свят към страната ни. Заедно с това обаче имаше и тъжни събития, след като се разделихме с някои от най-знаменитите българи.

Кое обаче бе най-важното събитие в страната в отиващата си година? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1431 души.

Смъртта на двама от най-големите ни актьори – Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов - в края на годината, е най-важното събитие за почти всеки трети, взел участие в анкетата – 32%. За съжаление през годината ни напуснаха още големи български творци и актьори, а кончината на двете емблеми на театъра и телевизията окончателно беляза тъжната 2019-та година в страната ни.

Бумът на африканската чума и избиването на хиляди прасета у нас през лятото пък е събитие №1 за 25% от нашите сънародници. Заразата засегна няколко големи комплекса, а хиляди стопани в цялата страна се наложи да заколят животните си по никое време през лятото. В резултат на чумата и свинското месо поскъпна значително в дните около Коледните празници.

Местните избори и новите (а на много места и старите) кметове бяха посочени от 10% от анкетираните за най-важното събитие у нас през годината, а също за толкова от българите това е купуването и заплащането на новите изтребители F16, които трябва да пристигнат на въоръжение в Българската армия след 2-3 години.

Посещението на папа Франциск у нас в началото на май и изборът на Иван Гешев за нов главен прокурор също събраха по 10% от гласовете.

Бойкотът на парламента от страна на БСП през пролетта е събитие №1 за 1% от анкетираните, а за 2% от българите това са изборите за Европарламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо не пишете нищо за корифея на науката - проф. Юлиян Вучков, който си казваше нещата такива каквито са!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е.
11
10
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
знам,знам че "За мъртвите или добро,или нищо!"..Добре,СЪГЛАСЕН съм!..Обаче кво стана вчера?..-ОТ СКУКА си пуснах да гледам "Човек на Луната" с Дж.Кери,после.."Приключенията на майор Деянов"..с майор Данаилов..Е,!?......Е какво,за сетен път се убедих,че "За мъртвите-НИЩО"!!!!!!..Или ПОНЕ за комунистическия активист Ст.Данаилов- НИЩО!...а Стояна....си е Стояна..иначе са не напънах да прочета цялата статия...защо ли да го правя?!
10
15
 
1
 
! Отговори
ЧНГ на герберите преди 4 години
Честито на всички симпатизанти на ГЕРБ които успяха да направят поне 1 милиона лева през изминалото десетилетие. Нека следващото да е още по ползотворно за ГЕРБ и симпатизантите му. ЧНГ и нека силата бъде с ГЕРБ! На другарите от БСП, ДПС, Атака и подобни политически недоразумения........хаххаххахахахахахаххахаххахаха се така да ви върви и се без изборни победи да стоите. Вечната мрънкаща опозиция. хахххахахах айде със здраве. :)
9
2
 
8
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
Важното е че сме здрави и очакваме новата 2020 година.Оставете починалите на спокойствие! Времето ще покаже дали поколенията ще ги помнят.Нека новата 2020 година да е здрава и щастлива за всички читатели на днес бг.
8
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Нечистоплътен си номер 10! Едва ли се усещаш! Бедна ти е душицата!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Не така бе онзи и тиквата е комунист с тези приказки ще затриеш и вожда си.
6
5
 
7
 
! Отговори
ПОД ВАЖНО СЪБИТИЕ преди 4 години
Аз си мисля за мега-корупционния скандал "апартамент гейт", но това май вече не е на дневен ред, нито пък е толкова важно, че да се спомене като "важно събитие". По-скоро е някаква там случка, за която се шумеше и се размина с няколко оставки и преназначаване на други "по-тихи" службици. Важно е келепирлъкът на политическата класа (БКП) да си върви. И ако е някой "от нашите" си е заминал да се активира поръчкова всенародна почит от всяка медия. Все пак това са "светила" отдали се на каузата БКП.
5
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
до 7 И не само "комунисти" За там ред няма момчето ми!
4
3
 
11
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 4 години
И двамата сте прави не знам с какво сме го заслужили да ни напускат най-великите, а да си избираме да ни управляват най-неграмотните и крадливите.
3
3
 
12
 
! Отговори
Поклон преди 4 години
Такъв е животът, и нас ни чака същото. Затова нека се стремим да живеем с достойнство и да вършим добри дела. Весело посрещане на 2020 г. :)
2
4
 
11
 
! Отговори
българиН преди 4 години
Не знам защо на българина,чрез медиите платени .Цяла година Продължава да му се втълпява.Че всичко се върти около групировката ГЕРБ и вожда и др Борисов! Случиха се толкова неща през годината.Отидоха си знаменитости които младото поколение днес пренебрегваше,защото не са от тяхното съвремие! За по възрасните българи,те са светила в театралното и филмово изкуство! И си останаха ненадминати! Да почиват в мир! А ние сме вперили поглед в бъдещето за развитието на България а Не в "една партия"!
1
3
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Най-важното събитие за отминаващата година е, че партията-мафия ГЕРБ остава на власт и ще продължи да унищожава систематично етническите българи и България, такава каквато ние българите я искаме.Това означава още една година на ГЕНОЦИД.Още една година на пропадане и затъване.Ощ една година на изоставане спрямо останалите европейски държави.Кражбата на евросрадства продължава.Съдирането на кожи на българския народ продължава.Отива си поредната тъжна година за България.Дано 2020 е краят !