39 българи бяха прибрани със самолет от Индия, обявила пълна карантина

Полетът е част от общоевропейската система за евакуация
28 мар 2020 07:30, Елка Василева
41
39 българи бяха прибрани със самолет от Индия, обявила пълна карантина
Снимка: bTV

Продължава прибирането на българи от чужбина заради пандемията коронавирус. Самолет, осигурен от външното ни министерство, прибра късно снощи 39 българи от Делхи.

Полетът е включен в общоевропейската система за евакуация.

За час и половина на летище София кацнаха три самолета - от Франкфурт, Лондон и Делхи.Самолетът от Индия излетя след разговор между двамата външни министри, защото Индия е под строга карантина и са забранени даже вътрешните полети, предаде bTV.

Още по темата

На борда на самолета имаше около 50 пътници. От днес всеки, който кацне на летище София, е под карантина.

От Делхи се прибраха наши сънародници, които са били в Индия по работа или на екскурзия. Някои без маски и ръкавици.

„Строго е там, тук не знам как е, не съм го видял, там гледат да затварят. Трябваше да се придвижа от Агра до Делхи и за цялото това нещо да ми пуснат разрешение ми отне няколко часа“, сподели един от прибралите се.

Пътниците разказаха, че са попълнили декларациите. Някои се прибираха вкъщи.

Най-дисциплинирани бяха пристигналите  от Германия.

„В Германия е много по-спокойно. Който иска да се изолира, се изолира. Няма такива полицейски работи. Сега аз ще се прибера - организирал съм 2 коли да дойдат да ме вземат - едната е на приятел с двама шофьори, за да се кача аз после в моята си кола да не засегна нечии интереси“, споделят прибрал се.

Според дежурния екип на летището спазването на мерките  е въпрос на гледна точка.

Според информация на външно министерство следващата седмица ще има още един самолет от Делхи с български граждани.
 


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Баи преди 2 месеца
Зараза проказа сьединяваите се - бьлгария ви чака
30
0
 
8
 
! Отговори
селянин преди 2 месеца
Завръщат се , защото индийската полиция бие с пръчки здраво. А нашите ,кокво още чакат2
29
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Затвор за карантина не, защото там ще ревне за безплатен зъболекар, интернет - т. н. Яка глоба, ама нямал пари - лъже обикновено. Според мен със затвор държавата ще плаща. има други начини, в извънредно положение може и по-строго.
28
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алоу, червените пенсионери - ами не всички са като вас вонящи червени пенсионери гледащи само руска пропаганда.
Нормалните хора живеят !
27
0
 
13
 
! Отговори
Да... преди 2 месеца
Наистина ли мислите, че всичките тези хора са тръгнали на екскурзия в Индия? Хахахх добре. Между тях има и екскурзианти ок. Но повечето ходят там за далавери, да слагат устройства на банкоматите и да прибират парите от картите на хората. Работех в туристическа агенция преди две години. Избиваха се да ходят в Делхи и още няколко града. След няколко седмици се връщаха с по над 20000 хиляди в джоба. Много се хвалеха и единия се изпусна какво точно правят. А като ги питаш викат: Копаем канали. 😀
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вместо да ги товарят на кораби и да ги пращат в Индия те ми вкарват още индийци!Пък ние глупаците ще мрем я от вируса ..я от глад!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да се прибере от Германия някой значи трябва да е много зле ! Без глава и ръце ! И в момента има работа и се бачка.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От тия 39 , бас държа че поне 2- ма ще нарушат карантината.
Обаче що няма досега един тикнат в затвора за 5 години след нарушение на карантината според новия закон от преди месец? Що?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че до сега които кацат не са ли били по карантина?
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига сте прибирали баш туристите от цвл свят - от Зинзибар 11 човека, от остров Бали няколко, от Тайланд ... стига
Аз мога да си седя вкъщи и да полудявам а тези тръгнали на екскурзия по време на пандемия ... стига
21
1
 
21
 
! Отговори
Беее преди 2 месеца
И за кво сега рискуваме да сме заразени заради тези немислещи хора,на екскурзия били,незнам си кво,егатиии и глупавия народ,мислят си,че всичко е шега,я ги оставяйте там да се оправят,да са мислили като са тръгнали,даже и самолет сме изпратили за тия,а сещате ли се кой плаща за това тяхно нехайство-НИЕ,сега ще ги мислим и ще им треперим дали няма да си разнесат заразата,***!!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До: До Аз 12

А дано , ама .....
19
3
 
0
 
! Отговори
Тъп народ преди 2 месеца
Що слагате минуси на 12???????!!!!!
18
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
До мен - срамота е точно да ходиш на екскурзии в такова време, за да не си загубиш парите. Никой не упреква тези, които по съществени причини са били навън. Не се правете, че не разбирате, наистина е дразнещо един да е натикан едва ли не в миша дупка, а друг да се развява!
17
1
 
21
 
! Отговори
един преди 2 месеца
Защищаващите щъкащите заслужавате да изберат тях за апарата за изкуствено дишане пред вас, не ви пожелавам това, но вие явно не разбирате за какво става дума или пък сте обикновени провокатори?
16
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Тези либералните от форума трябва да разберат кое предизвиква хората - от тези, които са съвестни, се изисква едва ли не затвор, под риск да останат и без работа. А някои ходят насам - натам, дори и лекари без някаква нужда, по почивки и конгреси. Мисля, че човек първо трябва той да е отговорен и после да съди другите за каквото и да е то. Повечето от сновящите са без някаква съществена причина, това е направо ненормално.
15
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
И те са длъжни да мислят, като ходят по екскурзии в такова време. Друг е въпросът ако са били на работа и са били длъжни. Застрашават и себе си, и другите. Така че престанете да обиждате тези с друго мнение. След като ни проглушиха ушите колко е страшто положението, това разкарване е опасно. Не ми казвайте, че всеки може да ходи където си иска при подобни обстоятелства.
14
21
 
13
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Всяка държава е длъжна да прибира сънародниците си. Това е част от дълга й. Поставете се на мястото на тези хора, няма само екскурзианти, има хора и с деца. Как може да сте толкова жестоки. Всяка държава прибира своите в момента! Мислете като пишете и упреквате, срамота!
13
0
 
28
 
! Отговори
анонимна преди 2 месеца
Четох, че ще има самолети и от Полша и от някъде другаде. Започвам да мисля, да не би да искат да прилагат тайно принципът за заразяване на всеки. Не мога да си обясня това, също и нахалството на някои да ходят напред - назад и после да реват вземете ме, а най-дразнещи са свръхизискванията да не сме повече от двама, като че ли в самолета са двама, да не ходим кажи речи никъде, и т.н. Това не е солидарност, това е глу.пост, а дори престъпно поведение, щом положението е напечено според власта.
12
1
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ще предизвикате бунтове с глу.павото си поведение! Значи едикой си не може да отиде на 3 - 4 км да копае, да си помогне в тази тежка ситуация, аз пък може вече и от къщи да не пуснат защото съм на 64, а някой ходил тук - там и то след обявяване на епидемията?!Да намерят друг начин да им помагат там на място, макар че и това е прекалено! Това не е карантина, а е пародия. Като оревахте света колко е страшен този вирус, поне се дръжте както трябва!