Има риск от бърнаут при социалните работници

Никой не може да каже как се гледат деца с 375 лева
4 май 2020 21:38, Боряна Павлова
17

Никой не може да каже как се гледат деца с 375 лева. Иска ми се да намалее темпът на нарастване на безработицата, но да видим какво ще стане. Това каза за "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той коментира съобщението на социалното министерство, че родители на ученици до 7 клас, навършили 14 години, както и семейства, в които единият или двамата родители са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица, също ще могат да получат еднократна помощ от 375 лева

Той обясин, че структурната безработица не зависи много от нещата, които се случват у нас, имало индикации нещата да тръгнат по-бързо.

"Дано прогнозите на бизнеса за безработицата - да се оправят нещата чак в края на годината - да не са верни. Една част от хората ще се върнат на работа достатъчно бързо, има и отделни икономически единици, които повече няма да се появят. Тези, които са работили на сиво носят по-високата част от вината, отколкото този, за когото са работили", каза още той за Bulgaria ON AIR.

По думите на Манолов със сигурност има риск от бърнаут при социалните работници. Тези хора ги товарели с нови и нови задачи.

"Нашето присъствие в малките и средните предприятия, които са най-много засегнати, е практически невъзможно, не знаем много за тях", обясни президентът на КТ "Подкрепа".


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
До № 1 - за пъри път чета такъв въпрос. Никой до сега не се е осмелил да попита или може би не се сеща . Подкрепям питането.
12
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
наистина са за една сопа и да налагаш налагаш - това е жаргон
11
0
 
1
 
! Отговори
Толуп Бг преди 2 месеца
БЪРкакво????Да вземе човек една тояга,па да млати,да млати!На мама френчето...
10
1
 
7
 
! Отговори
Днес платихме преди 2 месеца
преглед на бебе на 6 месеца 40лв.Да каже че му никнат зъби и му преписа за още 20лв.лекарство.Така ли ще отглеждаме деца политически търтей.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Eй ,мисирки долни ,стига мърсихте езика ни ,какво е това - ,,бърнаут'' ,докога ще ни облъчвате с чуждици ,измикяри такива !?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
буквалния превод на бърнаут е изгаряне. В психологията е въведен отскоро и понятието е взаимствано от жаргона. Имаме си българския аналог на думата и тя е - превъртам.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ima zakonni prodajbi na deca v amahon i v abiexpress...na kilogram, na gram...skapo gi izkupuvat ot bulgaria...
6
1
 
9
 
! Отговори
Обективен v2.0 преди 2 месеца
Деца с 375лв. се гледат само на снимка!
5
1
 
8
 
! Отговори
Психолог преди 2 месеца
Бърнаут на български се превежда като професионално изпепеляване и е свързано емоционална изтощеност, дехуманизация и намалена работоспособност.
4
4
 
8
 
! Отговори
Доктор Боко преди 2 месеца
Мисирки,мисиркиии и тулупи!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кво е тва бърнаут бе?Ти другарю да не работиш за Тръмп???!!!
2
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
А социалните министри и заместниците им?
Ще имат ли бърнаут, заради някоя нова програма с българския бюджет да се подпомагат чужди държави?!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Fake news. Da sediat doma togaz.
Bg medii sa christianski offshorni ubiici teroristi, zasto ne pokazvat snimkite i imenata na pochinalite bg grajdani, kakto i tehnite smartni aktove i koi doktor e sastavil smartnia akt ?!