Генерал Шивиков: Смешка е, че президентът иска цялата власт

Обидно е поведението на част от българския политически елит, смята той
22 юли 2020 16:30, Красимир Ангелов
159
Генерал Шивиков: Смешка е, че президентът иска цялата власт
Снимка: БГНЕС

Мантрата, че президентът иска цялата власт и нова форма на управление на страната не отговаря на истината, заяви в интервю за Радио "Фокус" бригаден генерал от резерва Димитър Шивиков.

Още по темата
"На тази хипотеза, че президентът иска да завземе властта, гледам с чувство на насмешка", отбеляза той.

"Обидно е поведението на част от българския политически елит. От една страна, уж да се харесат на хората, подават ръка към президента Румен Радев да положат усилия, да седнат около масата и да намерят общ език в името и бъдещето на страната. В същия момент продължават да използват обидни думи и реплики спрямо неговата личност", смята генералът, който беше кандидат за кмет на Карлово, а в момента е общински съветник в града.

"В лицето на изстрадалите хора президентската институция и президентът остава онзи остров на надеждата, който отстоява и се бори за възтържествуването на върховенството на закона. Президентът е този, който олицетворява единството на българския народ и неговото поведение е изключително достойно. Чест прави на президента, че към днешна дата той винаги е защитавал и се е държал държавнически пред световната общност", заяви Шивиков.

Генералът от резерва бе категоричен, че трябва да има смяна на начина на управление в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Z преди 2 години
Toзи Генерал вероятно взима парици и от едно друго място щом така злослови срещу Родината ни и окупирана УкрайнаИ пенсийката му не е като нашата хем продаваш Родината хем взимаш огромна пенсия .Добре че не съм бил Комунистически Генерал ,Офицер, че от Путинови щяха да ми натискат да предателствам
132
3
 
4
 
! Отговори
Мисля за себе си преди 3 години
Радев като е толкова честен и смел и смята, че народа е с него то трябва да даде всичко от себе си, т.е. да подаде оставка, да си направи партия, да се яви на редовните избори през Март и да ги спечели. Само тогава може да направи това което обещава на народа, защото сме парламентарна република.Той предпочита обаче до го обслужва НСО, да си взема 12 000 заплата + генералска пенсия и само да слиза на площада да личка бензин на умиращите протести.Силно мисли за народа човека,.... само мисли!
131
5
 
8
 
! Отговори
Срам сте за България преди 3 години
Шивиковци Грипен Радефци от едно комунистическо котило са се пръкнали Далавераджии и престъпващи закона
130
10
 
18
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Няма го верно, покри се и от няколко дни си учи репликите...да научи клишетата дето му диктуват, та като вдигне юмручето да не се запъва
129
8
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Радеф ***!---Ако аз пиша така, за Бойко-блокират ме поне няколко дни само да чета, а да не публикувам тук, а това, което съм написал, изчезма след маскимум половин час. Интересно, теб защо те търпят, такава ли е новата политика на сайта, ако се пише против президента , да не се трие?
128
7
 
20
 
! Отговори
Генерал-крадец преди 3 години
Този генерал Шивиков беше съден за пладнешка кражба докато беше на служба и злоупотреба със служебно положение. Сега се опитва да спаси кожата. Да вземем и Грипен Радев как беше уредил любовницата си на две заплати. Въобще на тези генерали вяра да нямаш...
127
11
 
14
 
! Отговори
Капитан Петко преди 3 години
До 139Браво за думите! Но не се хаби с мекерета, които за жълти стотинки, биха продали и майките си. Те "горките" са загубени души, защото мирогледа им стига единсврно до върха на носът им. Управляващата върхушка и техните клальори, смятат, че като са впрегнали една бригада да плюе по форумите трезвомислещите българи, ще променят мнението на хората за тях. А на тях ще кажа:Царят е гол, господа ненаяли се и съсипващи прекрасната ни родина.
126
10
 
18
 
! Отговори
Радеф педераст! преди 3 години
Оставка! Да живее България!
125
13
 
32
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До българинАбе петолъчник, ти дето си застъпник за президентска република, случайно да знаеш, че няма държава която да е с президентско управление без да има двукамарен парламент?Мислиш ли, че българите ще са съгласни да имаме още 240 депутати плюс сегашните?Или повтаряме опорките от "***" 20 и Пасольството без да мислим?
124
11
 
28
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До ПроСоТоАбе простото, дето си влюбен в Румен Юмручето, от колко часа е митинга на БКП, пардон БСП в събота?Каква е наградата за присъствие?Посещение на хотела на Нинова в Гърция или снимка с временния наемател в президентсвото шофьора на самолет Румен Шведски?
123
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 110 СТРАНДЖАТА! Абе Бо ...к дърт! Президента Не е мутра както д-р Борисов който тук с Тонката и още няколко Герберски *** Сваляте по 24 часа в денонощието,Какъв " държавник" бил! Тази война я започна Герберската *** с избора на д-р Гешев под масата! И тръгна д-р Гешев с голямата кошница ПОРЪЧКИ на д-р Борисов! Радев каза истината че царят е ГОЛ! Излъга ли? Защо И той трябва да си ходи след като шефа ти МУТРАТА Борисов си тръгва? Или змията умирайки да кара на ред а? Е няма да стане! Ост
122
31
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Изходът е президентска република! Иначе ще има избори до безкрай в условия на икономическа криза.
121
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Златенабрейиии!..Ноо яко!..и като стана дума:-ТИ КЪДЕ си "позлатена","Златено"?..-Отзад,отпред,или навсякъде?..Или ?..Кажи си душо,не свенувай ся!...Па и знаеш ли?..-Наясно ли си че ако ТИ нема да гласуваш и Земята ша спре да са върти?..би ли поела такава отговорност?
120
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми писна от генерали, пожарникарски, армейски или от резерва. Да се омитат от М С и президентството и двамата
119
12
 
18
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Ако тази есен има избори в България аз пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев Слави Трифонов компания и дебилните егоистични безсъвестни безотговорни безмозъчни протестиращи на снимката.
118
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сандо 128а къде го самият Радев, няма го от 10ина дена никъв......Как къде, заседнал е в Космоса и чака руски междупланетеб багер да го изтегли.
117
3
 
29
 
! Отговори
Гореща новина преди 3 години
От Президентството казали че терориста от метрото Еленко Божков бил електроинженер и Радев нямал отношение към него ако е в прецедентството! Честито на всички зомбита дето вървят по него хо хо хо
116
6
 
31
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Къде е къде е на щательная разведка при дарагой Путина ! Ще пита Решетников за втори мандат
115
4
 
32
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
а къде го самият Радев, няма го от 10ина дена никъв
114
7
 
34
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Мутрите вън! Абе Прецедента що се прави на глух или пак е в мола за сандалки на Слави Трифонов ата метреса Деса?