Вицепремиерът Марияна Николова изкачи връх Мусала

Призова българите да открият есента като възможност за разходки в планината
22 сеп 2020 15:36, Анисия Иванова
28
Вицепремиерът Марияна Николова изкачи връх Мусала
Снимка: Министерството на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова изкачи връх Мусала в Рила, висок 2925 метра.

"На днешния празник 22 септември – Деня на независимостта на България, искам да призова всички българи да открият есента като възможност за разходки в планината и да се насладят на неземната красота, която се разкрива от най-високия връх на Балканите“, заяви министър Николова, цитирана от пресцентъра на министерството.

По думите ѝ неслучайно върхът е част от инициативата "100 национални туристически обекта”, а лесният достъп го превръща в един от най-изкачваните в страната.

Вицепремиерът коментира още, че през есенния сезон разходките в планината са прекрасен начин за почивка и отдих, а България има много какво да предложи в тази насока.

Около 30% от територията ни е заета от планини. Те са изключително разнообразни по релеф и предлагат на посетителите богата гама от възможности за почивка, спорт и развлечения. В тях има чудесни условия за туризъм през всички сезони, допълни министър Николова.

Тя каза още, че крилата на сезоните са изключително подходящо време за комбиниране на планински преходи с други видове туризъм. Именно с тази цел Министерството на туризма създаде 27-те специализирани туристически маршрута – културно-исторически, винено-кулинарни и балнео- и СПА, за да насърчи туризма във вътрешността на страната.

Министър Николова бе придружена от приятели и колеги от министерството, планински водачи и представители на Планинската спасителна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Щях да питам дей галантния и любовник. Сигурно проверява продавачи на *** на Слънчака..
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
браво на министерката на торизамат чее искачила врах мосала . и ас бих го искачил но триябва да развозвам тористи с жипа до рилскити изира и ниямам вмеме кога да го искача но штом тази министерка на торизамите го е искачила ште ида прав напролет преди да сме започнали сизонат да развозвами с жиповити. днес един колега с жип каза чее возил министерката и ние нему повиярвахме асега виждаме че наистена е верно браво на коолегата и министеррката на торизамити
19
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
Добър си е Бате АМА от къде ги намира такива кухини. На фона на тая Деси АтанАсова е интелектуалка
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Handelами то Нейно Превъзходителство Муштафа от доста време са не показва...Краката на цаливача й-Тиквата ,яко са клатат и ще бъде неразумно да са показва в публичното пространство..Поне докато не стане ясно "Кой кум,кой-сват"....Още не могат тия от Фашингтон да решат какво да го прават Тиквуня..Защото случая е "Хем сърби,хем боли"..Хем им е перфектния СЛУГА,хем е и РЕЗИЛАНАЕВРОСЪЮЗА.Нещата ще си дойдат на мястото когато ..АКО фрау Шмеркел отлети в политическото Небитие...До тогава...
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябваше ли Красен Кралев да даде пример?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искам да призова всички българи да открият есента като възможност за разходки в планината------ Докато пак не сте затворили народа по къщите.... Къде ви е социалната дистанция, у роди гербави? Защо сте без маски, мама ви ***?Куршум за вас!
15
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
разбира се че не е Мусала!..Некакъв евтин цирк са организирали мутрягите...Па са питам и друго:-При толкова шкембести двестакилограмови манекени от "правителството" дали не беше по-ефектно да качат некой от тях с хеликоптер на планината,вместо тая едва видима с просто око персона?...РЕКЛАМАТА щеше да е по-яка..
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е Мусала !
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу мутрите !!!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
Vako преди 3 години
А кога схе изкачи моя връх ?
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам защо бездетна прости тутка е вицепремиер на Държавата?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм-таман се бях зачудил винкеловица как е намерила връо, па то имало и хеликоптер....и планински водачи...Иначе че зацепи у гръчко.....
9
6
 
15
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Интересно защо посланичката на Щатите Мустафа Празноглавова не е била с нея - това е толкова добър повод да си направи венче! Все пак и тя трябва да свърши нещо, нали?
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поза!!! Щото всичко в туризма е цъфнало и вързало..
7
7
 
3
 
! Отговори
Геноцида преди 3 години
Не 22 септември или 3 март а 866 г. е Празника на България и Българския НародЗащото 866 г. е годината на Геноцида извършен от страна на Византия тоест Насилственото Християнизиране на БългаритеВ Чужбина се изучава Процеса Християнизиране а у нас даже никой не и чувал за това , сами разберете защо? НЕ ЖИВЕЕМ В КАПСУЛОВАНИЯ ВИ КОМУНИЗЪМ И ВСЕКИ САМ МОЖЕ ДА СЕ ИНФОРМИРА
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До mitokoБъркаш презрението със завист.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да получи хубаво българско име!
4
2
 
11
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ами като си няма друга работа ,ще доведе из баирите ! Бойко нали за това ѝ плаща.
3
15
 
1
 
! Отговори
mitoko преди 3 години
EEEEi, zavistlivci! Ne ste na neinata dlyjnost i nikoga ne mojete da bydete, kompleksari.Syshtoto e komplexyt za kysa meka pishka.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова елементарно същество е тази госпожа, лика прилика са си със Симеонов Далавери, и двамата еволюирали до нивото на ***. Тази жена с удоволствие бих я попитал защо не се срамувам, че е държавник със своите познания и своя екип от пълни мързеливци