При малките деца COVID-19 преминава като респираторна инфекция

Д-р Масларски не смята, че присъственото обучение е грешка
18 окт 2020 13:00, Ния Христова
23
При малките деца COVID-19 преминава като респираторна инфекция
Снимка: Pixabay
При децата коронавируса преминава като респираторна инфекция. Това заяви д-р Пламен Масларски от "Аджибадем Сити Клиник" пред Нова ТВ.
 
"С болки в гърлото, кашлица, температура и по-слабо изразени стомашни проблеми като диария и повръщане. Инфекцията се ограничава за 4-5 дни", добави той. 
 
"Лекувал съм малки пациенти с коронавирус. Децата обаче не са първоизточника на заболяването. Известна част от тях бяха без симптоми. Заболяването протече сравнително леко и добре контролирано", каза д-р Масларски. 
 
За лечението на малките пациенти, които не са в тежко състояние, се ползват общоукрепващи препарати. Към антибиотици се прибягва в случай на симптоми за развитие на пневмония.
 
Той съветва родителите да запазят самообладание, при симптоми. "Ако няма епидемиологични данни, че детето е било в контакт с коронавируса и при нормализиране на ситуацията, няма нужда от изследване", посочи педиатърът. 
 
Д-р Масларски не смята, че присъственото обучение е грешка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
име преди 3 години
Заредил съм родителите ми с цинк, маски и антибактериални спрейчета, ходя и да им пазарувам, но те не могат да живеят затворени, пък и ходят на работа. Ако другите не пазят моите родители, аз след това вашите ще ги пазя ли?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Театър Сълза и СмяхПо-младите нямат такива усложнения като при по-възрастните. Това е факт за подобни болести.
18
0
 
0
 
! Отговори
Как преди 3 години
тъй бе малките деца не ходят никъде значи ни пръскате вашата ***--***.
17
3
 
3
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Интересен "вирус", разпознава кой млад, кой стар!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нали родителите певяха- присъствено, До 4 клас можеше да ка, а останалите-дистанцеонно.Но нали искаха присъствено. На ви сега социализиране! Дано останат учители и за дистанционното! Кметът на Търговище нареди учениците да учат дистанционно, а министъра го отмени! Уж кметовете поемали отговорност! Дръжки!
15
2
 
11
 
! Отговори
замислен преди 3 години
Докторът е прав, децата изкарват ковид предимно безсимптомно.Проблемът е, че дори без симптоми те са заразни - тоест биха предавали инфекцията абсолютно незабележимо.
14
2
 
12
 
! Отговори
Shtagi преди 3 години
Колко и да се дърпат, ще има затворени училища, но вече ще бъде късно.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става и вълка да е сит и агнето цяло...Ако образованието е по-важно от здравето и живота...разбирам,но ...Все ми се струва, че има нещо нелогично в това решение децата да са на училище по време на епидемия.
12
5
 
16
 
! Отговори
майка преди 3 години
Абе затворете тези училища най-накрая.На всички е ясно , че това е основната причина да се почне втора вълна на вируса.Стига сме играли на "тука има, тука няма".В държави и областти с онлайн обучение, заразата е в зелената зона.
11
4
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
А родителите, а възрастните баба и дядо, а учителите, а лекарите (2/3 са над 50 год.) - те "безсимптомно " ли ще го карат?!Това е безсрамен, жесток геноцид върху народа.
10
1
 
27
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Личните лекари ги пишат ринит или тонзилит, родителите си траят, защото трябва под карантина, а работодателите осигуряват на минимална.Държавата пее лъжлива песен ,че няма страшно, защото НОИ ще фалира ако почне масово да плаща болнични за гледане на дете.Мерките в училищата са само на хартия и стискаме палци , детето да не умори баба и дядо.Пълен хаос е и на никой не му стиска да каже истината.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите ще бъдат пожертвани в по-голяма степен от лекарите. При училищата все пак има алтернатива за повечето учебни предмети - електронна среда. Това е бъдещето и това мракобесно упорство за "псевдоприсъствено", "маскирано" обучение ще ни изяде главите.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе! А другите около тях не са ли хора? От 15 септември колко ученици бяха болни точно с тези симптоми. Нали уж беше есенен грип? В моя клас бяха 2, а в другите класове, в които влизам, имаше по 4-5 отсъстващи. Сега започнаха да отсъстват втори път. Кое е било първо -грипа или ковида? А ние с някакви измислени шлемове. И насреща ти се скъсват да кашлят и кихат.Този защо не дойде да изкара 6-7 часа всеки ден? Да ти писне от дървени философи!
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно. Смъртността е 3-4%. Ама на когото се случи е 100%.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешка и то може да се окаже фатална до 2-3 седмици. Не става въпрос за децата, а за техните семейства. Мит е, че учебните заведения са контролирана среда, особено при по-малките ученици. Във основата на втората вълна стои главно отварянето на учебните заведения в Европа заради една деректива на СЗО, и те много добре го знаят. Вижте картата на САЩ. Там, където ученици и студенти са онлайн е в зелено. Където ходят присъствено - червено. Загуба на знание се компенсира, загуба на живот - не!!
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За децата, ако няма проблем то за дядовците и бабите им едва ли важи същото. Или те вече са в тежест на бюджета?
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и при големите преминава по същият начин. 90% без симптоми. А ако има симптоми те са идентични със тези на сезонен грип.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
потедния лакей на Баце, на слепите им просветна че от както сЕ омешаха децата в училищата всичко тръгна стреглаво нагоре. Нито да се върнали българо от Европа че да се увеличи нито са ни напълнили западни туристи. Хората и лятото ходеха на работа, това че да били 5 дни на море не значи че заводите и офисите не са работели. Единствено различното е че студенти и ученици са заедно по 5/6 часа заедно.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как бе? Нали минаваше безсимптомно? Или минава като безсимптомна респираторна инфекция?? Я вземете си стиковайте версиите, че вече станахте смешни!
1
1
 
15
 
! Отговори
Умопомрачен преди 3 години
Аман от тия локуми! Аман! Тоз маждрамуняк бил лекувал от Ковид деца без симптоми?!