Хотели за карантинирани? Няма да са болници, но ще е по-леко за системата

Това е добра превантивна мярка, смята Румен Драганов
22

Министърът на туризма се обяви за това хотелите, които останат празни през зимния сезон, да се превърнат в места за настаняване на карантинирани. Идеята е те да се използват за подсигуряването на здравната система, за да не се налага изграждането на полеви болници.

Още по темата
"И сега по наредбите във всеки хотел имаме карантинни стаи. Ако в хотела се появят туристи със симптоматика на коронавирус, те трябва да бъдат отделени. Сега се разширява този обхват, това е много добро предложение", заяви Румен Драганов от Института за оценка и анализи в туризма в "България сутрин".

По думите му по света хотелите се използват за медицински лица, които работят в болниците и трябва да бъдат отделени от своите семейства, а и ние имаме много хора, които имат положителен PCR тест, а нямат симптоматика.

Той уточни, че не стои въпросът за това хотелите да бъдат болници, а става дума за случаите, които не са за болнично лечение.

"Практиката в чужбина - всеки по-тежък случай се премества в лечебно заведение. Хотелът не е болница. Имаме изградена система в хотелите. Разбира се, че се мери температурата, храната се оставя пред вратата. Имаме ред хигиенни мерки", категоричен бе експертът пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Драганов обясни, че Здравната каса ще сключи договор с тези хотели, тя ще заплати определен брой легла на база "пълно-празно" и тези легла ще бъдат подготвени да очакват медицински персонал или хора с лека симптоматика. Според него предложението е много положително и добро.

"Това е добра превантивна мярка, която да намали натоварването на здравната система", посочи Драганов.

Относно туристическия сезон, експертът прогнозира голямо увеличение на вътрешния туризъм, каквото е имало и през лятото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Прав е бил Славейков. "Не народ, а ***" Вместо да коментират как идеята да стане по-приложима и полезна, те броят кой колко щял да спечели. Сякаш ще се намери един еднствен от коментиращите, да е мръднал пръста си за нещо даром.
19
1
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Айде по-полека с концентрационните лагери. Болният в къщи. За да зарази всички останали, ли? А необходимия медицински персонал ще прелита от панелка в панелка ли? ***.
18
3
 
0
 
! Отговори
Наблюдотел преди 3 години
Още през пролетта в Москва 1500 души медицински персонал от ковид болници беше настанен в хогели, за да не зарадят близките си. В други държави също. *** коментира сега сякаш сме открили топлата вода.
17
1
 
2
 
! Отговори
Ами преди 3 години
те са си го сметнали хотелиерите. Сега пътеката за ковид е 1200 лв. Ще има и за ол инклузив.
16
0
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Братовите ти ходят в болница, да си събират документи за ТЕЛК.И ти да знаеш,че три години ще ти плащат без да работиш, и ти ще танцуваш от радост.А тия хотели с какви пари ще те хранят.Един храноден в момента Касата плаща на ,,лакомите,, болници по 1,85 лв за три хранения- закуска, обяд и вечеря.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да правите концентрационни лагери за карнтинирани,за да взимате пари. Осъзнайте се,наглеци,всеки карантиниран у дома си.
14
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Я помисли малко.Няма да имаш право да излизаш от стаята си.Сам ще си почистващ.След два месеца стаите ще приличат на ***(автоцензура).
13
0
 
2
 
! Отговори
Братоците преди 3 години
вместо да играят кючек в болниците могат да го правят в петзвездните хотели. Няма лошо. Така в болниците може да започнат да приемат истински болни.
12
3
 
2
 
! Отговори
Дедо ви преди 3 години
Нямам нищо против да ме изолират в един хотел на брега на морето и да ми оставят храната пред вратата. По цял ден ще си чатя с млади булки на лаптопа. Хохохо
11
5
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
По-скоро ми прилича на концентрационни лагери, ако там се настаняват хора против волята им.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелиерско здравеопазване. Готвачите стават лекари. Те разбират от анатомия повече от лекарите. Правят аутопсии на животни всеки ден.Камериерките стават медицински сестри.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
All inclusive ли ще са и по колко ще искат за чадър?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотели да стават болници ми звучи като камериерки да стават лекари.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелиерите искат "Студен резерв" да им плаща държавата.Искат хотелите им хем да са празни, хем да получават пари от държавата.Това е престъпна далавера.Престанете да храните богатите и измамниците.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да използват хотелите за задължително карантиниране на пристигашите от чужбина, както и за нали граждани, които са положителени с леки симптоми за да не заразят семействата си, но за болници не стават.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гледаме пак нови и нови видеоклипове, в които фалшиви болни ще друсат корона кючек в тия хотели, както последния клип с групата роми от една частна болница. Може даже и масажи и СПА да им осигурят за лечение на Ковид. Източването на пари от държавата придобива вече огромни размери, докато истински болните умират на тротоара пред болницата, понеже никой не иска да ги лекува
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра е идеята - тъй като ще има осигурен поне минимален медицински персонал и храна, а и няма да си в тежест на близките си. Въпросът е после кой ще ходи в тези хотели и дали няма да става автозаразяване, преминаване от по-лека към по-тежка форма на болестта, като се омешат толкова вируси на едно място
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не са хотели, ИЗОЛАТОРИ са
2
0
 
4
 
! Отговори
предКоледно преди 3 години
Дядо Коледа кажи ми,мога ли да моля аз -за хотели карантинни,ваучери за всички нас.И Снежанка остави ни,имам си една мечта -във хотелче за ковидни,доброволка да е Тя.На море командировай,малко весело джудже,със чували много, много,ще ни трябват занапред ...
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво ще помогне да е по-леко за системата, нали в болниците уж са само тежко болни (освен Нинова и ония с кючеците)? Леките случаи си стоят вкъщи и сега.