Търговците са против зелените коридори, създавали риск

Срещу тях се обявиха представители на 12 вериги в страната
18 ное 2020 19:30, Нели Христова
28
Търговците са против зелените коридори, създавали риск
Снимка: БГНЕС

Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги у нас, настоява да отпаднат т.нар. "зелени коридори" за пазаруване на хората над 65-годишна възраст. Становището е адресирано до министрите на икономиката и здравеопазването.

Още по темата

Позицията на сдружението бе разпространена от Българската стопанска камара, чийто член е обединението на търговските вериги. От там споделят виждането, че мярката е неработеща, не води до реални ползи за възрастните потребители и успоредно с това създава предпоставки за струпването на хора от всички възрастни в и пред търговските обекти, свързано с допълнителни рискове за тяхното здраве.

Освен това мярката затруднява работещите на сменен режим, работещите пенсионери над 65 годишна възраст, както и работещите в самите обекти, които често се затрудняват в определянето на възрастта на един или друг клиент, а нямат законовото право да изискват документ за самоличност, посочват от Стопанската камара.

Според камарата търговските вериги влагат значителни средства, за да гарантират безопасна среда за потребителите и за екипите и прилаганите превантивни мерки срещу Covid-19 би следвало да гарантират безопасно пазаруване на всички потребители, независимо от тяхната възраст или от избраното от тях време за пазаруване

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17 Нема да ти се размине и тебе те чака нафталина.
25
0
 
1
 
! Отговори
Щурчо преди 3 години
До Аз дано като стигнеш до пенсионна възраст да се чудиш защо децата и внуцитети ще се отнасят към теб както ти сега към възрастните. Нали така ще ги възпиташ.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ме прощаваш, но съм отгледана от родителите си. Баба ми беше решила да работи. А ако вие не помагате финансово на вашите баби и дядовци, ние го правим. Но да обикалям 3 пазара в града, защото на единия едно било хубаво, а на другия друго..., няма да стане. Ходя на работа и имам семейство. Сега аз трябва да работя!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22-Ама тя е имала време да ти сменя памперсите и да те пази,нали ? Ама тия работи се забравят...А и с 200-300 лева пенсия едва ли има какво толкова да купува-ориз,боб,захар ,олио... И токова,парите свършиха!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дедо Пенс. Да, ама повечето не искат. Примери много, моето бабе също не иска. Тя трябвало да види, тя да си избере , евентуално мога да и нося тирбуте. Но на връщане трябва да се отбием до едно, две, три..., пет места. Е аз нямам 4 часа свободни всеки ден да се разхождаме.
21
0
 
3
 
! Отговори
Но комент - трагедия преди 3 години
Тия коридори са още по-голяма тъпотия и от маските, карантинирането на здрави хора и локдауните, а за излизането с смс-и няма да коментирам
20
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Пенсионерите са ваши бащи и майки ,баби и дядовци! И ако бяхте човеци вие щяхте да им пазарувате за да не мръзнат по пътищата и да не ловят вируси ! Но явно човещината не е качество на съвременния млад човек!!! Тези,които ви построиха къщи и апартаменти,дадоха ви образование,днес са изоставени от деца и внуци...
19
9
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Всичко за пенсионерите - те гласуват винаги за БКПто и за БКП-ментето Гроб с шофьора на бай тошо, имат надбавки, увеличения, безплатни лекарства, транспорт и тн. Защото цял живот са дремали на държавна хранилка и продължават! Да не говорим за набедените антифашисти и партизани със 100 хил подарени жилища и тн и тн!
18
1
 
5
 
! Отговори
Безобразие преди 3 години
Три часа време на бабите да щъкат. Направете тия коридори два часа поне. След това струпвания и опашки пред магазините и ковид партито е готово.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви коридори пенсийте си ходят когато си искат и обясняват как никой не може да ги спре и да им забранява каквото и да е .. сутринта един нафталин в .ауфланд ми обясняваше какви права имал
16
6
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
класиката в България - все някой е против и той най-разбира нещата, другите да мълчат най-добребаровете дънят, ресторантите бачкат, висчко е ток и жици! Ще се оправим, ако пък някой умре ще да е естествен подбор
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено ще има рев, като им пада печалбата, то пенсионерите почти нищо не харчат, а през това време могат да имат в пъти по голяма печалба. Друг е въпроса колко се спазва, защо пенсионерите пазаруват по всяко време и т.н.
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас ковид не може да ни уплаши. В България върлува чумата ГЕРБ вече над десетилетие.
13
6
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Моля да ми осигурите зелен коридор до *** на Бойко Борисов и министъра на здравеопазването между 22:00 и 23:30. Благодаря.
12
6
 
2
 
! Отговори
64833 преди 3 години
До аааГрешиш, имаа и безплатна доставка. От дълго време пазарувам само от сайт. При това поддъържат доста добро качество на продуктите - има всичко. не се изкушавам от лъскавото по щандовете и ми излиза по-дисциплинирано
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а добро утро!
10
1
 
15
 
! Отговори
бате Кико преди 3 години
Всеки ще пазарува в което време намери за добре.Уловката ще е да има една каса отделена за възрастни и те ще си минават от там. хем младите няма да чакат и ще могат по-бързо да се изнижат, хем третата възраст ще има време да си обсъди цветята и доматитУ на Гинка
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, ох, ох... на Коцко поредната недомислица. Не знам, колко пъти един човек трябва да се покаже като откровен лаик, за да осъзнае че не е за тоя пост? Или парата е толкова сладка, че ще стиска кокала със зъби до последно?Все едно мен да ме поканят за шеф на НАСА. Сигурно ще е готино до първите 4-5 издънки, но после ще ме хване срам.
8
1
 
10
 
! Отговори
ааа преди 3 години
До 81851И тук доставят по домовете, само че никой не иска да плаща 5-10лв за доставка, просто няма смисъл.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възрастните от 8 до 10 и 13 30 до 16 30 пазаруват. А в останалото време просто се помотват из магазините. Стига простотии бееееееееее. гробари...