Търговците са против зелените коридори, създавали риск

Срещу тях се обявиха представители на 12 вериги в страната
18 ное 2020 19:30, Нели Христова
28
Търговците са против зелените коридори, създавали риск
Снимка: БГНЕС

Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги у нас, настоява да отпаднат т.нар. "зелени коридори" за пазаруване на хората над 65-годишна възраст. Становището е адресирано до министрите на икономиката и здравеопазването.

Още по темата

Позицията на сдружението бе разпространена от Българската стопанска камара, чийто член е обединението на търговските вериги. От там споделят виждането, че мярката е неработеща, не води до реални ползи за възрастните потребители и успоредно с това създава предпоставки за струпването на хора от всички възрастни в и пред търговските обекти, свързано с допълнителни рискове за тяхното здраве.

Освен това мярката затруднява работещите на сменен режим, работещите пенсионери над 65 годишна възраст, както и работещите в самите обекти, които често се затрудняват в определянето на възрастта на един или друг клиент, а нямат законовото право да изискват документ за самоличност, посочват от Стопанската камара.

Според камарата търговските вериги влагат значителни средства, за да гарантират безопасна среда за потребителите и за екипите и прилаганите превантивни мерки срещу Covid-19 би следвало да гарантират безопасно пазаруване на всички потребители, независимо от тяхната възраст или от избраното от тях време за пазаруване


28
Още от Страната
От днес стартира дарителска кампания за кръвна плазма в Пловдив
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 17 Нема да ти се размине и тебе те чака нафталина.
25
0
 
1
 
! Отговори
Щурчо преди 1 седмица
До Аз дано като стигнеш до пенсионна възраст да се чудиш защо децата и внуцитети ще се отнасят към теб както ти сега към възрастните. Нали така ще ги възпиташ.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще ме прощаваш, но съм отгледана от родителите си. Баба ми беше решила да работи. А ако вие не помагате финансово на вашите баби и дядовци, ние го правим. Но да обикалям 3 пазара в града, защото на единия едно било хубаво, а на другия друго..., няма да стане. Ходя на работа и имам семейство. Сега аз трябва да работя!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 22-Ама тя е имала време да ти сменя памперсите и да те пази,нали ? Ама тия работи се забравят...А и с 200-300 лева пенсия едва ли има какво толкова да купува-ориз,боб,захар ,олио... И токова,парите свършиха!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Дедо Пенс.

Да, ама повечето не искат. Примери много, моето бабе също не иска. Тя трябвало да види, тя да си избере , евентуално мога да и нося тирбуте. Но на връщане трябва да се отбием до едно, две, три..., пет места. Е аз нямам 4 часа свободни всеки ден да се разхождаме.
21
0
 
3
 
! Отговори
Но комент - трагедия преди 1 седмица
Тия коридори са още по-голяма тъпотия и от маските, карантинирането на здрави хора и локдауните, а за излизането с смс-и няма да коментирам
20
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 1 седмица
Пенсионерите са ваши бащи и майки ,баби и дядовци! И ако бяхте човеци вие щяхте да им пазарувате за да не мръзнат по пътищата и да не ловят вируси ! Но явно човещината не е качество на съвременния млад човек!!! Тези,които ви построиха къщи и апартаменти,дадоха ви образование,днес са изоставени от деца и внуци...
19
9
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
Всичко за пенсионерите - те гласуват винаги за БКПто и за БКП-ментето Гроб с шофьора на бай тошо, имат надбавки, увеличения, безплатни лекарства, транспорт и тн. Защото цял живот са дремали на държавна хранилка и продължават! Да не говорим за набедените антифашисти и партизани със 100 хил подарени жилища и тн и тн!
18
1
 
5
 
! Отговори
Безобразие преди 1 седмица
Три часа време на бабите да щъкат. Направете тия коридори два часа поне. След това струпвания и опашки пред магазините и ковид партито е готово.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
какви коридори пенсийте си ходят когато си искат и обясняват как никой не може да ги спре и да им забранява каквото и да е .. сутринта един нафталин в .ауфланд ми обясняваше какви права имал
16
6
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 1 седмица
класиката в България - все някой е против и той най-разбира нещата, другите да мълчат най-добре
баровете дънят, ресторантите бачкат, висчко е ток и жици! Ще се оправим, ако пък някой умре ще да е естествен подбор
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Естествено ще има рев, като им пада печалбата, то пенсионерите почти нищо не харчат, а през това време могат да имат в пъти по голяма печалба. Друг е въпроса колко се спазва, защо пенсионерите пазаруват по всяко време и т.н.
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нас ковид не може да ни уплаши. В България върлува чумата ГЕРБ вече над десетилетие.
13
6
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 седмица
Моля да ми осигурите зелен коридор до анусите на Бойко Борисов и министъра на здравеопазването между 22:00 и 23:30. Благодаря.
12
6
 
2
 
! Отговори
64833 преди 1 седмица
До ааа

Грешиш, имаа и безплатна доставка. От дълго време пазарувам само от сайт. При това поддъържат доста добро качество на продуктите - има всичко. не се изкушавам от лъскавото по щандовете и ми излиза по-дисциплинирано
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а добро утро!
10
1
 
15
 
! Отговори
бате Кико преди 1 седмица
Всеки ще пазарува в което време намери за добре.
Уловката ще е да има една каса отделена за възрастни и те ще си минават от там. хем младите няма да чакат и ще могат по-бързо да се изнижат, хем третата възраст ще има време да си обсъди цветята и доматитУ на Гинка
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ох, ох, ох... на Коцко поредната недомислица. Не знам, колко пъти един човек трябва да се покаже като откровен лаик, за да осъзнае че не е за тоя пост? Или парата е толкова сладка, че ще стиска кокала със зъби до последно?

Все едно мен да ме поканят за шеф на НАСА. Сигурно ще е готино до първите 4-5 издънки, но после ще ме хване срам.
8
1
 
10
 
! Отговори
ааа преди 1 седмица
До 81851
И тук доставят по домовете, само че никой не иска да плаща 5-10лв за доставка, просто няма смисъл.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Възрастните от 8 до 10 и 13 30 до 16 30 пазаруват. А в останалото време просто се помотват из магазините. Стига простотии бееееееееее. гробари...