Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината

През лятото се правеха анализи, правят се непрекъснато, каза д-р Пенков
22 ное 2020 12:17, Ния Христова
57
Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината
Снимка: БГНЕС

"Усещането за хаос в здравната система не отговаря на истината. Работим в условия на особена обстановка на пандемия". Това каза пред БНР д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването. 

Той сподели, че като лекар е бил на първи фронт по време на епидемии, но от грип, и положението е било също толкова страшно, колкото е сега. 

 
"През лятото се правеха анализи, правят се непрекъснато. Положиха се усилия от страна на правителството за водене на преговори за осигуряване на ваксинопрофилактика. България участваше в преговорите на европейско ниво за доставка на лекарства. Разиграха се различни сценарии - как да реагира системата при съответен брой хора. Много неща се вършат и се продължава да се вършат. Работи се на високи обороти".
Още по темата
 
"Проблемът не е с болничните структури, а с персонала. Лекарите и сестрите ни са в по-зряла възраст, имат хронични проблеми, те се страхуват за себе си и за близките си. Сега се създават законови текстове за командироване на хора, за пребазиране... Към това ниво на зараза има още резерв към сегашните решения. Наблюдаваме кривата на зараза, има още структури, които могат да се включат, въпросът е с осигуряването на персонал", допъ,ни д-р Пенков. 
 
Той увери, че ще направи предложение в болница да се приемат пациенти със симптоми и без положителен PCR тест и в последствие ще се уточнява, за да се намалят случаите на хора, починали заради ненавременна болнична помощ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Foster преди 3 години
Един хирург прави над 400 операции на година ...и не се оплаква! Сега се наложи личните лекари да поработят малко и то по телефона и всичко омрънкаха !
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
д-р Бойко Пенков и д-р Бойко Борисов да си направят анализ на клетъчната мозъчна активност. То и да се натягаш си има предели, първия на втория, а втория на Шмърхел или бог знае на кого.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината"Истината за доктор Пенков е че всичко върви по мед и масло, гладко и безпроблемно в здравната система където цари пълен порядък със заразените и тяхното лечение както и с починалите и техните погребения. Важното е че от каквото ги лекуват от това си и умират хората, обратното е равнозначно на хаос в системата.
44
0
 
5
 
! Отговори
Тончо преди 3 години
Айде още един лъжец изскочи на хоризонта. Айде стига вече, че ни омръзна от вашите лъжи, само вие там горе си вярвате. ***.
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, човекът ви казва, че не е по-страшно от грип.
42
0
 
4
 
! Отговори
гг преди 3 години
Този при разговор пита първо каква е далаверата му
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече сме първи и по смъртност от ковид, освен още:1.Неграмотност2.Смъртност3.За доплащане на медицинска услуга в ес4.Най-топящата се нация в света5.По заболяемост в света6.По корупция в ЕС7.По миграция на глава от населението8.По брой хора който не могат да се отопляват9.Употреба на амфетамини и анаболни стероиди10.По загинали на пътя в ЕС11.Първо място по употреба на алкохол на балканите и 6-ти в света12.По разпространение на фалшиви новини.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ, ако бяха толкова загрижени за народа, щяха да направят реформи в полза на хората, а не да не пипат нищо, та да могат да си крадът на воля и да саздадът толкова милярдери в държава с пенсия под 200 евро.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е доста по-мрачна.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната система и като държавата или това е само усещане.
37
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обвинявайки правителството само увеличавате натиска върху него и възможността да реагира и наливате вода в мелницата на комунистите на Корнела.Запазете спокойствие и оставете на експеритете на държавната власт да работят както могат. Бойко ще се справи и с тази криза предизвикана от комунистите и ще ни запази здравето и живота.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До управляващите ! Подавайте оставки и бягайте ,много ще починат ,но оцелелите техни синове ,дъщери и внуци определено ще поискат възмездие !
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Непрекъснатото правене на анализи не може да ни избави от усещането за хаос в здравната система и огромен, всеобхватен хаос в Тикволандия. Убедени сме, че анлизите са научно обосновани и прецизирани, но какво струват те, след като при пореден гаф, главният тиквен началник излиза от бункера, удря с юмрук по масата и заповядва да се прави както на него му е скимнало, а не както пише във вашите анализи. Волунтаристичните заповеди убиват и най-темелните анализи.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18 оспорват си първот мяст в класацията със Столична община.
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усещането за хаос не отговаря на вашата истина. Едно е да имаш подсигурени лекарства, доктори, линейки, болнично легло 24-часова медицинска грижа. И нещо съвсем различно е да лежиш по пижама на стълбите с бронхопневмония, да си заключен в отделението без никаква помощ и безпомощен, без линейки, без...без...каквото се сетиш, но с редовно плащани здравни осигуровки!Вашата истина няма нищо общо с истината на мнозинството...
32
1
 
21
 
! Отговори
Бесен преди 3 години
Нямало хаос!!!!Абсолютен гьон-сурат...А умиращите в безпомощно състояние хора по стълбищата на болниците???Или за вас,господа управляващи,това е нормално???Вие сте виновни за всеки един починал човек от инфекцията..Вие и никой друг...Вие с вашата некадърност,незаинтересованост...Вие,с вашия охолен живот в реалност,различна от тази на обикновения човек...Охолен живот,придобит с мръсни пари от корупция и кражби....Вие сте виновни за всеки един починал от инфекцията....Вие и никой друг!!!
31
0
 
23
 
! Отговори
Предлагам на преди 3 години
Близките на всички умрели , на които им е отказана болнична помощ , да съдят държавата за безумните правила , които въведоха и де факто оставиха българския народ без здравеопазване !
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От както ГЕРБ са на власт усещане за корупция няма,няма и усещане за хаос в здравната система.А имали усещане за оставка на правителството?
29
0
 
8
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 25 Те имащите отношение към хаоса се крият. До тях трудно се стига.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Усещане за хаос","усещане за корупция","усещане за подпорна стена"...а вие какво усещане имате за след два месеца?Кофти,нали?