Проф. Аргирова: Освен тази "нова мутация" на вируса има още 4-5 вида

Мутацията от Великобритания е добре позната у нас и в Европа
23 дек 2020 13:25, Ния Христова
127
Проф. Аргирова: Освен тази "нова мутация" на вируса има още 4-5 вида
Снимка: БГНЕС
"Нещата трябва да бъдат обяснени ясно. Вирусът е един, а той може да има мутанти. Този мутант, за който става въпрос във Великобритания, е известен на Европа и Южна Америка. У нас той съществува още от юни месец. Публикация за съществуването му пък има още от края на март месец. Възможно е той да е намерен скоро във Великобритания". Това заяви в ефира на Нова ТВ вирусологът проф. Радка Аргирова.
 
Тя добавя, че освен тази мутация на вируса има още 4-5 вида. Те обаче били с много по-ниска честота на разпространение.
 
"Най-важното е че нито един от тези мутанти няма да доведе до промяна в реакцията на която и да е от предлаганите на пазара ваксини срещу COVID-19", добавя професор Аргирова.
Още по темата
 
Тя обясни още, че ако човек е заразен с новата мутация на вируса инкубационният период става по-продължителен.
 
"Нашите лекари разбраха отдавна, че вирусът не е същият. Аз много пъти съм казвала, че циркулиращият вирус от Ухан отдавна го няма и всичко, което наблюдаваме към този момент са негови мутанти", добавя проф. Аргирова.
 
"Няма никакво място за притеснение. Всичко е наред и работи. Мисля, че се вдигна малко повече шум, но това е вън от компетенциите ми на вирусолог", казва тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Нещо ме ментосвате, професорите не изглеждат така. Това е обикновена бабичка симплицита вулгарис.
93
1
 
1
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Тази ве.щица за колко сребърника плещи глупости?
92
0
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Аз ще изчакам Бил Гейтс да пусне COVID-21 Pro Ultra Light+ и тогава ще се заразя, за да не съм с масовката, а да съм по-специален случай :)))
91
3
 
3
 
! Отговори
публично обесени преди 3 години
До МИ 9Всички комунисти!
90
2
 
4
 
! Отговори
до безкрайност! преди 3 години
Мутация след мутация докато всички комунисти и техните *** да измрат!
89
2
 
8
 
! Отговори
МИ 9 преди 3 години
Аргирова , вие сте калинка и п....л! Стига се правили на компетентни ,че ни писна от доценти-ПРОФЕСОРИ И ДГД УБИЙЦИ ! ЦЯЛАТА ПАСМИНА СТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ барабар с политиците! На първо място сме по по умре /ли .Вие госпожо с политиците ,защо сте живи
88
0
 
3
 
! Отговори
уау преди 3 години
и сега не му дават да се върне на континента със самолет
87
0
 
3
 
! Отговори
уау преди 3 години
професоре, представи си колко път е бил този мутант от юни до декември да стигне до Великобритания и то южна Великобритания,
86
1
 
9
 
! Отговори
Emigtant преди 3 години
Слушах госпожата по новините от Австралия- чудя се къде е учила и как е завършила. Тя бърка основни понятия и дефиницци в епидемиологията и вирусологията. Аз работя в здравеопазването в Австралия и тез неща се учат още в магистратурата. Тя е Професор.Та като яслушах и ми стана ясно, защо България е в това положение.
85
0
 
3
 
! Отговори
Съветникът преди 3 години
Всички щамове са върху един основен носител.Учените трябва да разбият енергийното ядро на основният носител.Броят на разновидностите няма значение за учените разработващи новите медикаменти.Просто новите мутанти ще засягат различни органи и системи по определен начин,но това няма отношение към ваксини и медикаменти.
84
1
 
10
 
! Отговори
Койчо от конаре преди 3 години
Само да питам радка. Как так е добре познат у нас, новият щам?Нали е нов, разновидност неква, как така у нас е познат?!?!Ти, радке, и цялата пасмина дето насаждате страх и паника. Ще умрете в страшни мъки. Ама страшни мъки. Още по-кривогледа ша станеш. Дзурлато жив0тно такова. И децата ти и внуците и до девето коляно те кълна. Да страдат, така, както заради теб и такива като теб страдат невинни хора.Халал да ти е, радке. Докарахте народа до безизходица. Ти и такива като теб. Приклинам те.
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някъде шепа богати дъртаци се занимават с геноцид , на чаша скъпо уиски и решават съдбите ви.Докато не ги измъкнем от дупките им и публично обесим , заразата няма да изчезне.Агент степан илязин . КГБ .
82
1
 
3
 
! Отговори
Volen преди 3 години
Българския ген е най мутиралия драги ми смехурковци
81
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
като гледам коментъарите осъзнавам в кво плелеме съм роденобиюате да сте индувидуални и да се делитеза това ще ва владеят който ви хване
80
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОЩЕ 4-5 ХИЛЯДИ ВИДА !!!
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79 Че то, това е във всички области. А заплащането е функция на горното.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутационното дърво го има свободно и от него се вижда, ме "таткото" е китаец. Невъзможно е такова простичко и беззащитно РНК вирусче да не мутира интензивно от всичкото наоколо. Пък ако щете и от прословутата 5G мрежа. Бях убеден, че лятното слънце ще го довърши, но явно то се пренесе от индивиди които спят през деня и шенкат нощем. Просто лятото нощните заведения трябваше да се затворят НАВСЯКЪДЕ, а който отвори да го скопяват публично!
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неееее... има цяла плеяда от мутации. Какво разбирате вие. Направо генератор за мутагенеза си имаме тук.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеееее, пак ни почнаха.... 9 месеца минаха и тъкмо малко се позапряха - наново. Тия няма се спрът, докато не ги избесим публично. Да знаете.
75
2
 
8
 
! Отговори
чичо преди 3 години
Крадциии !!