Скок на кибератаките в условията на пандемия

Експерти предупреждават да сме внимателни в онлайн среда
26 яну 2021 21:09, Петя Славова
2

Многократно са се увеличили случаите на кибератаки в условията на пандемията от COVID-19. За това предупреждават експерти.

Възникналата извънредна обстановка в целия свят принуди фирми и дружества да продължат работата си в онлайн среда, а учениците преминаха към дистанционно обучение. Така практически целият ни живот се прехвърли в мрежата, а с това действие застрашихме личните си данни.

Близо 7 млн. лева отиват за изграждане на Национална система за киберсигурност у нас. Това обяви наскоро Държавната агенция "Електронно управление'', като поръчката ще включва изграждане и развитие на център, спомагащ за връзка между координацията на отговорните институции.

Проектът има за цел да спомогне за мониторинг на общото състояние на киберпространството, взаимовръзката на екипите по киберсигурност за преодоляване на възникнали проблеми и превенция, както и за възстановяване при киберинциденти.

Колко застрашена е сигурността ни в интернет, какви са правата ни и как можем да се предпазим? Разговор по темата с Юлия Пригонча и адвокат Деница Люнчева от Асоциация за защита на личните данни в предаването "Директно'' по Bulgaria ON AIR.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората нямат пари какво да правят
1
1
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Мосад,Ми-6 и ЦРУ работят от вскуъщи какво чудно има!?