Протестно шествие до Банкя за оставка на кабинета

Сред участниците - майки на деца с увреждания
Обновена: 13 фев 2021 12:55 | 13 фев 2021 12:55, Петя Славова
179
Протестно шествие до Банкя за оставка на кабинета
Снимка: БГНЕС

Протестно автошествие се проведе от центъра на София днес до Банкя. Целта на акцията е да поиска оставката на правителството и лично на премиера Борисов, а сред участниците са майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива", предаде БГНЕС.

Вера Иванова от инициативата припомни, че за оставка на кабинета настояват от началото на март миналата година. "Причината беше, че Сачева не си подаде оставката след унищожението на Закона за личната помощ, и след като остави хиляди хора в най-тежкото положение без асистенти. От 5 март имаме палатков лагер пред Министерски съвет и тъй като премиерът за цяла година не намери сила, смелост, достойнство да дойде и да попита: Вие какво искате. Ние правихме и шествие до Банкя", каза Иванова преди да се отправят към дома на премиера, придружавани от Росен Миленов и "Референдуми за справедливост".

"Хората са всеки ден на улицата. Те нито чуват, нито виждат", посочи Миленов.

Вера Иванова пък съобщи, че са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Борисов, че ще бъдат пред дома му в Банкя. "И го предизвикваме да бъде там и да излезе като мъж при нас", посочи тя.

Протестиращите тръгнаха от паркинга на Българска народна банка и стигнаха с колите до Банкя. Сред скандиранията, които се чуваха пред дома на Борисов в Банкя бяха "Оставка". Междувременно от съобщение на правителствената пресслужба стана ясно, че премиерът е на посещение в Ямбол, където заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев посети пречиствателна станция за отпадъчни води.


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 9 месеца
Инджова е единственият честен премиер на БГ.
147
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С българско знаме ,нямат срам и мегафони в тясна уличка отиват лично водени от празните си кофи ,наречени глави/но само за някои/,да тормозят малки деца,да крещят истерично,важно условие за психо тормозБезхаберни женуря под егидата на куклосланка и подобни еднодневки на дребно в угода на спонсорите,чакащи реабилитация от задния вход.
146
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Били по улиците ,викали " оставка" и никой не ги чувал?Е и?Щом могат да викат събрали сулю и пулю и хоп на тепсия,къде са ви алтернативите,кого представлявате,никой не се индетифицира с вас,освен тези които се подават зад гърба,обвиняеми от голямото добрутро,подсъдими,фигуранти,една прислужница на еди кой си екс омб душманка,с фантазии за премиер на хазартен бос в комбина с мечтателя за президентска республика,чак си написал и властова конституция.Я стига с този долнопробен сценарий!
145
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно отново се борим да ставаме Активни борци народни пенсии на там отиват работите Не Ви ли е срам поне малко крадци и лъжци
144
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да напомня 99%от партизаните са излезли в Банката на 10септември 44
143
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе пак се борим за да бъдем гладни но с нови микрофони смях
142
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
20 калпака шествие,демек " нашествие" ,баби яги,виещи вълчовци и *** проституиращи,осквернили и знамето,много много ниско.Падение отвсякъде!Грозно!
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При Бошковизма ще ви плащат с лотарийни билети само нашите хора ще печелят парички за хляб другите ще получават губещи билети така беше преди 20 години при к виденов така искате да го направите защото мислите за вас но не и за България
140
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мястото на Тиквун е в затвора.И конфискация на всичките му чекмеджета и кюлчета с вулгарния му образ.Рано или късно банкянския тиранин ще последва съдбата на правешкия!!!
139
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тотално отречени от морал,били майки!Такава нечистотия и наглост да крещиш с мегафон пред къща с малки деца,едното на 2 години.Има съседни къщи също с деца!Изпаднали и прости,алчни за пари да играят по свирката на черепа," алтернативата" на статуквото или на галевобожковатамунчова умопобърк.на.Полицията и агенцията за закрила на децата да вземе мерки срещу тази ***!
138
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре организирана акция на *** нови микрофони нови коли изобщо рок перфектно
137
8
 
18
 
! Отговори
отврат преди 9 месеца
Някои хора много прекаляват със свободията си,която разбират неправилно.Не може да ходиш да крещиш пред къщите на хората,да обиждаш, да се държиш неморално,и да не си получиш заслуженото.Защо органите на реда не си вършат работата и позволяват това да се случва?Как ли биха се чувствали тези "протестиращи",ако някой крещи пред къщите им и плаши децата им(кой тогава ще е виновен)?Хора без морал и достойнство тръгнали да искат спреведливост.Постигат негативен ефект и отблъскване от самите тях.
136
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези протестиращи които останаха май управляващите ги хванаха за носа и ги пращат където си поискат.
135
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Пази боже да стигнем до там , подобни екземпляри да допуснем до ключовите постове в държавата .
134
12
 
13
 
! Отговори
Рада преди 9 месеца
Само ГЕРБ и като спечели такива малки партийки като на Манолова и останалите трябва да им се търси отговорност
133
22
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 9 месеца
Не протестирайте срещу Началника, оплака се по ТВ-то, че децата вътре реват и щял да прати снимки!
132
15
 
29
 
! Отговори
срам преди 9 месеца
Тези "протестиращи" използвачи,които уж са загрижени за децата си не са никакви майки.Не е това начина и мястото да се отправят изисквания.Освен това нито е морално,нито е човешко, нали уж търсят справедливост за децата си,а вредят на други деца.Освен да излагат себе си,друго не постигат в случая.Но Б.Б. е прав като не се намесва в такива случаи,за да видят хората истината и да си преценят сами.А властите, не са на мястото си, за да приложат закона както трябва срещу тях.Това е недопустимо.
131
14
 
11
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 9 месеца
Бойкоуспокояващи за нас са без пари. И виждам вече аз божествена глава ( да кажа тук похвалните слова ) . Три папи по главата го галили и боговете нимба му благословили.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
130
6
 
12
 
! Отговори
дали преди 9 месеца
До Анонимен 140Дори не пишете правилно на български...без коментар!
129
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доло крадеца, доло крадеца, доло крадеца, доло крадеца!!!!