Добавки в криза: Справя ли се държавата?

Коментар по темата от Иван Нейков и Любомир Дацов
26 фев 2021 22:52, Анисия Иванова
4

Пенсионерите ще получат по 50 лв. добавка и през април. Как се справя държавата в кризата?

Едно нещо, когато се прави предвид наближаващите избори - отговорът може да е само еднозначен. Това не е анти Ковид мярка. Тя обаче позволява да има гъвкавост. Това каза за "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов.

По думите му, може би, действително 10-15% от хората не знаят към кой допълнителен пенсионен фонд са.

"Тази криза е много интересна, тя не е стандартна като предната от 2008 г. Би трябвало сегашната да се усеща по-остро. Тогава обаче имаше много чуждестранни инвестиции и това се отрази на икономиката. А сега нещата са много пъстри. Има някои сфери, в които имат ръст", обясни Дацов.

Той е на мнение, че сега бизнесът работи и има търсене и около 70-80% от хората си получават заплатите.

"С ресторантите - нещо много малко, но много шум се вдигна", подчерта още бившият зам.-министър на финансите.
Бившият социален министър посочи за Bulgaria ON AIR, че мярката е била обявена в първите месеци на пандемията като такава да се подкрепят най-нуждаещите се.

"80% от цялата собственост в България е на хора, които са в пенсионна възраст. Изведнъж ние обявихме пенсионерите за най-бедни. Няма как да убедиш някого в такава ситуация, че целта е да подпомогнеш някого", заяви той.

Според него темата за преизчисляването на пенсиите се коментира вече 10 г.

"Това са абсолютно безсмислено похарчени пари предвид ефекта им - на калпак, няма значение дали имаш нужда, или не", обясни Нейков.

"Ако аз искам да си защитя правата, душата ще им извадя на фондовете, за да видя какво става с парите ми", допълни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
18
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Герберите управляват. Протестите продьлжават. Изборите наближават. Бьлгарите намаляват. Партиите никнат като гьби. Лидерите точат зьби. Искат да ни управляват. Пак ли ще забогатяват ?! Сьс подхвьрлени трохички ще ли оцелеят всички ? Управата пак добрува. Стадото мьлчи, кротува. Социолозите-агенти ще надуват тез проценти. Вождьт е непобедим , с подвизи недостижим ! Автор: Георги Илиев Митев. Потьрпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.