Манолова: Няма заявени намерения за приватизация на ББР

От партията й настояват: Минимална пенсия 369 лв. от октомври
55
Манолова: Няма заявени намерения за приватизация на ББР
Снимка: БГНЕС

Няма заявени намерения за приватизация на Българската банка за развитие и концесии на магистралите.

Това обяви след разговорите на експертно ниво с "Има такъв народ" председателката на парламентарната група на "Изправи се. БГ! Ние идваме!" Мая Манолова. Тя заяви, че няма да отстъпят от предложението си за преизчисляване на пенсиите още от 1 октомври:

"Първа стъпка от 1 октомври в резултат на актуализация на бюджета, която ще бъде направена през следващия месец, като нашето настояване е минималната пенсия да стане 369 лева, да стигне прага на бедност и да бъдат повишени всички останали пенсии. В крайна сметка важно е да се стигне до целта, която хората очакват, а именно да усетят промяната в джоба си".

В допълнение Мария Капон отчете пълно съвпадение с данъчната политика на "Има такъв народ":

"Тоест запазването на 10% корпоративен данък, запазването на плоския данък и включването, разбира се, на необлагаемия минимум".

Депутатът от БСП Георги Гьоков заяви, че не трябва да се прави компромис с преизчисляването на пенсиите и че левицата ще настоява и за редица социални облекчения:

"Политиките в социалната сфера за младите семейства, данъчно облекчение, безплатни детски градини, безплатни лекарства за лицата до 14 години. Смятайте го това като предварителни разговори, на които да уточняваме позицията, има време, ще стигнем и до генералното решение кой ще подкрепя и кой няма да подкрепя".


55
Още по темата: Мая МаноловаИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
11
 
! Отговори
На дядо Рашко преди 2 месеца
Няма нужда от подаяния. Мога да си вдигна пенсията по всяко време. Само се обаждам на наемателите.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Давай, Галева! С грипльо зад гърба си, ти и Импексова можете да си приватизирате цялата държава - шапка на тояга! Чака-рака, да живее мун...ча, тама е парАта!
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За Черепа ли вардиш, м а ?
1
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мая Манолова - министър-председател на Република България!