Експерти: Политиката е отговорност, ИТН трябва да говорят като политици

Има ли подкрепа за наболелите въпроси, които стоят за решаване?
Обновена: 30 юли 2021 18:54 | 30 юли 2021 18:41, Веселина Йорданова
47

ИТН отиват от другата страна и трябва да говорят на народа като политици, каза за Bulgaria ON AIR медийният експерт доц. Георги Лозанов в коментар на връчването на мандата от президента Румен Радев на кандидата за премиер от ИТН - депутата Пламен Николов.
Още по темата
По думите на Лозанов от партията вкарват политически неидентифицирани лица.

"Става дума за следното - ИТН е новосформирана партия, типичен медиен проект - не знаеш каква е, дали е лява или дясна, играе ли с ДПС или не. Продължение ли е на десницата или има други характеристики и цели. Хем тя вече е на ход в българската политика и така да се каже действа с твърда ръка. Вадят зайчета от цилиндъра. Трябва да разберем кои са ИТН в българската политика", посочи доц. Лозанов.

"Ако не можеш да правиш политика, докато не можеш, трябва да правиш нещо друго. Поминъкът на политиката е отговорност, а тази работа сега не е това, не е способна да излъчи политика. Много е важно с кого водиш разговорите. По време на изборите имаше харизматичен вот, за харизматичен лидер, за когото не се интересуваш къде стои", коментира той.

Президентът иска да задвижи процедурата, за да се започнат разговор с конкретни лица. Това каза доц. Наталия Киселова.

"До момента, в който ще се гласува, трябва да се направят някои важни неща - кои ще подкрепят неговата кандидатура. След като бъде избрано правителството, не е въпросът дали ще бъде лесно съборено, а да се придвижат наболелите въпроси, които стоят от няколко месеца. Почти всички казаха, че не е работа на служебното правителство да внасят актуализацията на бюджета. Такива наболели въпроси трябва да имат подкрепа, тя е добре да е предвидима", акцентира доц. Наталия Киселова.

Тя е на мнение, че не всичко, което сме преживели през последните 12 г., е лошо.

"Усилията за разпространението на пандемията, частично може да се каже, че бяха позитивни. Войната с президента доста влоши институционалната среда. Да си кажем, че първо сме за парламентарно поведение, хайде да видим дали при парламентарно правителство ще се държат по този начин", допълни още доц. Киселова.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НДСВ( слави)+ БСП+ДПС = 130 честито
23
1
 
4
 
! Отговори
До19 преди 2 месеца
На Бг територията са останали само ромския произход ,подкупвани години наред от герб
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече в България управлява САЩ, господа!
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИТН е само кукла на конци. От нея НИЩО не се очаква от нейните кукловоди, освен да прави, каквото й се каже. Напушва ме смях, когато слушам тъй наречените "анализатори", които се правят, че не разбират, че в държавата има ДС преврат, и се надпреварват да заобикалят ОЧЕВИДНОТО: че Москва извърши преврат чрез Румен Радев, овладя всички служби, военните и силовите структури, и в момента имаме фасада на парламентарна демокрация. НЕсериозно е да се коментира "ролята" на ИТН, когато те са само пионки.
20
6
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
Тиквата си говореше като селянин
19
7
 
6
 
! Отговори
Поредната преди 2 месеца
крадлива, про-западна, юдо-масонска, бизнесменска мършша ще ви управлява сега глупацци български - пак идете за гласувате за Чалгаря !
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Но се срамувам от българите ,останали на нашата територия." - Ние пък се срамуваме и от вас - миячите на чинии и белачите на картофи, които ни представяте пред света.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото пък онази мутра от Банкя може да говори като политик. Речника му е на бандит-физкултурник, завършил 7ми клас.
16
4
 
7
 
! Отговори
ПКП преди 2 месеца
8 - Загива шайката на Тиквата
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе ако не друго човекът поне няма да ни излага в чужбина и ще може да си поръча кафе без преводач.
14
2
 
9
 
! Отговори
помнещ преди 2 месеца
Да тук сте прави като "заглавие" Не уважаеми от мен "политолози" и измислени всякакви господа,да нагнетявате новата обстановка и оплювате новите партии,щото колкото и да са "политолози" нищо не виждат,или им се иска да знаят повече ! И тази вечер Не уважаемата от МЕН ГЕРБЕРАСТКА ЦВЕТНКА РИЗОВА.Пак както и винаги "канеше" в студиото си ТВЪРДИ ПОДКРЕПЯЩИ РЕЖИМА НА Борисов!Борисов приключи с властта! РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ ПОСЛЕ ТОВА!Дойде ново време след 12 г едно и също!!!УСПЕХ ЖЕЛАЯ НА ИТН!
13
9
 
3
 
! Отговори
Гласувахте за Чалгар преди 2 месеца
а получихте поредната крадлива про-западна бизнесменска мърррша !!!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Халтураджии не могат да говорят като политици.
11
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
И откога Гого Лозанов стана експерт по каквото и да е?
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не видим промяна в съдебната и правосъдната система,това означава,че отново ни мамят.Ако след реформата не видим Б.Б. в затвора значи отново ни мамят.Ако не видим реформа в здравеопазването,ако не видим обещаните магистрали и пътища,значи олигарсите на Б.Б. пак са на власт.И задължителна реформа в образованието и достойни заплати на нашите учители и преподаватели.
9
2
 
4
 
! Отговори
ТКЗС преди 2 месеца
Розово прасе
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Квото и да пишем загиваме с всеки изминал ден.
7
4
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 месеца
То пък едни "експерти"!
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хареса ми кандидат-премиерът - интелигентен, уравновесен, усмихнат, обигран...С представителна визия :)С лекота се справя с мисирките - все едно цял живот е бил в полтиката. :)...Слави УДЪРЖА на ДУМАТА си - изборът му на премиер е с ПРОФИЛ, ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОЛОРОЖЕН на Илитерата....УСПЕХ!
5
2
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
"Политиката е отговорност"-голям смях!И кой го казва...Ако политиката беше отговорност,затворите щяха да са пълни с политици.