Съпругата на загиналия майор Терзиев не приема експертизата

Димитрина Попова заяви, че знае кой е носил отговорността
Обновена: 19 сеп 2021 19:33 | 19 сеп 2021 19:30, Веселина Йорданова
141
Съпругата на загиналия майор Терзиев не приема експертизата
Снимка: МО

Не приемам експертизата за инцидента със съпруга ми. Няма никаква загуба на пространствена ориентация от страна на пилота.

Това заяви Димитрина Попова, съпругата на загиналия край Шабла летец – майор Валентин Терзиев. Тя гостува в студиото на "На фокус" с Лора Крумова по Нова телевизия.

Още по темата
По думите на Попова има много предварителни действия от страна на ръководни органи, които е трябвало да бъдат допускани до самото изпълнение на задачата.

"Не мисля, че вината трябва да се стоварва само върху този, който е ръководил полета. Но в изпълнението на самата задача основната отговорност е негова. Знам кой е този човек, както и останалите замесени", каза тя.

Димитрина Попова заяви, че никой от тези хора не се е обърнал към нея и в това е най-обидена.

Като човек, лично аз бих отишла и бих се извинила поне, категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Бивш US Navy aviator преди 2 години
Ако бичиш джийз няма начин да се ориентираш ако не гледаш и вярваш на инструментите си. Той не е могъл да реагира. Луди са тези дето са му поставили тази задача да поразява в пълен мрак.
100
0
 
1
 
! Отговори
aviatora преди 2 години
na taia ne I li pisna. Prosto priemi istinata jeno!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Атанас Велмазов.........Премина червената линия! Това е КЛЕВЕТА, почиваща на злобата и долния ти морал и ПРЕДСТАВЛЯВА ПОДСЪДНО ДЕЯНИЕ! Ей Богу, ако бях на мястото на Радев, щях да те съдя! Но древните са казали "Аquila non captat moscas!". Преведи си го сам!
98
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загиналите в армията доблестни мъже, дали си живота за родината за генерали като Радев са просто статистика.
97
5
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Съжалявам но тя била ли е там че твърди неща които никога не е виждала!Ами като знае кое как е да каже де..и да докаже!Май търси само известност!
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и нашият шеф е невинен. Бизнесът му не му върви, щото е некадърен, но все ние сме му виновни, че няма клиенти! Не се изненадвам!
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да сте чули в БГ някой генерал да загуби ориентация? Все изпълнителите са виновни. Стане трудова злополука- работниците виновни, шефа - невинен. В САщ ще го фалират при такава ситуация направо от съдебни искове!
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
75 Г. В БГ ВСИЧКО С Е ПОКРИВА! ТЕ КРЪВОЛОКА ЖИВКОВ НЕ МОЖАХА ДА ОСЪДЯТ ДАЖЕ, КВО ОСТАВА ЗА ДИСПЕЧЕР!
93
8
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Румен Радев е поръчал убийството на майор Терзиев ! Не знам какво още повече трябва да направи този човек, за да се размърдат властите и да го вкарат до живот в затвора !!!!
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената скърби за мъжа си, явно е бил свестен челяк и опора в семейството им, обаче това е рискована професия :) Сигурен съм, че военните ще й помогнат, естествено няма как да потушат мъката която изпитва, но няма да е оставят гладна нея, както и детето :))
91
3
 
8
 
! Отговори
Бивш US Navy Aviator преди 2 години
Всеки пилот може да изгуби ориентация. В този случай изобщо не е имало време за корекция.
90
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безпокоящ е много дългият престой на черната кутия в БГ преди да бъде изпратена в Русия. Защо беше необходим той и кое гарантира, че не е имало вмешателство в нея.
89
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 118 Не е нормално ЕДНОВРЕМЕННО да си роб на руснаците И да плещиш нон стоп глупости. Двете често се засичат при русофилчетата, но ти си особено изявен.
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62.......Хкрементче, нали само една тухла да падне от "Св.Алексанър Невски", ще ви размажем на пастет! Ти тази ***-о-тия си я писал вече! Мрази, ама тайно! А полаки сон швинье!
87
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
До 115... Това, за което говориш, с "жабарите", не е Як-131, а Як-130. Самолетът е съвместна разработка, никой от никого нищо не е взимал. Това датира от времето, когато западняците си мислеха, че Русия е вече нормална държава и с нея може да се работи на равни начала. А руснаците просто примамваха (или подкупваха) шефове на западни фирми, за да ги използват.
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До история====Попитай някой сведущ, за да разбереш какви дивотии си нацапал! Селектрониката от пътнически самолет на Боинг изтербител да следи от няколко метра релефа на терена и да управлява полета? Само пълен 'диот може да напише това! Чао, не си тоя, с когото да споря!
85
1
 
2
 
! Отговори
До Сата НАТО 112 преди 2 години
Хубаво, че се поправи! И все пак приликата е само в еднаквия принцип на изменение на насоката на соплото за вертикално излитане и кацане. За това са били консултациите и от "Як" са обяснили, защо се се отказали. Аз писах за жабарската история с Allenia Aeromacchi - взели са аеродинамиката на Як-131, а са сложили американски двигатели и нам-ква си авионика. Дай пример за копиране на западни самолети! Ти в училище си бил преписвач, затова в кухината ти се въртят само такива "мисли".
84
11
 
2
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Няма как да се вярва на каквото и да било, правено в Русия. Да не говорим за военно-техническа експертиза. Да не говорим, че са заинтересовани да не е технически проблем. Да не говорим, че ни считат за враг.
83
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Поправка - не Як-131, а 141.
82
10
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
ЦАГИ. е изостанало безнадеждно още щом съюзниците са престанали да им дават самолети, които да копират. Аеродинамиката и конструкцията на Ф-35 само наподобяват Як-131. Руснаците просто живеят във феодализъм и управляващите Маниловци разполагат с безотчетни милиарди, за да имитират западни модели аероплани. Иначе са кръгла нула. И не от вчера, а от около 35-40 години насам.