Каква е невероятната история зад филма "Влюбеният Айфел"?

Разказва писателят и сценарист Каролин Бонгран
Обновена: 21 окт 2021 22:35 | 21 окт 2021 21:15, Ерол Емилов
0
Каква е невероятната история зад филма "Влюбеният Айфел"?

При строги мерки протичат и културните събития у нас. До броени минути ще стане ясен големият победител в кино-литературния фестивал "Синелибри".

"Влюбеният Айфел" – филм със завладяващ сценарий, стигнал до големия екран след 25 години премеждия от всякакво естество. Четвърт век са необходими на известната френска писателка Каролин Бонгран, за да види идеята си реализирана.

"Филмът преминава през 6-ма продуценти, режисьори, но винаги имаше нещо, което се случваше и се проваляше. Беше трудно, но ето - накрая той е факт и съм доволна", не крие радостта си писателят и сценарист Каролин Бонгран пред Bulgaria ON AIR.

Идеята за филма се ражда случайно докато учи в Лос Анджелис.

"Аз имах две идеи за романтични комедии. За първата ми казаха "много добре, но финалът не струва". И за втората така, това ме жегна много. Питаха ме "Имаш ли нещо друго?" и изведнъж им казах "Да, имам нещо много скъпо, голямо, хубаво за вас", а аз нямах нищо. И измислих ей така изведнъж и им казах Гюстав Айфел и построяването на Айфеловата кула за неговата любима, чието име започва с буквата А. А това, което е още по-лудо в цялата история е, че имам една приятелка която сега живее в България и ѝ се обадих да намери всички документи за Айфеловата кула, за Гюстав, за любимата му, която се казва Адриен. И всичко отговаряше на истината и така започна работата по сценария", разказва  невероятната истинска история писателят.

Въпреки всички перипетии Каролин не се отказва.

"Това е филм, който е вътре в моето сърце.  И понякога децата ми, които са големи, ми казват, че това е детето, което съм имала преди тях. Бях готова на всичко за този филм, ето защо и често като говоря за него има сълзи в очите ми. Отчаяно исках този филм да съществува. Малко си бях изгубила ума с този сценарий", сподели тя.

"Влюбеният Айфел" направи своята премиера в България на фестивала "Синелибри".

"Причината този филм да е в програмата на "Синелибри" е, защото това е филм, който е предзвикал написването на книга, нещо по-различно от адаптациите, филм който ражда след себе си книга", заяви директорът на фестивала "Синелибри" Жаклин Вагенщайн.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари