Протест срещу цените на горивата блокира подбалканския път

Протестиращите поискаха цената да падне до 2 лв.
2 юли 2022 19:16, Анисия Иванова
65

Жители на Карлово и Сопот излязоха на протест срещу високите цени на горивата. Те блокираха подбалканския път София-Бургас. Служители на полицията се наложи да отклоняват движението по обходни маршрути.

Протестиращите се събраха с леки коли и мотоциклети пред спортната зала в Сопот, след което се отправиха на шествие, за да изразят недоволството си от високите цени на горивата и ежедневното им покачване.

Хората поискаха цената на горивото да падне до 2 лв. Според протестиращите високите цени са спекулативни, защото доходите на хората в България са много ниски.

Протестът продължи по главните улици на Карлово. Там бяха блокирани и входовете на бензиностанции. Протестът ще продължи и утре, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Да попитам властимеещите които отговарят за правовия ред в държавата, на какво правно основания някакви протестиращи ще ми ограничават правото на свободно предвижване. То е дадено по Конституция и не може да се нарушава от никого под никакъв повод. От къде накъде неграмотните полицай ще ме карат да заобикалям и да харча излишно скъпо гориво зарази което тия индивиди протестират. Защото са некадърници и само претендират за увеличение на заплатите им, срам и позор.
51
5
 
6
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 1 година
Аман от безумни гербесарски протести!
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за тридесет години така и не разбрах защо се протестира срещу високите цени на ток, вода, бензин, а никога не се протестира срещу ниските заплати и пенсии?
49
0
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Няма ли да има контрапротест за по-високи цени?
48
2
 
8
 
! Отговори
Всичко е спекула преди 1 година
Навсякъде трябва да има протести
47
6
 
5
 
! Отговори
3 преди 1 година
Една малка забележка , за тези които незнаят Лукойл не е Руска собственост, а на Ротшилд.
46
3
 
3
 
! Отговори
dsdddsd преди 1 година
Аз искам за 50 стинки, къде трябва да протестирам?
45
3
 
7
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Проблемът е друг. Себестойност на масовия бензин в момента наистина е под два лева, но имаме още акциз и ДДС. Акциза не можем да го пипаме /решение на ЕС/, но има проблем и ДДС-то. Държавата ни се издържа предимно от него. Имаме държавни служители, опери, театри, финансираме филми. Над 800 000 души разчитат на заплати от ДДС. Една опера-Русе ни струва около 2 000 000 лева годишно. От къде пари?
44
4
 
7
 
! Отговори
Втрещен преди 1 година
Изобщо не ми е ясно за чий е този протест? Една стока си струва точно толкова, колкото си струва. Пазарна икономика. Като не ти изнася, зареждай от Турция, Гърция, Румъния, Македония или Сърбия! Кой те е спрял? Направи си бензиностанцийка, направи си цени от 1.50 дори, продавай, печели!
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не 5 а 10 кинта да стане дизела, да ги спрете тез дърти курници, че не може да се диша от вас. Най-добре е 20 евро литъра и да се пеиключва с нафтената помия.
42
1
 
7
 
! Отговори
брей преди 1 година
отворете си бензиностанция и продавайте на 2 лв. Кво ви пречи? Или някой друг да поема загубата да могат някакви смешници да зареждат евтино
41
3
 
7
 
! Отговори
xaxax преди 1 година
е как да не поискат 2 лв гориво. Нали тея пари ще излязат от мойте данъци, за да могат такива *** да зареждат евтино
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-Карлово в акция
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
глупости! Инфлацията е навсякъде, но вместо политиците да се борят срещу нея и предприемат мерки срещу виновниците за нея те им слугуват! След като си избираме нeкaдъpници и взимаме страна във войната м/у сащ и Русия така ще е!
38
7
 
9
 
! Отговори
asi преди 1 година
много луди пишат тука, Кирил им бил виновен :D марш към сибир
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не му изнася, да се изнася. Навън в ЕС няма инфлация - демек евтиния .. между 5лв и 6лв е литъра. Ако някой иска цената да е като в Русия или Турция, да иде там да живее. Май инфлацията по Турско удари 60% , в Русия са цъфнали и вързали .. та чак фалирали.Има вариант и за имигриране в Китай, но там се бачка по 12ч на ден, нема време за разходки с колата.
36
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената на гоивата се определя най вече от държавната политика! След като кирчо и кокорчо слугуват на американците така ще е! Чак ми се иска бензина да удари 10лв за литър та евентуално му дойде акъла на *** и разкара кoмyнягитe от ПП, ДБ, ГЕРБ и БСП от България!
35
6
 
6
 
! Отговори
XXX преди 1 година
Българи, Блокирайте всички граници и летища! Така мутрите, политиците и всички бУклУци, които окрадоха държавата и еврофондовете, няма да могат да отидат никъде , за да си харчат заграбеното. Блокирайте пътищата към морето също! Така държавата иска , не иска ще ни обърне внимание! В ГРАЖДАНСКОто НЕПОДЧИНЕНИЕ е истината. Така всички народни изедници ще почувстват НАШАТА любофф! Бъдете здрави!
34
8
 
11
 
! Отговори
:):) преди 1 година
В целия свят бензина се е вдигнал, а в БГ е най-евтиния в цяла Европа. Лукойл работи с евтиния Руски петрол, който никой не иска защото е смесен с кръв от деца в украйна, но продава на цени на скъпия петрол. И така, стачкивайте пред Лукойл.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спахте кога продадоха Нефтохима на руснаците, сега ревете.