Да помогнем на 8-годишния Божи, трябват 24 000 лв.

Детето се нуждае от вливане на стволови клетки
56
Да помогнем на 8-годишния Божи, трябват 24 000 лв.
Снимка: личен архив

Божидар Тончев е едно специално дете с диагноза Атипичен Аутизъм. Сега е на 8 годинки, а с нея живее от 5-годишна възраст. След много направени терапии със специалисти и сесии в барокамера, финансирани от фондации, Божи започва Ехолалична реч на 6-годишна възраст.

Днес той има много дефицити, въпреки малкия напредък има неразбираема и несвързана реч, не може да общува и да отговаря на въпроси. Има проблем с хиперактивността и често изпада в нервни кризи и автоагресия, въпреки всички добавки, които взима.

Единственият начин да се постигне значителен напредък в речта и поведението, както и да излезне изцяло от Аутистичния спектър е вливане на стволови клетки, които да регенерират болните. Това се случва в чужбина и интервенцията е 24 000 лева, а до момента едва 1/3 от сумата е събрана.

Продължава събирането на средства за него, за вливане на стволови клетки в клиника Emcell в Киев. Сумата е непосилна за майка му, която е самотен родител.

Майката Ирена се обръща с молба към всички добри хора да застанат зад нейната борба за по-достоен живот на детето й в този труден период от живота им.

Нека помогнем!

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN: BG39BPBI81704075673102

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: Божидар Тончев

Дарения може да правите и тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Божидар Тончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Поне ще направят нещо смислено и запомнящо се ..
48
0
 
2
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
15 депутата да заделят по 2000лв от заплатата си и ето готово... не мисля че ще усетят липсата им ...
47
4
 
1
 
! Отговори
Тавариш Тролски преди 1 година
И аз бих дал, ама предпочитам да вземам , затова нека някой с дебел портфейл да даде от джобните си. Аз от моите копейки не мога да отделям за такива дреболии.
46
0
 
6
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Парите не са много нека банките в България да заделят от печалбата си. Стига са яли защото след едно земетресение нито хлябът ще им е сладък нито ще им се кара Ферари....
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До К.Котев Котев и на теб да ти го кажа: Товориш е п.e9a.лa дето стои да товоришката, която те е родила!
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До К.Котев Котев гледай тебе да не те застигне кармата, другите не ги мисли! Не се изживявай като бог или месия!!!
43
12
 
1
 
! Отговори
К.Котев преди 1 година
Много тавариши любители на руския мир и руските ценности тука. Не че ще ви уплаша, но да знаете доста случаи вече има в които такива любители ги застига кармата. Два примера само - на Рогозин му влезе шрапнел в жoпатa, a на един друг герой от ЛъйНъРъ дето се разхождаше с череп на азовец в ръка му пуснаха куршум в тиквата понеже не ще да слушка чичковците от кремъл и сега лежи жив тpyп.
42
3
 
5
 
! Отговори
Срамота за Медицина преди 1 година
В днешно модерно време има такива ЛЪСКАВИ ЧАСТНИ Клиники по репродукция и размножаване с ПАРИ от Държавата. Къде СА ТЕХНОЛОГИИТЕ и МЕДИЦИНАТА и ДНК тестовете, които ДА НЕ ДОПУСКАТ хора кандидат родители с болести и дефекти ДА НЕ СЕ ЧИФТОСВААТ и НЕ СЕ РАЗМОЖАВАТ. ??? Строг контрол на качеството трябва да има. Освен това не всеки става като родител.
41
0
 
12
 
! Отговори
Хайде партиите преди 1 година
Толкова милиони ще похабят за билбордове, плакати и реклами. ЩО НЕ ДАДАТ ПАРИ от НЯКОЯ политическа ПАРТИЯ да ПЛАТЯТ цялата СУМА за ТЯХ това НИЩО ПАРИ НЕ СА.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До aZ-ът В повечето случаи се знае какъв ще е резултатът след актът на размножаването! При алкохолно опиянение, наркотично и кръвосмешение обикновенно резултатът е такъв. При радиационно заразяване, химически и биологически вредни вещества в организма след употреба на лекарства или храни с ГМО продукти, обикновенно резултатът е такъв. Съвременната медицина е изследвала тези проблеми на човешкият плод и се знае кое защо и какво е! Скрий се и ти защото цапаш форума, земята и въздуха!
39
0
 
5
 
! Отговори
Хората от НЕКСО преди 1 година
Да вземат да дарят ЦЯЛАТА СУМА да си отплатят част от греховете си.
38
0
 
5
 
! Отговори
Да се ЗАСИЛИ КОНТРОЛ преди 1 година
Трябва МНОГО СТРОГИ мерки и ДНК тестове за бъдещи родители за откриване на генетични наследствени болести и ДА ИМА забрава да се зачеват и създават болни деца, които са обречени инвалиди за цял живот.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аутизмът е умствено разстройство. В такива случаи стволови клетки не помагат. Да не говорим, че все още няма твърди резултати, че тези клетки работят.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление с такава тежка диагноза може да му помогне единствено и само работа със специалисти логопеди и дефектолози, а не стволови клетки... Понякога ми става тъжно за децата, които са длъжни да търпят всички налудничави идеи на родителите си.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, как някакви п.e9epacTи се обръщат на дрОгарю, като че ли се намират в някакъв комунистически или партиен форум, с идеята че по този начин са оригинални или се опитват да уязвят опоненто си! П.e9epacTи които искат да наложат мнението си! Смях!!!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До К.Котев Не философствай Котев и не теоретизирай! Плати на детето 24 хиляди или се скрий да не цапаш форума, земята и въздуха на тази планета! А другар е п.e.9aла дето стои до другарката дето те е родила!
33
2
 
3
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Коментарите показват разпада на България. Българина е деградирал във всяка посока и сегашната ситуация е в резултат на това, а не на външни фактори. Той "не бил длъжен да дава пари на всеки размножил се, родителите трябвало било да предвидят тази вероятност"?! Ало математикът, родителите откъде да знаят, че така ще стане? А и да знаят, какво да направят - да го убият ли? Всички знаем, че до 100 г. България няма да я има, но малко знаем - че това всъщност е добра новина.
32
0
 
3
 
! Отговори
te me na преди 1 година
само като чета коментарите по тази статия и ми става мъчно за душите на хората населяващи България, земя на славни и достойни хора със силно изразена ценностна система...всичко е в кофата вече...успех ви/им пожелавам. Аз лично ще даря, нека който иска да дари, това какво ви пречи не мога да разбера, който не иска да си купи бутилка уиски на цар Киро в столична дискотека(Биад примерно) и да си щрака с пръсти...
31
6
 
0
 
! Отговори
К.Котев преди 1 година
Абе дрогарю кой искаш да дойде лично теб да те пита какво искаш? Докато не отидеш на жълтите павета да заявиш претенциите си, никой няма да дойде да те пита, а чиновниците ще си разиграват коня и на теб ще ти подхвърлят трохи, точно както прави тавариш Путин и кликата му - заграбили милиарди, а на чмобиките дето отиват да *** като кучета в студените окопи - чувалче картофи за семейството или кубик дърва в по-добрия случай. Понял?
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До К. Котев Тук държавата не сме ние! Онзи ден оня т.ъ.п.а.н министъра на вътрешните работи даде три генератора на македонците, след като се изгавриха с 200 българи и не ги пуснаха да се преклонят пред гроба на Гоце Делчев, а трима от тях даже и биха. Не сме ние държавата след като не ни питат да даваме ли пари и оръжия на фашистите в Украйна. Не сме ние държавата след като не ни питат за милиардите дадени за снимки на самолетчета! И аз имам снимки на самолетчета ще ми дадеш ли пари?