Д. Цонев: Правителството ще преодолее вота на недоверие

Той определи отстраняването на председателя на парламента Огнян Герджиков от длъжност като "нещо доста странно" в политическия живот на страната през последните 15 години
5 фев 2005 11:30,
Д. Цонев: Правителството ще преодолее вота на недоверие
Димътър Цонев Снимка:Булфото

Правителството ще преодолее вота на недоверие, защото води политика, която дава резултати за държавата, каза днес правителственият говорител Димитър Цонев в интервю за радио "Дарик", цитирано от БТА.

Той определи отстраняването на председателя на парламента Огнян Герджиков от длъжност като "нещо доста странно" в политическия живот на страната през последните 15 години.

Според него 70 на сто от гласувалите срещу Герджиков не са искали да го направят. "Тоест надделя партийната дисциплина над политическото самосъзнание и политическата воля за преодоляване на политическата глупост", каза Цонев. Свалянето бе демонстрация на сила от опозицията и тя успя, допълни той.

Според правителствения говорител вчерашният парламентарен ден е бил напълно излишен, както и свалянето на Герджиков. "Всички депутатите знаят, че той няма вина и не трябваше да си ходи", каза Цонев.

Дали ще има промени в кабинета преди вота на недоверие, е изцяло в правомощията на премиера и той трябва да прецени кога да направи промени, но консултации ще има, посочи правителственият говорител.

При вота на недоверие ще има дебати и премиерът и всички министри ще се представят много по-добре от опозицията, защото те имат какво да кажат и политическа основа, на която да стъпят, коментира Цонев. "Имат политическите успехи и толкова много аргументи, че мотивите на вота към кабинета - заради
неспособността да управлява в полза на хората, са толкова неаргументирани, че в пленарна зала във всички случаи ще бъде доказана тяхната невярност", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание