Стефан Софиянски и проф. Кръстьо Петков застанаха зад Бойко Борисов

Лидерът на ССД призова за по-висока изборна активност на балотажа и предположи, че ДСБ могат да подкрепят кандидата на БСП Татяна Дончева на втория тур
2 ное 2005 15:26,
Лидерът на ССД Стефан Софиянски призова на пресконференция днес симпатизантите на партията да подкрепят на втория тур на частичните кметски избори в столицата кандидатурата на Бойко Борисов.

Призоваваме да се гласува на балотажа за избор на кмет на София, защото е обидно да се избира кмет с малко гласове, каза Софиянски. Негласуването по думите му е директна подкрепа за кандидата на БСП, защото стеснява силно избирателната активност и дава възможност на по-консолидирания избирател, който стои зад БСП, да има по-високо участие в изборите.

Въпреки, че не приемаме голяма част от позициите на Бойко Борисов, ние като демократи и като широко скроени хора, ще го подкрепим, посочи Софиянски. Като основни възражения срещу Борисов Стефан Софиянски посочи начина, по който той е водел кампанията, личните атаки, отношението към общинските съветници и неглижирането на техните позиции. Не одобряваме и конфронтирането на Борисов с друга изконна ценност на демокрацията - партийните структури, те са част от демократичния живот, допълни Софиянски.

Той благодари на Минко Герджиков, че в един толкова труден момент е приел отговорността да бъде кандидат за кмет на десните партии. Смятаме, че Герджиков доказа своите качества в рамките на кампанията, но избирателят не можа да се мобилизира достатъчно, каза Софиянски.

В отговор на журналистически въпрос възможно ли е според него ДСБ да подкрепи кандидатурата на Татяна Дончева на втория тур на изборите в София, лидерът на ССД каза, че е напълно възможно и дори логично, защото в последните четири години ДСБ и БСП са гласували заедно в опозиция в предишния парламент.

Потърсени за коментар след пресконференцията на ССД от ДСБ отрекоха напълно такава възможност. Веселин Методиев заяви от името на ПГ на ДСБ, че и двамата кандидати, достигнали до балотаж, са неприемливи за ДСБ и партията няма да подкрепи нито един от двамата.

Председателят на Обединения блок на труда /ОБТ/ проф. Кръстьо Петков също е изразил подкрепата си за кандидатурата на ген. Бойко Борисов за кмет на София. В специално изявление проф. Петков изразява увереността си, че ген. Борисов има качества и кураж да гарантира на гражданите прозрачност и контрол върху бюджета, икономиката, градоустройството, сигурността и административното обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание