Новите лица в старата игра

Петима нови, петима стари. Управляващи - опозиция. И една власт
22 апр 2008 17:26,
24
Новите лица в старата игра
Карикатура на Симеон Спиридонов

Меглена Плугчиева, Михаил Миков, Николай Цонев, д-р Евгений Желев и Валери Цветанов са предложенията за нови министри в кабинета на Сергей Станишев.

Политическият съвет на управляващата коалиция БСП - НДСВ - ДПС обсъди днес предложенията за структурни и персонални промени в изпълнителната власт.

Председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков ще бъде новият министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Румен Петков.

Посланикът на България в Германия Меглена Плугчиева ще бъде вицепремиер без портфейл, отговарящ на еврофондовете.

Николай Цонев ще бъде новият министър на отбраната на мястото на Веселин Близнаков.

Д-р Евгений Желев ще замени проф. Радослав Гайдарски и ще е новият министър на здравеопазването.

Валери Цветанов пък ще заеме поста на министър на земеделието и продоволствието на мястото на Нихат Кабил.

Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев заяви пред Висшия съвет на партията, че скандалът в МВР е разклатил доверието в правителството.

За него смяната на министрите не решавало проблема. Закани се обаче, че няма да спре с реформите.

Опозицията също взе думата.

ДСБ: Промените в кабинета преструктурират организираната престъпност във властта - подробности

В декларация тъмносините определиха присъствието във властта на министри като Джевдет Чакъров, Асен Гагаузов, Пламен Орешарски за твърде ексцентрично и показателно, че именно хората, които управляват министерствата, критикувани от ЕС, остават във властта.

БНД: Промените в правителството са козметични

"Промените в правителството са козметични и те трябва да възстановят визията на тройната коалиция, след като образът й се разпадна", смятат от Българска нова демокрация.

Според тях е необходимо да се предприемат конкретни мерки, за да се излезе от кризата в страната.

СДС: Новите министри не са лица, които дават ясен сигнал към българското общество и ЕС

"Персоналните промени показват, че вотовете на недоверие за политиката в здравеопазването, корупцията и последният - за срастване на организираната престъпност с властта, са били необходими и основателни", пише пък в позицията на сините.

"Атака: Промените в кабинета са жалки козметики.

"Станишев направо се излага, можеше да направи поне малко по-добра имитация за промяна“, заяви Волен Сидеров.

Според него паразитните административни структури трябва да се режат, а не да се увеличават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
номер осем преди 15 години
...размахващ двата пръста по площадите и чакащ "инструкции" от новите господари готов отново на краде (приватизира, унищожава).Национализация, приватизация - все думи измислени от тях означаващи кражба. С Волга или Мерцедес няма значение, Амнистирани криминални затворници станали милиционери след 09.09 (Така е - не е имало кой да убива и осъдените крадци и убийци ставали милиционери) или синчета на партийни велможи сега министри, прокурори, "бизнесмени" и какви ли не - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ - ГЕНЕЗИСЪТ Е ЕДИН И СЪЩ КАКТО И ЦЕЛТА.С *** и каскет или костюм от Армани - само и единствено мимикрия. Нищо старо не е забравено. А дали има разлика между това да взривяваш църкви, да избиваш хора в лагери и това да оставиш цял народ без болници, лекарства, пенсии, образование, здравеопазване, полиция, съдебна защита, да оставиш сираци без домове, да насъскваш една част от народа срещу друга? Според мен разлика няма. Просто времената са други - господарите също. Само едно не се е променило - готовността им да служат на всеки гарантирал им беззаконие и терор върху българския народ.
22
0
 
0
 
! Отговори
номер осем преди 15 години
За онези които виждат в едно просто определение потвърдено многократно от историята (най-вече от нашето съвремие) неща като омраза, параноя и т.н (все дежурни етикети съпътстващи темата поради простичкия но нелицеприятен факт, че възражения срещу доказани истини няма как да има) нека продължим:Политическата мимикрия:В съзнанието на много хора, комунист е...просто член на бившата БКП. Други пък (основно от по-младото поколение) са с представата, че това е субект слязъл отнякъде на 09.09.1944 - отдавна изчезнало изкопаемо за което не си струва да се говори, а онези които си позволяват все още да говорят за ненаказаните престъпления биват разбира се обвинявани в омраза, параноя и какво ли не. Тук не говоря за определението комунист като член на някаква партия а за дълбоката античовешка и антибългарска същност на това явление. Става въпрос за Истината. Ако някой си мисли, че едно общество може да върви напред криейки Я, неглижирайки Я, незабелязвайки Я то нека направи справка с днешното българско общество. Не става въпрос за реваншизъм а за справедливост единствено след която е възможно националното обединение така нужно на България. Не всичко е икономика, инвестиции и еврофондове - трябва и елементарен човешки морал. Но да направим една кратка историческа справка за метаморфозите на комунистите през десетилетията: Можем да ги видим веднага след първата световна война когато България реално е заплашена да бъде заличена като оръдия на Коминтерна в опитите му за разпалване на гражданска война, в многобройните атентати срещу български генерали, учени, политици. Агитиращи между ученици и изпращащи ги да убиват. В сътрудничеството им със сръбските комунисти срещу България във времена на масов терор върху всичко българско в западните покрайнини и Македония. В измислянето на македонската нация и език в услуга отново на Москва. В сътрудничеството им с нацистите във времената преди т. нар. "отечествена" война когато господарите им са приятели със същите тези нацисти и заедно с тях избиват цели народи. В терора върху българския народ след 9.09.1944г. Няма село без масови убийства за съжаление. Елитът на нацията е унищожен пак от тях. Тяхно дело е и огромната кражба на земи и активи пак от българския народ и държава. Лагерите, затворите, лепенето на етикети - фашист, враг и т. н (днес етикетите са други но омразата е същата - справка форума). Унищожаването на трудолюбието, героизма, насаждането на страха, фалшификациите на исторически факти и още и още.... Дали с каскети размахващи шмайзери срещу жени и деца, дали обиращи мандри, дали избиващи болници с ранени войници или с милиционерска фуражка избиващ лагеристи давайки труповете им на прасета, дали източващ банки ДС кадър, дали генералски шофьори набедени за бизнесмени, сервитьорка от УБО станала министър, дали червен "социалист" отглеждащ мутри, контрабандисти, трафиканти на хора, или пребоядисан син "демократ" играещ поредната сценка на антикомунизъм и размахващ дв
21
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Като четем коментарите сме повече от червените а слад изборите процента не излиза?Като речем да гласувам за некоя десна партия се нещо не е в ред както трябва.Щтото и те в началото говориха едно па после се обърна друго.За ремонта на Сергейчо толкова си може завалията.Като залепиш на едни *** кръпка прави ли ги нови?Те чирвените толкова си могат щото мозаците им са от цимент,песэк и чакъл.
20
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Като четем коментарите сме повече от червените,защо обаче след изборите сме по-малко и се губят проценти?Като решим да гласувам за некоя от десните се има нещо дето ме спира.Щото и те в началото говориха едно па после се обърна друго.За ремонта на Сергийчо какво да говорим ако закърпиш едни панталони с къпра ще станат ли нови?Те червените толко си могат,мозъкът им е от цимент,песък и чакъл.
19
0
 
0
 
! Отговори
пей с мен преди 15 години
Тия,с острите лакти,стават всекакви!Днес са комунисти,утре-демократи,в други ден-нещо друго!Важното е да имат власт и пари!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти не си нормален. Страдаш от параноя и освен това си порядъчно посредствен. Моля те, не пиши повече, защото цапаш пространството с посредственост. Самия ти си продукт на това, за което говориш.
17
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
промени....ха ха ха , баси и простотиите, па им ВЕЕЕРВАЙТЕ са ще закопат още народа с тея...п ...ци :):):):):)
16
0
 
0
 
! Отговори
.вълчев преди 15 години
Аз министър Вълчев съм много доволен че отървах кожата Благодаря на всички които застанаха зад мене и обещавам да работя усилено за съсипването на българското образование ВЕРВАЙТЕ ми ШЪ са опраим
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами какво да пишем за човек, срещу който има два "случайни" атентата?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Опълченците премазали врага като валяк цинкова кофа. Из съчинение по литература.
13
0
 
0
 
! Отговори
zagrigeniq преди 15 години
моля пишете нещо за д-р Желев,новия мин.на здравеопазването-ще има ли приватизация в здравеопазването,какво е статуквото на новия мин.на здравето
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
me, Мисля, че това, което казваш допълва 8.Просто в България няма друго. Понятието комунист е малко условно. След 1989г бкп се раздели на бсп и демократи. И все са едни и същи и еднакви. Всъщноствсе ни управлява партията на парите. Действително, политическите схватки и избори са борба за мръвката. Съвсем прозаично. Няприятното е, че не точно за яденето на мръвката, а кой да открадне мръвката.
11
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Абе къде ги видехте тия комунисти бе? Добре обречени бизнесмени са всичките, и набедените за "комунисти" и набедените за "демократи". Ай сиктир с тая полит-пропаганда!!! Всички за лакоми за пари и влияние далавераджии. Тъй че ай моля ви се всички войнставащи антикомунисти ходете някъде, наврете си нещо дебело отзад и врътнете една мощна с...ка на вашия любим кумир "демократ", дето е баш същия като тъй омразните ви "комунисти". Пишлемета и дърти п...ли!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 8 ,няма по точна оценка от твоята!Комунизмът трябва да се забрани със закон!Всички комунисти са престъпници или социалисти,все тая!Да си ходят вече!Много добре се изложиха пред цял свят наглите крадливи комунисти и мафиоти!Сега се чудят какво да измислят,как да замажат положението за да откраднат парите от фондовете!Не давайте пари на тези крадци!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Човек, който има бизнес. Но кои в България са бизнесмени? И с какво се занимават? От къде идват, а? Ще ви цитирам човек от друг форум: "Повечето от българските бизнесмени са доказани гейове и предпочитат силна ръка пред нежна жена."
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отговор: убиец, безродник, пладнешки обирджия, идивид без морал, основна единица на почти всички партии, наемник на чужди разузнавания, *** със сбъркан генетичен код който го предава и на децата си.Основна черта - поставя се в услуга на всеки обещал му да властва, убива, денационализира собствения си народ. Моралът наложен днес чиито плодове четем всеки ден като ужасяващи новини е комунистически. Комуниста презира народа сред който (защо ли?) е роден както и държавата която краде и унищожава. Презира всичко прогресивно, добро, градивно и национално както и всички нормални хора. Първите поколения (и не само те) произхождат от криминогенен контингент, малцинства, от социални групи неспособни да се интегрират в нормално общество, аутсайдери жадни за власт и бързо забогатяване чрез терор и кражби поставили се в услуга на чужди държави (както е и днес). Чужди са му понятия като труд, учение, религия, стопанска инициатива, човешки ценности, възпитание. Способни на подкрепа на подобна *** са хора дълбоко заблудени или такива в голяма степен сходни по манталитет и което е видно и на последните избори (Много малка част от българския народ гласува за подобни ***)Поведението им преди 09.09.1944 г. след това, както и след 10.11.1989 е до голяма степен еднакво - терор, кражби, масови убийства с нечувана жестокост, промиване на мозъци, яростна (според случая може и прикрита) българофобия. Една от най-масово тиражираните заблуди е тази, че има истински и не истински комунисти т.е тези които унищожават българския народ вече повече от 80 години не били истинските комунисти. (Беше масово схващане в първите години на т.нар. преход). Какво да кажем на това освен : Комунизма и комунистите са точно тези които виждаме и днес да крадат убиват, тровят - други комунисти просто няма и не може да има тъй като самата им същност е такава да мачка малкото прогресивни примеси случайно попаднали в редовете им. Ако това не са истинските комунисти - не мога да си представя на какво ли са способни истинските.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6TOM EVGENI ZHELEV SA IZBRALI OT STARA ZAGORA SE OTARVAHME OT NEGO TE GO SLOJIHA DA IZLEKUVA HORATA KAM GROBI6TATA NE SLU4AINO GO GARMIAHA
6
0
 
0
 
! Отговори
Камата преди 15 години
Гллупако комунистите са още по големи изчадия от тия пладнешки обирджии
5
0
 
0
 
! Отговори
kom преди 15 години
пък какво са ти направили комунистите, бе *** ***? Друг е въпросът, че тези на власт въобще не са комунисти, а пладнешки обирджии!
4
0
 
0
 
! Отговори
groznoto преди 15 години
За пореден път се изгавриха с овчия народ.Със стари нов бардак не става.