В Сандански избират общински съветници, в Петрово- кмет

30% е избирателната активност към 13,00 часа
7 юни 2008 15:43,
3
В Сандански избират общински съветници, в Петрово- кмет
За участие във вота са се регистрирали 22 партии и коалиции и двама независими кандидати. Снимка: БГНЕС

30% е избирателната активност към 13,00 часа по време на частичния вот в Сандански, съобщиха от ОИК.

Гласували са 12 118 души от 24 783, които имат право на глас.

До момента в ОИК Сандански са получени общо 10 жалби за нарушения на изборния процес по време на частичния вот, съобщи председателят на комисията Нели Захариева.

Проверени са осем от сигналите и не са установени нарушения на изборния процес.

Проверяват се още две жалби. Три от сигналите са били за получени в секции 13 и 18 изборни урни с празни пликове. При проверката от избирателната комисия са установили, че пликовете са отстранени преди началото на изборния ден и гласуването е започнало с празни запечатани каси за гласуване.

По повод на сигнал, че в село Пирин са изпратени 100 бюлетини допълнително, след като в протокола е отбелязано достатъчно на брой бюлетини, Захариева уточни, че е станала грешка при изписването и вместо необходимите 260 броя всъщност бюлетините са били 160.

Единият от сигналите е бил, че липсва председател на секционна избирателна комисия 31 в Сандански. Проверката е установила, че председателят на въпросната СИК - Живка Стойчева, е присъствала в началото на изборния ден, но й се наложило да излезе за десетина минути, за да купи почерпка за родило й се внуче.

Dnes.bg припомня, че тази събота в община Сандански се провеждат частични избори за общински съветници, избира се и кмет на кметството в село Петрово.

За участие във вота са се регистрирали 22 партии и коалиции и двама независими кандидати. Местата в съвета са 29.

До повторния вот се стигна, след като в края на февруари Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Благоевград, с което изборите на 28 октомври миналата година бяха касирани заради нарушения.

Тогава се оказа, че в някои от секциите липсваха бюлетини за часове, а на някои места се гласуваше до 4 часа на следващия ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доган да яде един голям х*й заради дето подкупва *** с по 100 лева в Сандански за да гласуват за неговата *** партия !!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
И ние имаме една пишман демокрация. На последните избори Евророма с 7-8% взеха почти 1/2 от местата в общината. Всичко това защото в Сандански всеки се беше писал кандидат и 80% от гласовете останаха под чертата. Трябваше да оставят *** да управляват за да им е за наказание на българите. Да ама на - пернаха ги през пръстите. На следващите избори пак ще ходим за риба та Доган да направи сам правителство.